Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mä teenkin kohta pätkiskakkua nam:)

Vierailija
20.02.2007 |

Mietin vaan että pitääkö niiden pätkispalojen sulaa sen kakun joukkoon vai onko siinä tyarkotus jäädä paljoja kakkuun?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
20.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei varmaan haittaa vaikka siellä olisi " herkkupaloja" . =)

Vierailija
2/7 |
20.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mäkin haluan pätkiskakkua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
20.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

PÄTKISKAKKU

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl leivinjauhetta

4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)



150 g sulatettua voita tai margariinia

2 dl maustamatonta jogurttia

4 patukkaa pätkistä

3 munaa





Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.

Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.

Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.

Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.



Kuorrutus:

170g suklaata

100g voita



Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.

Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.







Ohjeen taikina käy myös muffinsseihin, tai sitten

Marianne-Pätkis-muffinssit



5 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

4 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniliinisokeria

1 dl Marianne-palloja

3 kpl Pätkiksiä

2 dl kermaviiliä

3 munaa

150 g sulatettua ja jäähdytettyä voita tai margariinia



(Koristeluun: tomusokerikuorrutetta ja Marianne-palloja)



OHJE: Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet. Lisää Marianne-pallot sekä pilkotut pätkikset ja sekoita. Lisää munat, kermaviili sekä sula rasva ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin ja täytä ne noin puolilleen. Paista 175-asteisessa uunissa noin 17-20 minuuttia.



Ohjeesta tulee n. 24 kpl muffinsseja eli täpötäysi pellillinen - jos haluat muffinsseista pyöreitä, kannattaa kuitenkin jakaa ne kahdelle pellille.

Vierailija
4/7 |
20.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

pitääköhän sitten tyytyä tällä kertaa vanilliiniusokeriin :S

vai lähtiskö kauppaan ostaa vaniljasokeria... *miettiii*



on vaniljasokeri niin paljon parempaa.. kipasen siis kaupassa saa lapsikin ulkoilua

Vierailija
5/7 |
20.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja tää ainaki hyvää

http: //www. mtv3. fi/koti2006/leivonta/reseptit. shtml?481250

Vierailija
6/7 |
20.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itekkin olen joskus jostakin jättänyt ja se tuo ehkä pikkasen maukkautta mutta ei niin väli' ä vaikka joskus puuttuukin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
20.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaksi niin täydellisen erimakuista ainesta