Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pakastettavaa ruokaa???????????

22.08.2007 |

Olisiko kenelläkään tiedossa hyviä reseptejä tällaisessa tilanteessa...



Eli pakastettavaa ruokaa ilman kananmunaa! Kakkosta odottelen ja ajattelin kokata pakkasen täyteen sapuskaa ensiviikkoja vauvan kanssa helpottamaan. Esikoisella 2v. kananmuna-allergia ja ruuan tulisi sopia hänellekin/koko perheen makuun. Eli perinteiset makaroonilaatikot ei käy, eikä perunaruuatkaan mielestäni toimi pakkasessa.



Kiitos!

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
22.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kastikkeita voi ainakin tehdä valmiiksi, sitten ei tarvitse kuin keittää lisukkeet. Tässä muutama esimerkki:



* palapaisti

* makkarastroganoff

* jauhelihakastike

* tomaattinen pastakastike



Samoin pakkaseen voi tehdä esim. lihapullia tai mureketta.

Vierailija
2/5 |
27.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko kokeillut tehdä makaronilaatikon esim. lihaliemeen tai sulatejuustoon, tulee todella hyvän makuista, eikä tarvitse kananmunaa.



Melkeinpä kaikkea voi pakastaa. Peruna ei mielestäni meni huonoksi pakkasessa jos se on ruuan seassa. esim. peruna-jauhelihalaatikko...



Kastikkeitahan on helppo pakastaa ja sitten ei tarvitse tehdä kuin se lisäke valmiiksi.



Yleensä teen lihapullia aina reippaasti enemmän, jotta saan osan pakkaseen. Samoin pizzaaa tulee ja tehtyä runsaammin, jotta sitten pakkasesta löytyy kun tarvitsee saada ruokaa nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
27.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisiko vielä reseptiä oikein noille makaronilaatikoille lihaliemeen ja sulatejustoon??? Pysyykö ne laatikkomaisesti kasassa vai ovatko " patatyypisiä" ?

Kokeilen heti jos resepti löytyy!!

Vierailija
4/5 |
28.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen makaroonilaatikon aina ilman muna-maitoa seuraavasti:

Muuten ihan perus makaroonilaatikko (jauhelihaa, sipulia mausteita, EI suolaa...)



Keitän makaroonit niukassa vedessä (kuitenkin niin, ettei kuivu) johon olen lisännyt 1/2 lihaliemikuution. Annan makaroonien mennä hiukan ylikypsiksi.



Kaadan ylimääräisen keitinveden talteen ja sekoitan makaroonit ja jauhelihan. Lisään keitinvettä sopivasti ;) Määrä löytyy kokeilemalla ja näppituntumalla.



Jos haluaa sulatejuustoa, niin sitä voi lisätä esim. koskenlaskijaa kuutioina sekaan.



Hyviä ruokahetikiä!

Vierailija
5/5 |
30.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://cc.joensuu.fi/~spitkan/kotitalous/muna.html#makaronilaatikko



tässä on maitojauheella korvattu kananmuna.



http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_a_c/fi_FI/aller…



ja tässä lihaliemeen tehty makaronilaatikko



ja tässä juustoinen makaronilaatikko



http://www.kookas.fi/articles/read/2123



Sulatejuustoa voi lisätä vaikka lihaliemen joukkoon, tulee ihan " normaali" laatikko, ei patamaista.

Valitettavasti en osaa kirjoittaa tarkkaa ohjetta, kun teen aina näppituntumalla. Mutta kannattaa hyödyntää google, nuokin ohjeet tuli ensimmäisenä kun hain munaton makaroonilaatikko

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme viisi