Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

kakku isänpäiväksi

26.10.2006 |

Olisko mitään ideoita isänpäiväkakkuun? Mielellään suht helppoja ohjeita kaipaisin? :)

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
26.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon eläissäni yrittänyt tehdä yhden kakun. Nyt ajattelin yrittää toista... Taidan tehdä kääretorttupohjan (niissähän on sama taikina) ja leikellä siitä täytekakun. Laitan kaakaojauhetta taikinaan, niin tulee " suklaakakku" ja ehken marjoja väliin, kinuskikermaa päälle... tiä häntä vielä. Ihan vieras maailma tuo täytekakkujen teko :)



Oletko kokeillut hyytelökakun tekoa koskaan? Helppo ja hyvä!

Pohja:

puoli pakettia digestive-keksejä murskataan

n. 50 g voita sulatetaan ja sekoitetaan kekseihin.

Irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja keksi-voiseos siihen.



Hyytelön voi tehdä monella lailla, ite laitan usein purkin kermaa vaahdotettuna, purkin rahkaa, purkin tuorejuustoa, noin desin sokeria ja soseutettuja marjoja. Hyytelöidään liivatteella (paketin kyljessä on ohjeet). Kun kakku on hyytynyt, päälle voi laittaa sopivan väristä hedelmä- tai marjasosetta.



Hyvää on. Tätä ei siis paisteta ollenkaan, vaan annetaan hyytyä jääkaapissa.

Vierailija
2/3 |
27.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isänpäiväkakku

(16 annosta)



Pohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 pss (50 g) mantelijauhetta

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta



Kostutukseen:

1 dl hedelmätäysmehua (esim. Valion 5 hedelmää)



Täyte:

1 muna

1 1/2 dl hedelmätäysmehua

1 dl vispikermaa

1 rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)

2 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

150 g vihreitä viinirypäleitä

1 banaani

1 tlk (425/250 g) persikanpuolikkaita



Kinuskikuorrutus:

1 1/2 dl vispikermaa

1 1/2 dl fariinisokeria

1 tl voita tai margariinia



Koristeluun:

paahdettuja mantelilastuja

Tuttifrutti- koristerakeita



1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vaahtoon.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm).

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

5. Kumoa jäähtyneenä.



Valmista täyte:

6. Laita muna, hedelmätäysmehu, kerma, maissitärkkelys ja sokeri kattilaan.

7. Keitä kiisseliä koko ajan sekoittaen 3 minuuttia.

8. Jäähdytä ja lisää vanilliinisokeri.

9. Paloittele viinirypäleet, banaani ja valutetut persikanpuolikkaat pieniksi palasiksi.

10. Lisää kiisseliin.

11. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

12. Kostuta levyt ja jaa täyte tasan kahteen väliin.

13. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.

14. Keitä kinuskia hiljalleen välillä sekoittaen noin 5-10 minuuttia, kunnes seos on sakeaa.

15. Kinuski on valmista, kun pudotat tipan kinuskia kylmään veteen ja se jähmettyy kiinteäksi.

16. Lisää lopuksi rasva.

17. Kaada kuumana kakun pinnalle ja reunoille.

18. Koristele reuna paahdetuilla mantelilastuilla.

19. Kirjoita pinnalle onnittelut isälle värikkäillä koristerakeilla.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
03.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jääkarhukakku

(kopsattu tuttelikirjasta)



pohja:

4 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta



1. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.

3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.

4. Paista 225 asteessa noin 1 minuuttia.

5. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.



kostutus:

½-1 dl Valio maitoa



6. Kostuta pohja.



täyte:

1 prk Tutteli persikkaa soseena tai mansikkahilloa

1 prk (250 g) Valion maitorahkaa

2 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 dl Valio kuohukermaa



7. Vaahdota kerma.

8. Yhdistä kaikki aineet varovasti.

9. Levitä seos pohjalle.

10. Leikkaa pohja noin 6 cm:n levyisiksi suikaleiksi.

11. Kääri ensimmäinen suikale rullalle.

12. Laita se pystyyn tarjoiluvadille.

13. Jatka kiertämällä rullan ympärille lisää suikaleita.

14. Pienistä rullista voit tehdä jääkarhulle korvat ja kuonon.



päälle:

3 dl Valio kuohukermaa

1 tl vanilliinisokeria

makeisia, hedelmiä tai marjoja



15. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla.

16. Kuorruta kakku ja koristele haluamallasi tavalla.



muuta:

Kakun voi myös pakastaa ennen kuorrutusta.



Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yhdeksän kahdeksan