Ah, mannapuuro on niiin hyvää! Ravintoarvo nolla,
mutta sen vuoksi se varmaan hyvää onkin. nam nam nam!
Kommentit (5)
Niin ravintoarvo hieman paranee. Vaatii tosin hieman pidemmän keittoajan.
-Diabeetikon äiti
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=1277&lang=fi
Ainesosaluettelo
Kevytmaito 1,5% rasvaa
Vesi, vesijohtovesi
Mannasuurimo
Ruokasuola jodioitu
Ravintoarvot / 100 g
Ravintotekijä Pitoisuus Yksikkö Menetelmä Tietolähde Viite
Perusravintoaineet
energia laskennallinen 296 (71) kJ (kcal) laskettu reseptistä KTL:n tuottama
hiilihydraatti imeytyvä 10.9 g laskettu reseptistä KTL:n tuottama
rasva 1.3 g laskettu reseptistä KTL:n tuottama
proteiini 3.5 g laskettu reseptistä KTL:n tuottama
alkoholi 0 g laskettu reseptistä KTL:n tuottama
Hiilihydraattifraktiot
orgaaniset hapot 0.2 g laskettu reseptistä KTL:n tuottama
tärkkelys 7.1 g laskettu reseptistä KTL:n tuottama
sokerit 3.8 g laskettu reseptistä KTL:n tuottama
sakkaroosi < 0.1 g laskettu reseptistä KTL:n tuottama
laktoosi 3.8 g laskettu reseptistä KTL:n tuottama
fruktoosi
olla jotain ravintoarvoa sillä, mitä suuhunsa laittaa. Terveisin muffinssien leipoja ;)
muistan kun lapsena olin Auroran sairaalassa ja kun hoitaja tuli ruokakärryn kanssa tuomaan velliä, oli niin ihana tunne.
Hoitaja aloitti jakelun niin, että laittoi lusikallisen sokeria lautasen pohjalle, sitten kauhallinen mannavelliä päälle.
Muistan kuinka kun lusikalla otti velliä pohjalta osuen sokeriin, maku oli jotain niin ihanaa, sokeria ei sekoitettu velliin vaan juttu oli just se kun osaksi velliä ja osaksi sokeria. Pohjalla se herkku jonka sai lusikkaan muuten niin mauttoman vellin kanssa.
Velli oli aika litkua, oikein näki irtonaiset ryynit maidossa...no sen ajan säästäväisyyttä..
Joskus tulee oikein himo kokeilla jotain lapsuuden aikaisia juttuja, muistaa miltä maistui ja muistaa siihen liittyvät tapahtumat. Koto, päivähoito, mummola, koulu, työpaikka jne. joissa on makuja saanut mitä erilaisempia.
Eikä ravintoarvo nolla ole, kyllä se ihan terveellistä on osana monipuolista ruokavaliota.