Ruskea kastike - kumpi " terveellisempää" ? Oma
tekemä niin että ensin margariini sulatetaan pannulla ja lisätään vehnäjauhot joita sitten ruskistetaan. Sitten vettä ja mausteita. Vai kaupan pussikastikkeet mitkä laitetaan veteen ja kiehautetaan? Mitä mieltä olette? Yleensähän sanotaan että ruskistaminen ei olisi hyvästä. Miten te teette kastikkeen?
Kommentit (9)
pussikastikkeiden lisäaineet ja muunnellut tärkkelykset yms. Yleensäkään en ymmärrä, miksi joku rasva-vehnäjauho-vesi -seos mielletään normaaliksi ja terveelliseksi kotiruoaksi..
kyytipojaksi. Mutta kuka sitä nykyään jatkuvasti söisi, tuskin ainakaan nuorempi polvi. Mutta kyllä se vaan aika normaalia ruokaa on, vaikkei mitenkään terveellistä.
Vierailija:
pussikastikkeiden lisäaineet ja muunnellut tärkkelykset yms. Yleensäkään en ymmärrä, miksi joku rasva-vehnäjauho-vesi -seos mielletään normaaliksi ja terveelliseksi kotiruoaksi..
katsopas mitä tahansa ruokagalluppia tällä palstalla ja useasti on tarjolla " terveellistä" kotiruokaa, eli esim. perunaa ja jauhelihakastiketta tms. Eli veikkaanpa että monet todella sitä terveellisenä pitävät.
tomaattipyrettä ja vettä. Suurustan vähän laittamalla maizenaa.
Eli ei mitään rasvan lisäämistä, ja jauhoja menee hyvin vähän. Onko tämä siis epäterveellinen ruoka?
Vierailija:
katsopas mitä tahansa ruokagalluppia tällä palstalla ja useasti on tarjolla " terveellistä" kotiruokaa, eli esim. perunaa ja jauhelihakastiketta tms. Eli veikkaanpa että monet todella sitä terveellisenä pitävät.
En todellakaan käristä jauhoja ja rasvaa jauhelihakastikkeeseen! Sekoitan ruskistetun paistijauhelihan joukkoon pari rkl jauhoja ja sitten vettä. Seurana tarjoan ne perunat ja keitetyt kasvikset, salaatin ja raejuuston. Kyllä on minusta aivan kelpoa kotiruokaa, ei mitenkään erityisen epäterveellistä!
Vierailija:
katsopas mitä tahansa ruokagalluppia tällä palstalla ja useasti on tarjolla " terveellistä" kotiruokaa, eli esim. perunaa ja jauhelihakastiketta tms. Eli veikkaanpa että monet todella sitä terveellisenä pitävät.
useimmiten sitä, että jauheliha (paistia) ruskistetaan teflonpannulla, ilman rasvan lisäämistä. Liha maustetaan hyvin. Sitten lisätään paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa, kenties vielä sieniä tai kasviksia.
Valkokastiketta teen pari kertaa vuodessa, mutta siinähän jauhoja ei ruskisteta. Kastikkeen maustan pinaatilla, keitettyjen kananmunien silpulla tai vaikka currylla.
ruskea kastike eikä siihen laiteta tomaattimurskaa eikä pyrettä. Pastakastikeen kun teen niin siihen tulee tomaattimurskaa. Ovat aivan eri makusia esimerkiksi pastakastiketta en söisi perunan kanssa siksi on jauhelihakastike joka sopii siihen.
Yleensä tomaattia käytän pohjana kastikkeissa.