Kiire! Kysymys sormiruokailusta
Meidän vauva on 5kk ja osoittaa selviä kiinnostuksen merkkejä tavallista ruokaa kohtaan. On tähän saakka ollut täysimetyksellä. Päätin tänään aloittaa kiinteät, todennäköisesti porkkanalla. Mieleni tekisi antaa palasina, mutta onko siinä järkä, uskallanko? Isoveli söi sormiruokaa, mutta ei noin pienenä vielä. Ajattelin siis keittää porkkanan, ensin tarkoitus oli soseuttaa, mutta tulinkin siis toisiin ajatuksiin ja mietin nyt, voinko antaa ison palan keitettyä. Mitä mieltä olette?
Kommentit (6)
mä annoin aluksi porkkanaa ja perunaa soseena. Eihän sillä ole hampaita, joilla purra.
Tosi hyvä idea, mulla nimittäin on valmiiksi keitettyä kukkakaalia pakkasessa. Mahtavaa, sitä siis!
ap
Me ennettiin alusta asti myös sormiruokaa kun lasta kiinnosti selvästi käsin syöminen. Kaikkea pehmeää mitä saattoi napostella.
Onko lapsellasi hampaita?
Meidän pojalla ekat hampaat tuli vasta 10kk joten ilman hampaitakin näytti sormiruokailu onnistuvan oikein hyvin.
Me annettiin myös aika aikaisin kaikkia pieniä pehmeitä hedelmän paloja (mm mandariinia) ja poika oppi tosi aikaisin pinsettiotteen, varmaan oli niin hyvää harjoitusta.
...kannattaa antaa pehmeäksi keitettynä mutta pitkinä suikaleina (esimerkiksi kokonaisina ohuina porkkanoina) koska niin vauva saa pidettyä siitä kiinnikin.
Viisikuinen (tai kuusi- tai seitsenkuinen) ei vielä osaa poimia pieniä paloja ja viedä niitä suuhun. Tai hyvin vaikeaa se on. Siksi mitä isompi pala sitä helpompi nakertaa siitä (ilman hampaitakin onnistuu).
Mutta keitä niin kypsäksi, että hajoaa helposti suussa. Toinen hyvä millä aloittaa on kukkakaali.