Lue keskustelun säännöt.
Miten te av-keittiötaikurit saatte ruuan riittämään
14.01.2015 |
Kaikki tietää, että kunnon av-mamma tekee 5 litran kalakeiton 250 g lohipalasta ja 400 g jauhelihaa riittää kahteen arkiruokaan ja lopun käytetään sukupäivällisen murekkeeseen viikonloppuna..
Keitin aamulla reilu kaksi litraa siskonmakkarakeittoa ajatuksella, että siinä on valmiina päivällinen ja vähintään parille myös torstain päivällinen. Kun tulin iltapäivällä kotiin, kattilan pohjalla oli pari perunapalaa, kaksi siskonmakkaraa ja tilkka lientä.
Mikä menee pieleen?
Perhe 2 aikusta ja 3 kouluikäistä lasta
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ajattelin kirjoittaa, että vanhoilla konsteilla, mutta ei sinun ongelmasi nyt ollutkaan se, että valmistat aterian X määrälle syöjiä, mutta pöytään tuleekin noin 2 x X, eli annos pitää tuplata. Annos oli alun perin liian pieni.
Mutta voit sinä silti kokeilla näitä tavallisia konsteja: lisää enemmän vettä, suolaa, mausteita ja kaikkein halvimpia aineksia. Aineksia kannattaa pilkkoa sopivan pieneksi, mutta kuitenkin niin että niitä löytyy pohjaa kauhomatta. Määrä lisääntyy näin enemmän kuin hinta. Siten saat 5 hengelle riittävän annoksen siitä määrästä, josta nyt teit vain 2 litraa. Keiton voi myös suurustaa, niin siitä tulee riittoisampaa.
Kunnon av-mammana olisit valmistanut noin 5 litraa keittoa samoista aineksista, jotka nyt ahdoit 2 litraan, näin lyhyesti sanottuna.