Lue keskustelun säännöt.
Säilyykö lohi- ja kinkkupiirakka hyvänä pakastimessa?
28.11.2005 |
Ajattelin leipoa kinkku- ja lohipiirakat valmiiksi pakkaseen tytön synttäreitä silmällä pitäen, mutta ovatko ne hyviä ja raikkaan makuisina sitten sulatettuna. Piirakoihin tulee siis kananmunaa, juustoa, kermaa,paprikaa, purjoa, yrttejä ja mausteita noiden lihojen ja kalojen lisäksi.
Kommentit (2)
Hyvin säilyvät pakkasessa. Mulla on aina itsetehtyjä suolaisia piiraita pakkasessa. Pakastan siinä vuokassa, missä teen. Kun on aika tarjota, laitan uunin lämpenemään 150 asteeseen ja piirakan sinne. Lämpenee hellästi ja vähitellen (puolisen tuntia) . On hyvää,
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
itse en koskaan säilö-suolaiset piirakat on musta parhaita niin että ne tekee hiukan ennen H -hetkeä. Jos tuntuu että juhlakiire on liikaa, niin hyvä käytäntö on tehdä taikinasta pohja vuokaan valmiiksi (siis kaulita se sinne jo odottamaan ja kelmu päälle jos pelkää että kuivuu) ja sekoittaa täyte jo valmiiksi aikaisemmin samana päivänä johkiin purkkiin josta vaan kaataa päällismössön piirakan päälle ja heittää koko komeuden uuniin. Eikä tarvitse siinä viimetipan kiireessä touhuta kauheasti mutta on silti piirakka tuoretta:)