Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tapolan mustamakkara- kauanko pidätte uunissa?

Vierailija
17.03.2010 |

Ajattelin tehdä ruuaksi perunoita ja tapolan mustaa makkaraa ouolukan kanssa - paketissa lukee että se on valmistettu uunissa paistamalla +280C kolmeen kertaan.



Käyttöohje: kuumennus pannulla, uunissa tai grillilla.

Jos uunissa, niin kauanko sitä kuumennetaan ja kuinka kuumassa??



Kokemuksia kiitos!

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
25.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä sain ihan hyvää siit uunis ku paistin sitä 175 astees n.20-25 min uunin keskitasos :)

Vierailija
2/29 |
25.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Musta makkara kuuluu aina nauttia suoraan Tapolan grillivaunusta, joista sijaitsee Tampereen Tammelan- ja Laukontorilla.



Ei ne einekset ole oikeaa mustaamakkaraa - joskus olen kokeillut pakosta vieraalla paikkakunnalla ja pakko sanoo, että sama kun vertaisi itsetehtyä makaroonilaatikkoa kaupan eineslaatikkoon:(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
17.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sanosin vaikka että 200C ja 15min.

En ole koskaan lämmittänyt sitä uunissa.

Olen vain paistanut pannulla. Nam.

Vierailija
4/29 |
04.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse 225-250 asteessa ja pidän jopa 15-20 min. siten että VARMASTI tulee rapeaksi päädyt ja pinta :) Rasva estää kuivumisen yms. toki 250 astetta ja 15 min riittää ja sitten taas 225 saa olla 20 min.



Kannattaa koittaa joskus tuolla kuumalla (225-250) asteilla ja vähintään tuo 15 min :)

T. Tampereen ukko

Vierailija
5/29 |
04.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan uunissa samalla jotain muutakin, joten lämpötila vaihtelee sen mukaan.



Mutta samat ohjeet kuin Tampereen ukon kanssa, että paista kunnolla - rapea pinta ja pääty tavoitteena!



Ja eihän se tietystikään ole yhtä hyvää kuin tuore mustamakkara, mutta kun ei me kaikki asuta Tampereella.

Vierailija
6/29 |
04.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Musta makkara kuuluu aina nauttia suoraan Tapolan grillivaunusta, joista sijaitsee Tampereen Tammelan- ja Laukontorilla.

Ei ne einekset ole oikeaa mustaamakkaraa - joskus olen kokeillut pakosta vieraalla paikkakunnalla ja pakko sanoo, että sama kun vertaisi itsetehtyä makaroonilaatikkoa kaupan eineslaatikkoon:(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
23.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse 225-250 asteessa ja pidän jopa 15-20 min. siten että VARMASTI tulee rapeaksi päädyt ja pinta :) Rasva estää kuivumisen yms. toki 250 astetta ja 15 min riittää ja sitten taas 225 saa olla 20 min.

Kannattaa koittaa joskus tuolla kuumalla (225-250) asteilla ja vähintään tuo 15 min :)

T. Tampereen ukko

Kiitos vinkistä!

Vierailija
8/29 |
23.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole uunissa tuota mustaamakkaraa lämmittänyt, mutta jos lämmittäisin, niin lämpöä olisi noin 180-200 Celsiusastetta ja pitäisin makkaraa uunissa 20-30 minuuttia. Minulle on tärkeää, että makkara on pinnaltaan rapea, ei sellainen märkä lötkö, eli kyllä se sen 30 minuuttia saisi olla uunissa. Paistan mustanmakkaran paistinpannulla runsaassa voissa hitaasti, levy on yleensä asennossa 4.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
10.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko gluteenitonta mustamakkaraa,maistuis.

Vierailija
10/29 |
10.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä "makkara" on ihme epämääräisen makuista mössöä, tamperelaiset ovat kyllä outoa porukkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
09.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on niin pahuksen hyvää uunissa lämmitettynäkeitetyn puolukkahillon kanssa että vertaistaan saa hakea.

Vierailija
12/29 |
09.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mustamakkara syödään aina, siis AINA ehdottomasti samana päivänä kuin se on valmistettu ennen kuin se ehtii jäähtyä.

Kylmetessään mustaan tulee omituinen sivumaku.

Kuuma ja tuore Tapolan musta puolukkahillon kanssa Tammelantorilla syötynä on tamperelaista gourmet-ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
09.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan lohkoperunat ja makkarat uuniin samaan aikaan, 200 c ja n 30 min, että perunat ovat kypsät.

Vierailija
14/29 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Musta makkara kuuluu aina nauttia suoraan Tapolan grillivaunusta, joista sijaitsee Tampereen Tammelan- ja Laukontorilla.

Ei ne einekset ole oikeaa mustaamakkaraa - joskus olen kokeillut pakosta vieraalla paikkakunnalla ja pakko sanoo, että sama kun vertaisi itsetehtyä makaroonilaatikkoa kaupan eineslaatikkoon:(

Ja Guinnessia kuuluu juoda vain dublinilaisessa pubissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
27.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saa sitä Valkeekoskenkin torilta joka tiistai ja perjantai 😁😋

Vierailija
16/29 |
27.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tämä "makkara" on ihme epämääräisen makuista mössöä, tamperelaiset ovat kyllä outoa porukkaa.

Tämän makkaran kanssa juodaan myös menkkaverta litran tuopeista.

Vierailija
17/29 |
27.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

.. ai ni piti viä sanoo, että yleensähän se nautitaan kylmän maidon kera , (nyt makkara vain mikrossa lämmitetty), mutta juurikin huuhtoutuu tuolla saksalaiskaupan Nobelaanerilla.

Vierailija
18/29 |
13.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mustamakkaraa voi pitää jääkaapissa jemmassa kunnes jäähtyy.  

Valmistus:  kuuma paistinpannu jossa margariinia/voita/öljyä.  4-5 minuuttia niin on rapea kuori. 

Puolukkahillo ja suolakurkku sopii siinä yhtä hyvin kuin poronkäristyksessä.

Vierailija
19/29 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alumperin mustamakkara syätiin Hämeessä sipaisemalla piäni nokare voita kyrsännokkaan just ennen haukkaamista. Pualukkahillo keksittiivvaan turisteja varte.

Vierailija
20/29 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun äite kertoi, että ennevvanhaan kylmä mustamakkara pätkittiin tuuman pitusiin pätkiin ja ne larottiin kattilanpohjalle pystyyn, lorautettiin maitoo päälle ja sittevvaan kattila hellankulmalle koko ajan vahtien ettei maito pääse kiahuun.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yksi yhdeksän