Jouluruokien koristelu
Kun ensimmäistä kertaa kotona joutuu/pääsee joulun järjestämään kyselisin hieman vinkkejä jouluruokien koristeluun. Mitä esim. graavikalojen seuraksi ja ympärille koristeeksi lautasille?
Kommentit (3)
ne sitten antavat aika paljon myös makua.
Jos niitä ei halua kinkkuun laittaa, niitä voi tökkiä appelsiiniin hedelmävadille.
Savukalan päälle voi tehdä majoneesilla pursotuksen.
Rosollin päälle persiljaa silppuna tai tupsuna.
Eipä tässä nyt muuta jaksakaan ajatella.
T, Väsähtänyt lintunen
tillitupsuja ja sitruunaviipaleita ja punasipulirenkaita kalojen koristeeksi, suolalohiviipaleet rullataan kerälle.
Kaikki lihaleikkeet rullaan myös ja asettelen joko pyramideiksi tai kehään lautaselle. Koristeeksi suolakurkusta/tuorekurkusta/tomaatista keikattuja " tähtiä" tms., persiljatupsuja/ruohosipulia/vihersalaattilehdykkeitä lisäsomisteiksi.
Leipien koristeeksi muutamia kaurantähkiä.
Jälkiruokakulhojen reunat olen koristellut " sokerihuurteella" eli rikkonut kananmunan lautaselle ja toiselle lautaselle kaatanut sokeria, kastanut kulhon reunat ensin munassa ja heti perään sokerissa.
Tärkeää lie, että astiat ovat kauniita ja sopivankokoisia (=eli niissä on kukkuroillaan ruokaa, mutta se ei saa pursuta yhtään reunojen yli), on pöytäliina ja kynttilöitä :)
Eli kalat koristellaan runsailla tillitupsuilla ja sitruunalohkoilla tai -siivuilla. Vaikka niin, että laitetaan kala keskelle vatia johonkin muodostelmaan ja esim. tillit ja sitruuna vuorotellen kehykseksi ympärille. Graavilohesta saa näyttävän, kun leikkaa ohuiksi siivuiksi ja laittaa lasilautaselle ruusukkeiksi tai rulliksi. Ne on helppo siitä sitten ottaakin.
Meilää ei sitten muuten jouluruokia ihmeemmin ole koristeltukaan. Kinkun kanssa samalle vadille tulee tietysti hermneet ja luumut, eli taas: ihan perinteiset. Ei me noista lisukkeista oikein edes tykätä, mutta ompahan kivemman näköinen, kun ei yksinään kökötä :)
Joku muu, jolla on enempi mielikuvitusta koristelussa, vois jatkaa ...