Onko täällä muita, joiden lapset syövät epäterveellisesti?
Kun palsta tuntuu olevan pullollaan sellaisia, joiden lapset saavat herkkuja tarkkaan vahdittuna, ja nekin on sitten vaikka rusinoita tai jogurttia.
Meidän lapset söi tänään koulussa ruoaksi uunimakkaraa, ja viikonlopuksi ostettiin äsken cocista ja sipsejä. Sunnuntaina tulee teinien kavereita kylään, joten ajateltiin vielä tehdä pitsaakin.
Kommentit (31)
eskarilaisen syömisiä jotenkin voi vielä vahtia ja niin teenkin - ettei syö pelkästään roskaruokaa ja karkkia. Teinien kohdalla sitä on mahdotonta tehdä. Heillä on omat rahat, ovat kavereiden kanssa ulkona ja syövät usein pizzaa, hamppareita, karkkia ym, ja sitten kotona ei tee mieli enää kunnon ruokaa. Elämä on*
jos lapset saa syödä välillä karkkia ja/tai muita herkkuja. Mun mielestä syömiseen ja ruokaan pitää suhtautua rennosti. Sen nuggettiketjun ap oli mun mielestä aikamoisen sekopään oloinen, mutta muistakaa, että kaikki, jotka panostavat ruokaan eivät ole sellaisia.
MUTTA...mun mielestä pitää muistaa, ettei se jatkuva herkkujen mussuttaminen oikeasti ole lasten (tai aikuistenkaan, mutta aikuiset tekevät sentään itse ruokaansa ja terveyttään koskevat päätökset) terveyden kannalta hyväksi.
Kakkostyypin diabetestä huudellaan vähän joka paikassa, mutta tietävätkö ihmiset OIKEASTI mitä se tarkoittaa? Kyselin juuri kys. sairautta sairastavalta äidiltäni, miten diabetes vaikuttaa elimistöön, ja hän selitti, että se tuhoaa kehon äärialueita pikkuhiljaa. Esim. haavat paranevat hitaammin, pakkasella paleltuu helpommin jne. (Onneksi äidilläni hoito ja elämäntavat ovat pitäneet hänen veriarvonsa kunnossa.)
Olen tässä viime aikoina nähnyt aika monta todella lihavaa lasta, ja heitä käy kyllä todella sääliksi (tiedostan kyllä, että joskus lihavuus voi olla seuraus sairaudesta, ei aina elintapojen syytä). Voi vain kuvitella, millaista on, kun jo ala-asteella on ihan hirveä tankki, ja ennen kaikkea miten niin suuri ylipaino vaikuttaa terveyteen.
Joten kannattaa pitää ruuan suhteen järki päässä, mutta pipo löysällä. Herkutella saa ja ruuasta PITÄÄ nauttia, kohtuudella, koska kukaan ei varmaan halua aiheuttaa lapselleen parantumatonta sairautta.
kun sanot että laitat/teet pizzaa? Itsetekemä pizza on kaukana roska ruoasta. Me teemme mieheni kanssa pizzaa kerran viikossa, ja ainekset, mitä pizzaa varten hankimme ovat huippulaatua. Pancettaa, prociuttoa, buffalo mozzarellaa, anjovista, ja niin edelleen. Parista siivusta pancettaa maksetaan 3,5 euroa...ja tiedämme tarkkaan mistä se tulee. Ei pizza ole automaattisesti roska ruokaa...
jos lapset saa syödä välillä karkkia ja/tai muita herkkuja. Mun mielestä syömiseen ja ruokaan pitää suhtautua rennosti. Sen nuggettiketjun ap oli mun mielestä aikamoisen sekopään oloinen, mutta muistakaa, että kaikki, jotka panostavat ruokaan eivät ole sellaisia. MUTTA...mun mielestä pitää muistaa, ettei se jatkuva herkkujen mussuttaminen oikeasti ole lasten (tai aikuistenkaan, mutta aikuiset tekevät sentään itse ruokaansa ja terveyttään koskevat päätökset) terveyden kannalta hyväksi. Kakkostyypin diabetestä huudellaan vähän joka paikassa, mutta tietävätkö ihmiset OIKEASTI mitä se tarkoittaa? Kyselin juuri kys. sairautta sairastavalta äidiltäni, miten diabetes vaikuttaa elimistöön, ja hän selitti, että se tuhoaa kehon äärialueita pikkuhiljaa. Esim. haavat paranevat hitaammin, pakkasella paleltuu helpommin jne. (Onneksi äidilläni hoito ja elämäntavat ovat pitäneet hänen veriarvonsa kunnossa.) Olen tässä viime aikoina nähnyt aika monta todella lihavaa lasta, ja heitä käy kyllä todella sääliksi (tiedostan kyllä, että joskus lihavuus voi olla seuraus sairaudesta, ei aina elintapojen syytä). Voi vain kuvitella, millaista on, kun jo ala-asteella on ihan hirveä tankki, ja ennen kaikkea miten niin suuri ylipaino vaikuttaa terveyteen. Joten kannattaa pitää ruuan suhteen järki päässä, mutta pipo löysällä. Herkutella saa ja ruuasta PITÄÄ nauttia, kohtuudella, koska kukaan ei varmaan halua aiheuttaa lapselleen parantumatonta sairautta.
