Paras (helppo ja nopea) broileri-reseptisi, kiitos!
Tuon ruoanlaiton vihaajan ketjun innoittamana pyydän apua. Broileri olisi halpaa ja terveellistä ruokaa lapsille ja muillekin. Miten sinä tarjoat broilerin? Itseäni on raskauksista asti iljettänyt broiskun käsittely ja varsinkin haju raakana. Kun ruoka on valmis, niin ei mitään ongelmaa sen syömisessä :-) . Inspiraatio puuttuu täysin. Onko sinulla joku takuuvarma resepti broileriruoalle?
Olisin superkiitollinen resepteistä!
Kommentit (12)
Meidän broileripikaruoka:
Broilerin sisäfileitä paistettuna
Kuskus-lisäke
Salaatti
Valmista vartissa ja ihan maukasta ja suht terveellistäkin. :)
Broileripasta on nopea ruoka, broilerisalaattia syödään myös usein, hyvää on myösbroilerifileet, joiden ympärille on käärittynä pekonia.
Broiskun koivet vuokaan, mausteet päälle ja uuniin.
Broilerinkoivet: astian pohjalle riisiä ja vettä peittämään ne, vähän suolaa (ehkä jotain muuta maustetta). Koivet sinne riisien päälle, vähän currya/broilemimaustetta ja chilikastiketta päälle. Ai että on hyvää :)
Tai täytetyt broilerinfileet, tosin siinä pitää kyllä koskea lihaan paljon. Mutta niin hyvää valmiina! Aurajuustoa, valkosipulituorejuustoa, ihan mitä vain vastaavaa sisään ja samalla tavalla riisipedillä! Aah tulee nälkä :D
Broilerinjauhelihaa,herkkusieniä ja sipulia paistetaan
sekaan 2x nordic kaurakerma
suolaa
mustapippuria
sinappia
sitruunamehua
Kierrepastaa
Hyvää on!
Hanki broileritipu, katso kun se kasvaa, tee sille jalkoihin kipsituet kun se litistyy jalkojensa päälle, viillä sen kurkku auki, kyni se, heitä sisäelimet koiralle/roskiin/säilö broilerijauhelihaa varten, leikkaa sopiva palanen, tee sille palaselle marinadi, heitä marinoitunut palanen uuniin, syökää yhdessä muistellen tipiä.
Broilerikastike ja pasta/nuudeli. Kastikkeeseen viipaloidaan ja ruskistetaan broilerfileet, kuullotetaan sipuli. Maustetaan pippuri ja suola, vähän currya. Suurustetaan jauholla, vettä ja floran pehmeä curry-kerma. Toooodella helppo ja hyvää. Sekaan voi laittaa kasviksia maun mukaan, meillä vaan ipanat haluaa kasvikset sellaisenaan, eivät tykkää kastikkeen joukossa. Sopii hyvin nuudelin ja pastan kanssa. Ja toki riisinkin.
Itse teen mieluiten raikkaan pastan, broiskun fileestä leikkaan suikaleita ja paistan ne sipulin ja valkosipulin kanssa, ihan lopussa heitän pätkittyä vihreää tankoparsaa.
Keitän tagliatellea, kun on kypsää ni sekaan kastike jonka miksaan oliiviöljystä, sitruunamehusta ja hunajasta, sekoitellaan hetki ja sitten kanat, parsat ja sipulit joukkoon. Lopuksi puolitettuja kirsikkatomaatteja ja buffalomozzarellasta riivittyjä paloja päälle ja viimeisenä nippu rukolaa. :)
Ja joka välissä tietty suolaa ja mustapippuria, joskus olen heitellyt yrttejäkin sekaan.
Olipas kivoja vastauksia! Osa ihan huippuja ja loput helppoja ja hyviä.
Kiitos paljon! Kokeilen näitä.
ap
Broileri-nuudelivuoka on ainakin helppo ja suht nopea.
Paistetaan broilerin fileesuikaleita ja maustetaan esim. currylla, suolalla ja chilimausteella. Lisätään purkki ananaspaloja mehuineen ja kookosmaitoa (voi hieman saostaa maizenalla ja lisätä vielä ruokakermaa).
Laitetaan vuodeltuun uunivuokaan nuudeleita ja päälle tuo kastike. Paistetaan uunissa n. 175 asteessa vajaa puoli tuntia. Kannattaa tarkailla paistamisen aikana, ettei kuivu liikaa. Koostumuksen tulisi olla hieman kostea ja nuudelien kypsiä.
Broileri riisipedillä:
Uunivuokaan ensin riisi, vesi, suola ja curryjauhe (arvioi suhteet riisipaketissan olevan ohjeen avulla). Päälle marinoimattomat broilerin rintafileet luupuoli ylöspäin. 200 astetta 60 minuuttia.
Jasmiiniriisi on hyvää, mutta tavallinenkin käy. Jos käytät marinoitua broilerinlihaa, ota se huomioon maustamisessa. Pidä vuokaa silmällä, ettei ruoka kuiva liikaa (joidenkin riispakettien ohjeilla vesi ei ehkä riitä tai sitä on liikaa). Loppuvaihessa vuoan voi peittää foliolla, jos näyttää siltä, että ruuan pinta korventuu liikaa. Käytä riittävän suurta vuokaa, jotta riisillä on tilaa turvota.
Menee ravintolaan ja tilaa haluamansa annoksen.