Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paistetut kampasimpukat. Taivaallisen hyvä. Onko jonkun muunkin heikkous?

Vierailija
18.04.2013 |

Varsinkin, kun alla jokin salaatti ja  sellaisen valkoviini-herkkusienikastike. Pakko taas laittaa niitä huomenna tai lauantaina.

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkoi kiinnostaa: jaa toki resepti täälläkin. Pakastealtaastako niitä simpukoita löytää? Onko niissä ruokamyrkytysriskiä?

Vierailija
2/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me paistetaan sipulin, valkosipulin ja paprikan kanssa, tosi hyvää. Nyt oli ohje jossain lehdessä jossa oli tankoparsaa, kampasimpukoita ja risottoa, pitää kokeilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisitko jakaa reseptin? Paistetaanko ne jäisinä?

Vierailija
4/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mäkin haluan ohjeet, vois koittaa kotosalla. Ravintolassa niitä kyllä syön. 

Vierailija
5/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulatan kampasimpukat ennen paistoa. Suolaa pintaan ja hieman sitruunamehua, ja pannulle. Koosta riippuen paistoaika. Ja tietenkin mistä tykkää.

Kastike: Ruskista sieniä ja sipulia pannulla, Mausta suolalla ja  pippureilla. LIsää valkoviiniä 1-2 dl. Keitä hieman kasaan. Lisään joukkoon pari desiä smetanaa. Keitä vielä hieman. Ja avot.

ap

Vierailija
6/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja muistakaa taputella kuivaksi ennen paistamista! Sain viime vuonna taivaallisia Taste of Helsinki ruokafestareilta, tulivat hasselpähkinävaahdon kera. Reseptiä en tietenkään saanut enkä älynnyt pyytää..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä saan niitä onneksi tuoreena, taidankin lauantaina hakea torilta.

Mitään sieniä ja sipulia en kyllä kastikkeeseen laita, vaan öljyssä hieman valkosipulia, sitten valkoviiniä, kermaa, pippuria, suolaa ja paljon persiljaa.

Vierailija
8/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerran oon maistanut ravintolassa. Siinä paikassa eivät maistuneet kyllä juuri miltään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ovathan ne herkkua, mutta todella hyviä on vaikea saada. Tuoretta pitäisi olla ehdottomasti. Pakastaminen aina latistaa makua jonkin verran. Mistä saisi Turussa tai Helsingissä?

Vierailija
10/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuoreita pitää olla. Kypsennysaika 2-3 minuuttia. Taivaallista.

Pitkään kypsytettäessä sitkistyy ja on puisia ja siis pilalla.

Olen ostanut elävinä.

Tässä maahantuoja

http://www.arvokokkonen.fi/shop.php

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helsingissä Stokkalta ollaan ostettu tuoreita. Ei ole tullut mieleenkään käyttää pakastettuja, ehkä eivät ole niin kamalia kun kuvittelen?

Vierailija
12/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pinta pitää vaan käristää nopeasti rapsakaksi! Mun äiti hauduttaa niitä ja eivät kyllä sillon oo häävejä. Itse siis ruskistan aina kunnolla ja ai että on hyviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.04.2013 klo 21:37"]

Helsingissä Stokkalta ollaan ostettu tuoreita. Ei ole tullut mieleenkään käyttää pakastettuja, ehkä eivät ole niin kamalia kun kuvittelen?

[/quote]

 

eiköhän ne stockan ole ihan pakasteita myös, sulatettu vain kaupan toimesta. Kysypä seuraavalla kerralla :)

Vierailija
14/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuoreita kampasimpukoita, reps! Ei kannata hienostella, kun ei tiedä, mistä puhuu. Pakasteena ne niitä roudaa Etelä-Amerikasta. Vai meinaatko, että lennättävät jollain express-lennolla :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

taa oli mun enkku-miehen bravuuri 15v sitten. en ole syonyt sittemmin, taidan tilata viikonlopuksi. mies tosi harvoin kokkaa nykyaan.. 

Vierailija
16/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.04.2013 klo 21:37"]

Helsingissä Stokkalta ollaan ostettu tuoreita. Ei ole tullut mieleenkään käyttää pakastettuja, ehkä eivät ole niin kamalia kun kuvittelen?

[/quote]

 

vai ei tule mieleen ostaa pakastettuja? :) Etkö siis osaa sulattaa niitä? Vai onko stockan sulattama laadukkaampaa? reps ja kops :)

Vierailija
17/17 |
18.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äyriäisistä kannatta muuten olla tarkkana ja ostaa ne mieluummin pakasteena, kuin epäluotettavalta taholta! Tulee muutoin ikävät oireet.


T: Ranskassa ostereita syönyt ja meren rannalla vielä, liekö saaneet liikaa aurinkoa tai hygieniasta tingitty. Kampasimpukat tosin kypsennetään, mutta turha ottaa riskejä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä viisi neljä