Meillä syödään viikolla suht terveellisesti, välillä saattaa olla jotain pientä herkkua (kuten suklaapatukka tms.) jälkkäriksi. Ja esim. jogurtteja lapset saavat vain yhden päivään.
Silti, viikonloppuna saa mielestäni vähän herkutella ja lapset on hyvä opettaa siihen, että jatkuva mässäily ei ole hyväksi. Silloin voi ottaa sipsiä, tai juoda saunamehut jne.
Olenko sitten tiukkis, en tiedä. Eipähän ole ainakaan reikiä hampaissa, eikä ylipainoa kellään.
Lapset ovat 5v. ja 3v.
sokerisuolattua kalasäilykettä, suolaista sianlihaa jne. Ei hienot nimet tai hinta tee ruokaa terveelliseksi.
kun sanot että laitat/teet pizzaa? Itsetekemä pizza on kaukana roska ruoasta. Me teemme mieheni kanssa pizzaa kerran viikossa, ja ainekset, mitä pizzaa varten hankimme ovat huippulaatua. Pancettaa, prociuttoa, buffalo mozzarellaa, anjovista, ja niin edelleen. Parista siivusta pancettaa maksetaan 3,5 euroa...ja tiedämme tarkkaan mistä se tulee. Ei pizza ole automaattisesti roska ruokaa...
jollekin saunamehut viikonloppuna on herkuttelua, meillä taas on ihan arkipäivää, että saunomisen yhteydessä juodaan mehua monta kertaa viikossa.
Viikolla syödään terveellisemmin, ite tehdään ruoka ja paljon kasviksia. Poika tykkää paljon myös salaateista. Viikonloppuisin taas meno on valitettavasti ihan toisenlaista, sipsiä, limua, karkkia, pitsaa yms. kaikkia niitä yhden viikonlopun aikana.
Miehen kans just puhuttiin että nyt aletaan rajoittamaan viikonloppujen herkuttelua. Poika täyttää keväällä 5v ja viimeisiä hetkiä vaikuttaa hänen loppuelämän ruokavalioon. Esim. parin vuoden päästä voi itse koulumatkalla käydä kaupasta herkkuja ja jos siihen on oppinut, niin aika vaikea opettaa pois siitä tavasta.
Vihanneksia ja kasviksia on ehdottomasti liian vähän. Ruokana usein valmista tai helppoa ruokaa. Lisäksi herkuttelevat usein.
Tänään kotona syöneet pinaattilettuja, hod dogin, nugetteja ja lihapullia. Edellisenä päivänä riisiä kanakastikkeella ja sitä ennen burritoja. Mutta kaikista puuttui lapsilta kasvikset-huoh. Erikseen yritetään sitten syöttää kirsikkatomaatteja ja paprikaa, sekä porkkanaa. Mutta eihän se riitä alkuunkaan.
Iltapalat on säännönmukaisesti vain leipää, kuten usein aamupalatkin, jossei edes muroja välillä. Lisäksi syövät päiväkodissa ja koulussa.
Nyt yksi lapsista vinkuu ettei löydy mitään hyvää kotoa. Eilen otettiin saunalimsaa, sekä hitusen sipsiä ja sitä edellisenä iltana tein pirtelöä.
Ruokavalioon pitäisi todella kiinnittää huomiota, mutta tuntuu jo etten osaa. Toisaalta lihavuudesta ei meidän lapsilla ole pelkoakaan, pikemminkin ovat todella laihoja tuolla liikunta- ja treenimäärällä.
tarhassa kai ihan hyvää safkaa, koska kotona noi rehut tuppaa vähän unohtumaan :) mässyjä syön itse paljon ja välillä lapset pääsevät osingoille... joka viikko ajattelen et nyt tsemppaan ja syötän niille hedelmää ja muita rehuja mut sit parin päivän jälkeen tulee taas sama vanha linja :)
noihin kiihkokeskusteluihin kananugettien vaaroista, meidän tenavat on vissiin ihan hunnigolla...
