Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Auttakaas suunnittelemaan ruokalista ensi viikoksi!
25.09.2011 |
Ajattelin nyt kokeilla tällaista, jossa olisi huomioitu kausiruoan käsite sekä myös niin että seuraavana päivänä voi edellisen päivän ruokaa jatkaa.
Olisiko jollakulla ihan käytännön esimerkkiä antaa?
Perheessämme ollaan allergisia tuoreelle porkkanalle ja tuoreelle omenalle.
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Lähde siitä että keität kattilallisen perunaa.
Siitä voit muussata jäljelle jääneet.
Tästä muusista voi sitten tehdä vielä uuniin jonkun jutun, vaikka liha-perunasoselaatikon tai mitä nyt siihen sekaan keksitkään.
Toinen on että teet kastiketta paljon ja jämän voi pakastaa tai tehdä niinikään sössöksi toiseen kertaan. Tai teet vaikka jauhelihamössön ja jatkoon teet vaikka makaroonilaatikon kun lisäät nestettä ja munaa. Tai teet lasagnen jämäsoosista tai musakaan voit laittaa samanlaisen soosin.
Raasteita voi tehdä isosti, laittaa osan ruuan kanssa salaattina, osan ruokaan mukaan ja jämästä teet sämpylöitä: porkkanan sijasta voi käyttää myös punajuurta.
Kalasta, kanasta, riisistä, makaroonista saa tehtyä seuraavalle ruualle ruokaisan salaatin.
Isosta juustosta voi raastaa osan ja pakastaa raasteena ja heittää tarvittaessa ruuan päälle vuokaan sulamaan.
Ohjeita voi aina muuttaa mieleiseksi. Ei porkkanaa tai omenaa TARTTE laittaa vaikka ohjeessa niin lukee. Ihan sama että laitat vaikka sieniä lasagneen jos siltä tuntuu.