Leipurien/kondiittorien työllistyminen? Onko alalla työttömyyttä?
Kommentit (11)
Olen leipuri-kondiittori, en ole saanut työpaikkaa. Leipureitä on paljon, työpaikkoja on vähän. Sen takia oli pakko saada toista ammattia.
Olin leipurin eräässä helsinkiläisessä kahvilassa ennekuin jäin äitiyslomalle, verojen jälkee kätee jäi n. 2000e ihan hyvin. Mä itse pidin kovasti työstä kun sai tehdä käsillä ja nähdä oman käden jäljen. Nuo yölisät on ihan naurettavat, vajaa euro tunnilta.
[quote author="Vierailija" time="27.02.2011 klo 22:40"]Eiköhän alan valinneille ole aika selvä juttu, että yötunteina tehdään aamuksi tuoreet leivät ym. ;) Yötunneista (12-06) saa tuplapalkan, sunnuntaina triplapalkka jne. Ehkä tilipussi jää pieneksi, jos tekee 8-16 vuoroa, en tiedä. Minä en ainakaan valita- pelkällä osapäiväduunilla elelee jo varsin mukavasti!
[/quote]
ei varmasti ole tuplapalkka vaa yölisä n1 e
on helpompi päästä, mutta kokemuksen syvällä rinta-äänellä sanon että on aika raskasta työtä fyysisesti.
Tietenkin eriasia jos menet tehtaaseen seisomaan koneen viereen ja vahtimaan että kone tekee hommat.
Konditoriatyöhön on vaikeampi päästä.
Itselläni oli palkka n 1 1/2 vuoden työkokemuksella n 1600e (palkkaryhmä3)palkkaryhmiä vissiin 6. eli ei niillä pääse rikastumaan. Kondistyöstä saa hiukan enemmän.
Itse olin leivintuvassa.
En tiiä palaanko koskaan enää leipomotyöhön takas.
T:leipuri-kondiittori
No eipä voi sanoa, että palkkapussi paljon painais.. tosin kaikenmaailman lisillä tuohta tulee kaiketi enemmän..?!!
Juuri eilen kuulin, kuinka muuan nuori ja lahjakkaana pidetty kondiittori sai potkut koeajalla parin kuukauden jälkeen, koska hänestä ei ollut tekemään kakkuja "tosissaan". Eli leipomossa jokapäiväinen konditoriatyö ei ole mitään loputonta pikkusiperrystä, jossa on varaa näpertää yhtä kakkua varten koristeita pari tuntia. Kakkuja/leivoksia tehdää kovalla rutiinilla ja hirmuista vauhtia. Harvassa (löytyyköhän Suomesta yhtäkään) ovat ne, joilla on varaa sipertää loputtomiin.
Vierailija kirjoitti:
Paljon on keskim. palkka alalla?
Olen leipuri-kondiittori. Tältä pieneltä paikkakunnalta on loppunut viime vuosina 4 leipomoa. Työllisyystilanne taitaa olla aika huono koko maassa, mutta onhan leipomoita silti paljon ja aina joku pääsee töihin. Olen lisäksi suurtalouskokki ja olenkin niissä hommissa. En halua vaihtaa paikkakuntaa saatika sitten perustaa omaa leipomoa.
Eiköhän alan valinneille ole aika selvä juttu, että yötunteina tehdään aamuksi tuoreet leivät ym. ;) Yötunneista (12-06) saa tuplapalkan, sunnuntaina triplapalkka jne. Ehkä tilipussi jää pieneksi, jos tekee 8-16 vuoroa, en tiedä. Minä en ainakaan valita- pelkällä osapäiväduunilla elelee jo varsin mukavasti!