Allergioista johtuen mun on vähän pakko tehdä tosi paljon itse, mutta ei se sitä sano, etteikö sit välillä laiskottaisi ja syödään eineksiä. Jusumpliut, meillä syödään jopa kamalaa sokerijugurttia ja maustettuja (sokeri)viilejä ja rahkojakin! Apua! Karkkiakin saavat, joskus enempi, joskus vähempi. Keksiäkin joskus vaikkei oo ees herkkupäivä!
Menen ruoskimaan itseäni.
eli laitamme viikonloppuisin salaatit ja viikollakin aina jotain vihannesta/ hedelmää normaalin kotiruuan lisäksi. Eineksiä ehkä kerran viikossa. Viikonloppuisin sitten syödään karkkia ja sipsejä, mehua ja limsaakin jonkun verran (tosin limsaa kork. yhtenä päivänä).
Joskus panostamme kunnon kokkailuun viikonloppuna, jolloin teemme alku-, pää- ja jälkiruuat esim. italialaiseen tyyliin aidoista aineista.
Ihan laidasta laitaan siis.
jokainen saa laittaa täytteet mielensä mukaan. Tytöt tekevät kevyempiä vihannesversioita, mutta miehet lastaavat salamia, kinkkua ja kebabia. Ja juustoa kaikille runsaasti, siitä tykkäävät kaikki.
Kyllä pitsastakin saa terveellistä. teemme välillä juustotonta pitsaa (miehen hankalan maitoallergian takia), ja ainekset ovat: täysjyväjauhoista pohja, kasviksia (esim. tomaattia, tuoreita sieniä, sipulia jne.), tomaattimurskaa (luomu), yrttejä ja päällimmäiseksi kauramaitoon tehty "valkokastike", joka hyytyy uunissa pitsan päälle.
Olemme kasvissyöjiä ja kiinnitämme huomiota paljonkin syömisiimme, mutta kyllä meilläkin aina välillä herkutellaan :) Esim. leivonnaisilla, suklaalla, kaakaolla jne.
jokainen saa laittaa täytteet mielensä mukaan. Tytöt tekevät kevyempiä vihannesversioita, mutta miehet lastaavat salamia, kinkkua ja kebabia. Ja juustoa kaikille runsaasti, siitä tykkäävät kaikki.
kun sanot että laitat/teet pizzaa? Itsetekemä pizza on kaukana roska ruoasta. Me teemme mieheni kanssa pizzaa kerran viikossa, ja ainekset, mitä pizzaa varten hankimme ovat huippulaatua. Pancettaa, prociuttoa, buffalo mozzarellaa, anjovista, ja niin edelleen. Parista siivusta pancettaa maksetaan 3,5 euroa...ja tiedämme tarkkaan mistä se tulee. Ei pizza ole automaattisesti roska ruokaa...
Roskaruualla tarkoitetaan esim. hyvin rasvaista, suolaista, sellaista joka lihottaa.
Ovat ainekset sitten huippu-, keski- tai matalalaatua, se ei muuta niiden sisältämiä energia-, eikä mm. rasva-, sokeri- tai suolamääriä.
Anjovis on erittäin suolainen, mozzarellassa on erittäin korkea rasvaprosentti. Pancetta ja prosciutto ovat hyvin energiapitoisia.
JOS TEKISITTE TERVEELLISTÄ PIZZAA, tehkää alus esim. kokojyväviljasta, ja laittakaa päälle esim. tomaattia, kesäkurpitsaa, vähärasvaista jauhelihaa (jos lihaa haluaa), kiinankaalia, ynnä muita maukkaita vihanneksia. Vedessä liotetut oliivit menettävät osan suolaisuudesta, ja sitten niitäkin vois laittaa siihen.
Mielikuvitusta peliin...eikä tule ees kalliiksi ;D
t. 16
kun sanot että laitat/teet pizzaa? Itsetekemä pizza on kaukana roska ruoasta. Me teemme mieheni kanssa pizzaa kerran viikossa, ja ainekset, mitä pizzaa varten hankimme ovat huippulaatua. Pancettaa, prociuttoa, buffalo mozzarellaa, anjovista, ja niin edelleen. Parista siivusta pancettaa maksetaan 3,5 euroa...ja tiedämme tarkkaan mistä se tulee. Ei pizza ole automaattisesti roska ruokaa...
Roskaruualla tarkoitetaan esim. hyvin rasvaista, suolaista, sellaista joka lihottaa.
Ovat ainekset sitten huippu-, keski- tai matalalaatua, se ei muuta niiden sisältämiä energia-, eikä mm. rasva-, sokeri- tai suolamääriä.
Anjovis on erittäin suolainen, mozzarellassa on erittäin korkea rasvaprosentti. Pancetta ja prosciutto ovat hyvin energiapitoisia.
