Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten keitetään perunat?

Vierailija
28.04.2015 |

5 perunaa ajattelin keittää. Keskikokoisia perunoita ovat. Laitetaanko keitinveteen suolaa ja kuinka kauan pitää keittää? Onko kattilan koolla väliä? Kypsyvätkö yhtä helposti sekä sähkö- että kaasuliedellä? Voiko keittää mikrossa kipossa? Onko keitinaika yhtä pitkä kaikille perunalajikkeille?

Omistan munakelllon jolla ajastan oikean keittoajan. Perunat ovat Pirkka-perunoita, suomalaisia. Onko valmistusmaalla väliä perunoita keitettäessä? Entä miten näistä keitetään niitä ranskanperunoita? Pilkonko perunat ennen keittämistä?

T. Aloitteleva kokki

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
28.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Google on kaveri.

Vierailija
2/13 |
28.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vettä kattilaan ja kokeile haarukalla josko ovat kypsiä. Onnea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
28.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nuijitaan ensin n. 1 cm:n paksuisiksi ja keitetään  suolavedessä 2,5 t.

Vierailija
4/13 |
28.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaadat kattilaan akkuhappoa ja perunat ja parsakaalin varsi sekaan, kansi kiinni, keitä 4 tuntia.

Vierailija
5/13 |
28.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että kehtaammekin vastailla ihan puutaheinää, kun joku kysyy tosissaan.

Oikeasti ei ole olemassa Pirkka-lajiketta (tietääkseni), vaan se lajike on pienellä tekstillä pussin takana. Värin perusteella on helppo valita muusautuvia tai kiinteitä.

Varmin tapa onnistua on laittaa kattilaan ensin vettä niin vähän, että perunat juuri peittyvät. Ei kulu turhaan energiaa lämmitykseen ja käytä kantta . Lisää veteen suolaa, ja sitten perunat kun vesi kiehuu. Suola ei ole mitenkään välttämätön. Kun vesi alkaa kiehua uudestaan, pienennä tehoa niin että vesi juuri poreilee. Silloin jauhoisetkaan eivät hajoa niin helposti.  Perunoista nopeimmat (puikulaperunat) kypsyvät 10 minuutissa, hitaimmat puolessa tunnissa. Kokeile pistämällä haarukalla. Ku ovat melkein kypsiä, sammuta levy ja kaada vettä pois niin että pohjalle jää pieni tilkka. Kansi päälle ja vielä hetkeksi levylle, niin hyvä tulee.

Ranskanperunat keitetään öljyssä, mutta tee vaikka lohkoperunoita peruskoulun köksänkirjan ohjeella. Muusiakin on helppo valmistaa, mutta valitse siihen jauhoisia (keltaisen pussin?) perunoita. Voit keittää kuorineen tai kuorittuna, miten vaan käyttötarkoituksesta riippuen.

Vierailija
6/13 |
28.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensin avataan viinipullo, mielummin punaista lajiketta. Juodaan lasillinen ja tuijotetaan perunoita. Tajutaan että kattila ja vettä siihen. Juodaan toinen lasillinen ja tajutaan lisätä perunat ja kääntää levy päälle.

Juodaan pullo tyhjäksi, korkataan toinen ja palokunta huolehtii sammutuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vinkeistä! T. Ap

Vierailija
8/13 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Halusin vain sanoa, että en ole koskaan keittänyt perunoita noin 20 vuoden omillani asumisen aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 00:46"]Halusin vain sanoa, että en ole koskaan keittänyt perunoita noin 20 vuoden omillani asumisen aikana.
[/quote]
Millaista ruokaa yleensä syöt ja miksei koskaan perunoita?

Vierailija
10/13 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikea kulinaarinen tapa keittää perunat:

-pestyt perunat veteen,keitetään 4 minuuttia

-heitä vesi pois laita tilalle maitoa,mausta mieleisillä mausteilla ja suolalla ,keitä kunnes maito alkaa kiehua

-heitä maito pois ja lisää astiaan pontikkaa lämmitä varovasti ,ei saa keittää!

-heitä perunat pois ja nauti maukas perunaliemi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 00:48"]

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 00:46"]Halusin vain sanoa, että en ole koskaan keittänyt perunoita noin 20 vuoden omillani asumisen aikana. [/quote] Millaista ruokaa yleensä syöt ja miksei koskaan perunoita?

[/quote]

Syön yleensä wokkiruokia tai pastaa. Peruna on noihin verrattuna paljon ankeamman makuinen hiilarilähde ja sitä joutuu pakottamaan kurkusta alas työpaikan ruokalassa aivan tarpeeksi usein.

Vierailija
12/13 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 00:54"][quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 00:48"]

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 00:46"]Halusin vain sanoa, että en ole koskaan keittänyt perunoita noin 20 vuoden omillani asumisen aikana. [/quote] Millaista ruokaa yleensä syöt ja miksei koskaan perunoita?

[/quote]

Syön yleensä wokkiruokia tai pastaa. Peruna on noihin verrattuna paljon ankeamman makuinen hiilarilähde ja sitä joutuu pakottamaan kurkusta alas työpaikan ruokalassa aivan tarpeeksi usein.
[/quote]
Millainen on lemppariwokkisi? Sait veden kielelleni, pakko tehdä wokkiruokaa pitkästä aikaa - niin hyvää! Omaan suosikkiini tulee mm. Mustia oliiveita, katkarapuja ja hillosipuleita ja riisiä. Vai onko tällainen paellaa eikä wokkia? No kuitenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lemppariwokkini on jotain mitä en itse osaa tehdä mutta kotioloissa saan aikaiseksi ihan hyvää kiinalaista schezuania tai thaimaalaista panangia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi kolme