Miten tuoreet härkäpavut valmistetaan ruoaksi?
Eli irrottelin juuri äsken pavut palkojen sisältä. Sen verran googlasin, että niitä täytyy keittää n. 10 minuuttia, että joku haitallinen aine lähtee kuoresta. Mutta pitääkö niistä tuoreina keitetyistä pavuista irrottaa vielä kuorikin?!? Menee kyllä aikamoiseksi käsityöksi. Onko kellään faktaa...
Kommentit (2)
Tämä vanha ketju tulee eteen googlesta kun etsii tuoreen härkäpavun valmistusohjeita, joten todettakoon että tuoreet pavut poistetaan paloista kuten herneet, ja niitä ei ole pakko keittää.
http://blogi.satokausikalenteri.fi/harkapapu/
"Niinpä tuoreita härkäpapuja voidaan käyttää samaan tapaan kuin herneitä. Tuoreiden härkäpapujen keittäminen ei siis ole välttämätöntä, mutta se tarvittaessa pehmentää rakennetta. "
Kuivatut härkäpavut taasen PITÄÄ keittää.
Kuorilla tarkoitetaan siis vain "palkoa" jonka sisällä pavut ovat. Olen kuorinut ja keittänyt papuja vajaan 10 min, tulevat siinä ajassa tosi pehmeiksi.
Suolan ja voin kanssa tosi namia!