JOS TEKISITTE TERVEELLISTÄ PIZZAA, tehkää alus esim. kokojyväviljasta, ja laittakaa päälle esim. tomaattia, kesäkurpitsaa, vähärasvaista jauhelihaa (jos lihaa haluaa), kiinankaalia, ynnä muita maukkaita vihanneksia. Vedessä liotetut oliivit menettävät osan suolaisuudesta, ja sitten niitäkin vois laittaa siihen.
Mielikuvitusta peliin...eikä tule ees kalliiksi ;D
Moi! Hei heräs tässä kysymys, miten teet ton kauramaitoon tehdyn "valkokastikkeen"?
kun sanot että laitat/teet pizzaa? Itsetekemä pizza on kaukana roska ruoasta. Me teemme mieheni kanssa pizzaa kerran viikossa, ja ainekset, mitä pizzaa varten hankimme ovat huippulaatua. Pancettaa, prociuttoa, buffalo mozzarellaa, anjovista, ja niin edelleen. Parista siivusta pancettaa maksetaan 3,5 euroa...ja tiedämme tarkkaan mistä se tulee. Ei pizza ole automaattisesti roska ruokaa...
Roskaruualla tarkoitetaan esim. hyvin rasvaista, suolaista, sellaista joka lihottaa. Ovat ainekset sitten huippu-, keski- tai matalalaatua, se ei muuta niiden sisältämiä energia-, eikä mm. rasva-, sokeri- tai suolamääriä. Anjovis on erittäin suolainen, mozzarellassa on erittäin korkea rasvaprosentti. Pancetta ja prosciutto ovat hyvin energiapitoisia. JOS TEKISITTE TERVEELLISTÄ PIZZAA, tehkää alus esim. kokojyväviljasta, ja laittakaa päälle esim. tomaattia, kesäkurpitsaa, vähärasvaista jauhelihaa (jos lihaa haluaa), kiinankaalia, ynnä muita maukkaita vihanneksia. Vedessä liotetut oliivit menettävät osan suolaisuudesta, ja sitten niitäkin vois laittaa siihen. Mielikuvitusta peliin...eikä tule ees kalliiksi ;D
Prosciuttossa EI ole suuri energiapitoisuus eikä mozzarellassa erityisen suuri rasvaprosentti. Ota asioista selvää, ennen kuin esität täällä ravintoasiantuntijaa.
Miksei pizza saa olla pizza, jos sellaisen kerran tekee. Pitsataikinaa EI tehdä kokojyväviljasta missään itseään kunnioittavassa pitsaravintolassa ainakaan Italiassa. Ja mitä helvettiä joku kiinankaali pitsan päällä tekee, eihän sitä moskaa syö kukaan muutenkaan! Ja vähärasvainen jauheliha, voi huhhuh..
Suomessa laihdutus- ja terveysintoilijat ovat saaneet aikaan sen, että mikään ruoka ei saisi enää maistua miltään. Mutta silti kansa vain lihoaa!
Mistähän johtuu, että maissa, joissa vielä osataan kokata ja nauttiakin ruuasta, ei näy katukuvassa niin paljon läskejä?
Lapsi 3v ja äiti töissä. Äiti "tarvitsee" omaa aikaa vaikka tänne AV:lle eikä jaksa/halua/osaa käyttää aikaa ruoanvalmistukseen, helposti 3-5 päivää viikossa syödään EINEKSIÄ, vihanneksia/kasviksia olen aina syönyt itsekin huonosti ja nyt valitettavasti näytän siirtävän tavan lapselleni.
Jotain hyvääkin, meillä syödään maustamatonta jugurttia, puuroa jne. eli välipalat, aamu- ja iltapalat ok.
Mehua juodaan ehkä 2 krt/kk, muuten maitoa/vettä.
Karkkia/keksiä/pullaa saa silloin tällöin kotona, muuten kylässä tai kun meillä vieraita.
Toki koen tästä hiukan huonoa omaatuntoa, mutta en vain saa muutosta aikaiseksi (kun ollaan sopusuhtaisia ja terveitä, ei edes kunnon flunssaa ollut koko kolmeen vuoteen lapsella)
terveellistä ruokaa. Se vaikuttaa koko elämän ajan, miten on syönyt. Viikonlopun rasvaiset tai makeat herkuttelut eivät haittaa, kunhan pääasiallinen ravinto on terveellistä.
Johtuu kyllä isästä, joka niitä herkkuja kotiin kantaa itselleen ja muille. Mutta pari kertaa kuussa syödään ranskalaisia ja nugetteja. Nakkia ja makkaraa noin kerran vko korkeintaan ja välillä muitakin kuten sipsiä, limsaa, karkkia välillä useammin kuin kerran viikossa. lapset ovat tosi laihoja, aikuiset äiti juuri ja juuri normaalipainoinen ja isä ylipainoinen.