pastakastike katkaravuista???
Onko kellään herkkureseptiä katkarapukastikkeeseen, joka sopis pastan kanssa???
Kiitos.
Kommentit (5)
Minä teen tavallisen valkokastikkeen johon lisään sulatejuustoa (esim Koskenlaskija-paprika tms), currya, paprikajauhetta, mustapippuria, valkopippuria, tilliä. Valmiiseen kastikkeeseen lisään sulatetut katkaravut ja annan lämmetä.
Lisäksi pastaa, patonkia, salaattia. On helppo ja nopea, valmistuu samassa ajassa kun pasta kiehuu.
Purjosilppua kuullotetaan kasarissa. Sitten joukkoon purkki ruokakermaa, ripaus suolaa ja mustapippuria ja pari valkosipulin kynttä murskattuna. Keitetään hetki. Lisätään sulatetut katkaravut ja noin puoli prk tomaattipyrettä.
Tosi hyvää!
creme bonjouria ja lisäksi sekaan sitruunamehua (1 pieni sitruuna), kermaa n 2 dl ja iso pussillinen katkarapuja. Sekoitellaan et ne katkaravut sulaa ja kaadetaan hela hoito pastan joukkoon ja annetaan hetki imeytyä. Voi maustaa sitruunapippurilla ja tillillä. Seuraavana päivänä vielä parempaa.
Minä teen usein grillatun broilerin ja riisin kanssa currykastiketta. Kastiketta jää aina yli ja seuraavana päivänä teen jämistä katkarapupastaa. =) Eli kätevä kahden päivän ruoka.
Currykastike
1 pieni sipuli silputtuna
1/2 granny smith omena raastettuna
currya 1/2-1tl
öljyä
vehnäjauhoja (2-3 rkl)
rasvatonta maitoa ja kermaa nesteeksi
suolaa, mustapippuria
1pss isoja katkarapuja sulatettuna
Kuullota sipulia öljyssä ja lisää curry. Sekoittele hetken. Lisää omenaraaste ja hetkenkuluttua sekoita mukaan vehnäjauhot. Sekoittele taas hetki. Lisää neste (mä laitan yleensä 1-2 dl kermaa ja lopuksi maitoa niin paljon, että kastikkeesta tulee sopivaa). Anna porista n. 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää currya tarvittaessa. Lopuksi kaada joukkoon sulatetut katkaravut ja anna niiden kuumentua, mutta älä keitä, etteivät ravut sitkisty. Tarjoa al-dente pastan kanssa, tähän sopii erityisen hyvin penne-pasta.
mutta riisin kanssa teen seuraavaa...
pannulle öljyä ja sekaan reilusti mausteita. curryä, paprikajauhetta, vähän chiliä, valkosipulia yms. antaa vähän aikaa maustua. sitten perään sulatetut katkikset, tomaattipyrettä, ranskankermaa ja tilliä.