Täytekakun väliin muuta kuin hilloa?
Semmoinen täyte ku lemon/limecurd on tosi ihanaa ja raikasta eikä ole vaikeaa tehdäkään, ohjeita on varmasti netti täynnä ja google toimii :D Ainaki lime-mallia olen nähnyt kaupassakin. Maku on tosiaan erittäin raikas, ei perinteinen täytekakku. Toimiva kuitenkin.
Sitten on erilaisia ganacheja, eli käytännössä kiehautetaan kermaa (ehdottomast kuohukermaa, muut ei toimi tässä ilmeisesti) ja sekaan suklaata/omar-karkkeja tms, sekoitellaan niin että sulaa sekaan ja laitetaan jääkaappiin seuraavaan päivään, lopputulos on melkolailla vanukkaan näköistä ja lopuksi tämä komeus vatkataan vatkaimella (käsin erittäin kovaa hommaa...) vaahdoksi. Tätä yhdistelen erilaisiin marja/hedelmäkermahyytelöihin.
Sitten tulee vielä semmoista mieleen että ainahan kaikissa väleissä ei tarvitse olla samaa täytettä, toiseen väliin esim juuri joku suklaajuttu tai vaniljainen juttu ja toiseen väliin marja/hedelmä/karkkijuttu. Mielikuvitusta vaan käyttöön :)
Kommentit (14)
Mutta viimeisin tekeleeni oli tälläinen:
1kerros: maustettua vaniljarahkaa+banaaniviipaleita,
2kerros:mangososetta+banaaniviipaleita
3kerros:appelsiinimarmeladia+rouhittua valkosuklaata
kostutus maidolla.
1 tlk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
3 dl mansikoita
2 tl vanilliinisokeria
0,75 dl sokeria
vaahdota kerma ja lisää joukkoon kohmeisena paloitellut mansikat ja muut aineet.
kokeiles tätä tää on aika yksinkertainen ja en oo kyllä kokeillu muilla ku mansikoilla mutta vois varmaa tyllä muistaki marjoista ihan hyvää kuten vaikka vadelmista tai sitten hedelmistä
300 g raparperipaloja
1 1/2 dl sokeria
kanelitanko
vaniljatanko
1. Pilko raparperit ja laita ne uunin kestävään kulhoon. Lisää sekaan sokeri ja kaneli- sekä vaniljatanko.
2. Hauduta uunissa tai liedellä, kunnes raparperi on pehmeää.
3. Jäähdytä ja poista kaneli- ja vaniljatanko.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 tl kanelia
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 soseutettua banaania
sekoita nämä aineet ja lisää sekaan varovasti
2dl kuohukermaa vatkattuna
Eli en halua täytekakun väliin hilloa. Useamman kakun olen leiponut suklaakääretorttupohjalla ja väliin laittanut banaanirahkaa.
Ilolla otan vinkkejä vastaan!!!
saa raikkaita kivoja makuja kakkuihin.
Valikoima on laaja eivätkä ole liian makeita. Ja sopivat myös sekoitettaviksi rahkaan, kermaan tms.
- raastetut hedelmät
- vaniljakastike
- jäätelö tai kohmeiset marjat (raikkaita varsinkin kesällä)
- rahka eri tavoin maustettuna (tämän jo mainitsitkin)
antaa eri hyvän maun rahkanseoksen päälle laitettuna - näyttää myös herkulliselta lastenkin mielstä!
Vadelmat on mun suosikki (tuoreet,pakastetut) hillon tilalta, kinuskikastike sopii täytteeksi myös (miksei suklaakastiken), voi käyttää myös niitä valmiskiisseleitä (itse en tykkää kun ovat niin teollisen makuisia). Banaanin tilalle voi käyttää tuoreista hedelmistä hyvin kypsynyttä mangoa, persikkaa, nektariinia (tai säilykehedelmiä). Kermavaahdon tilalle vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdoksi asti vatkattuna. Rahkan voi maustaa myös kaikilla mahdollisilla tavoilla ja edellä mainituilla mauilla.
Noista ruokablogeista löytyy helposti selaamalla ihania täytekakkutäyteohjeita :)
Itse en IKINä käytä hilloja kakkujen tai kääretorttujen välissä!
- valmis hedelmä coctail purkki kaupasta
- pakaste vadelmia/ mansikoita ja kermavaahtoa
- suklaamoussea ( saa valmiina kaupasta sellaisena jauhepussina, lisää neste ja vatkaa)
- vadelmamoussea ( saa myös samalla tavalla kaupasta valmiina jauhepussina
- raastettuja suklaa lastuja ja kermavaahtoa
- sitruunalevitettä
- persikan viipaleita, kermavaahtoa
- voi kreemia ja banaani viipaleita ( nyt ei ohjetta voi kreemiin juuri tässä)
Juuri viikonloppuna kokeilin kakun väliin mansikkamoussea, joka sai kehuja ja hyvää olikin. Tässä ohje:
7 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita soseutettuna
· Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
· Vatkaa kerma vaahdoksi.
· Soseuta mansikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)
· Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mansikat.
· Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki.
· Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
Juuri viime viikonloppuna tein kakun väliin mansikkamoussea. Sai kehuja ja mukava vaihtelu kakun välissä olikin. Tässä ohje:
7 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita soseutettuna
- Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Soseuta mansikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)
- Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mansikat.
- Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki.
- Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
itse teen aina murskaa johon laitan mitä hedelmiä sattuu löytymään... banania omenoita persikoita ja lisää laitan hilloa ja vähäsen kermavaahtoa. Saan aina todella hyvää palautetta!!