Hyvä feta-pinaattipiirakan ohje
Kommentit (2)
Pohja:
150 g voita/margariininia
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl punaleima Emmentaliraastetta
(suolaa)
Täyte:
2 isoa sipulia
1 pss pakastepinaattia
200 g Fetaa (laita enemmänkin jos haluat)
1 kermaviili
2 munaa
hunajaa
suolaa
tuoretta basilikaa
Mustapippuria
Punaleima Emmentalia
Tee ensin pohja, nypi pehmeään voihin vehnäjauhot sekä lopuksi juustoraaste ja vaivaa napakaksi taikinaksi, jos liian kuivaa lisää vähän kylmää vettä. Laita taikina lepäämään jääkaappiin 1 h, jos kiire tunge pakastimeen täytteen tekemisen ajaksi.
Leikka sipulit reiluiksi renkaiksi ja kuulosta niitä runsaassa voi/öljyseoksessa, lisää pinaatti ja anna sen sulaa sipulien joukossa, mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla (n. 1 rkl). Pilko fetajuusto kuutioiksi. Sekoita kermaviilin joukkoon munat, 1 dl juustoraastetta, pippuria, hunajaa, suolaa yms. mausteita sekä tuoretta basilikaa.
Ota taikina pakastimesta ja painele se korkeareunaiseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan tasaiseksi ja reunat n puoleen väliin. Lisää sitten pohjan päälle sipuli-pinaatti seos, sitten fetakuutiot ja lopuksi kermaviili seos ja vielä Punaleima-juustoraastetta päälle. Paista 170-200 C ja n. 30-40 min.
Parhaimmillaan melkein jäähtyneenä.
tee piirakkataikina tai osta pakastetaikina, esim. ruisperuna tai normaali. paista pohjaa hetki uunissa ja tee sillä välin täyte: purkki kermaviiliä, 2 munaa, loraus kermaa, sulatettua pinaattia maun mukaan esim. vähän vajaa paketti (keväällä hyvää itsekerätyistä nokkosista) sekä murskattua fetaa maun mukaan. ota puolivalmis pohja uunista, asettele sille harvakseltaan fetakuutioita ja sitten kaada päälle tuo ylläoleva seos. takaisin uuniin kunnes täyte on hyytynyt ja väri on hyvä!