kakku isänpäiväksi
Olisko mitään ideoita isänpäiväkakkuun? Mielellään suht helppoja ohjeita kaipaisin? :)
Kommentit (3)
Isänpäiväkakku
(16 annosta)
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 pss (50 g) mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1 dl hedelmätäysmehua (esim. Valion 5 hedelmää)
Täyte:
1 muna
1 1/2 dl hedelmätäysmehua
1 dl vispikermaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
150 g vihreitä viinirypäleitä
1 banaani
1 tlk (425/250 g) persikanpuolikkaita
Kinuskikuorrutus:
1 1/2 dl vispikermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 tl voita tai margariinia
Koristeluun:
paahdettuja mantelilastuja
Tuttifrutti- koristerakeita
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vaahtoon.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm).
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
5. Kumoa jäähtyneenä.
Valmista täyte:
6. Laita muna, hedelmätäysmehu, kerma, maissitärkkelys ja sokeri kattilaan.
7. Keitä kiisseliä koko ajan sekoittaen 3 minuuttia.
8. Jäähdytä ja lisää vanilliinisokeri.
9. Paloittele viinirypäleet, banaani ja valutetut persikanpuolikkaat pieniksi palasiksi.
10. Lisää kiisseliin.
11. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
12. Kostuta levyt ja jaa täyte tasan kahteen väliin.
13. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
14. Keitä kinuskia hiljalleen välillä sekoittaen noin 5-10 minuuttia, kunnes seos on sakeaa.
15. Kinuski on valmista, kun pudotat tipan kinuskia kylmään veteen ja se jähmettyy kiinteäksi.
16. Lisää lopuksi rasva.
17. Kaada kuumana kakun pinnalle ja reunoille.
18. Koristele reuna paahdetuilla mantelilastuilla.
19. Kirjoita pinnalle onnittelut isälle värikkäillä koristerakeilla.
Jääkarhukakku
(kopsattu tuttelikirjasta)
pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.
3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
4. Paista 225 asteessa noin 1 minuuttia.
5. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.
kostutus:
½-1 dl Valio maitoa
6. Kostuta pohja.
täyte:
1 prk Tutteli persikkaa soseena tai mansikkahilloa
1 prk (250 g) Valion maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl Valio kuohukermaa
7. Vaahdota kerma.
8. Yhdistä kaikki aineet varovasti.
9. Levitä seos pohjalle.
10. Leikkaa pohja noin 6 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
11. Kääri ensimmäinen suikale rullalle.
12. Laita se pystyyn tarjoiluvadille.
13. Jatka kiertämällä rullan ympärille lisää suikaleita.
14. Pienistä rullista voit tehdä jääkarhulle korvat ja kuonon.
päälle:
3 dl Valio kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
makeisia, hedelmiä tai marjoja
15. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla.
16. Kuorruta kakku ja koristele haluamallasi tavalla.
muuta:
Kakun voi myös pakastaa ennen kuorrutusta.
Oon eläissäni yrittänyt tehdä yhden kakun. Nyt ajattelin yrittää toista... Taidan tehdä kääretorttupohjan (niissähän on sama taikina) ja leikellä siitä täytekakun. Laitan kaakaojauhetta taikinaan, niin tulee " suklaakakku" ja ehken marjoja väliin, kinuskikermaa päälle... tiä häntä vielä. Ihan vieras maailma tuo täytekakkujen teko :)
Oletko kokeillut hyytelökakun tekoa koskaan? Helppo ja hyvä!
Pohja:
puoli pakettia digestive-keksejä murskataan
n. 50 g voita sulatetaan ja sekoitetaan kekseihin.
Irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja keksi-voiseos siihen.
Hyytelön voi tehdä monella lailla, ite laitan usein purkin kermaa vaahdotettuna, purkin rahkaa, purkin tuorejuustoa, noin desin sokeria ja soseutettuja marjoja. Hyytelöidään liivatteella (paketin kyljessä on ohjeet). Kun kakku on hyytynyt, päälle voi laittaa sopivan väristä hedelmä- tai marjasosetta.
Hyvää on. Tätä ei siis paisteta ollenkaan, vaan annetaan hyytyä jääkaapissa.