Voiko laatikkoruokia tehdä ilman kermaa?
Tekisi mieli jotain peruna-sipuli-kinkku tms laatikkoa mutta ei ole kermaa. Voiko sitä korvata maidolla? Tuleeko pahaa?
Kommentit (18)
Voi korvata, tehdäänhän makaroonilaatikkokin munamaitoon tai lihaliemeen. Joihinkin laatikoihin saattaa sopia myös tomaattipohjainen kastike. Myös soijamaitoa ja kauramaitoa voi käyttää.
Jos meillä ei ole kermaa ni olen tehnyt munamaitoseoksen jopa kinkkukiusaukseen. Syötyä on tullut
Tuohon kysymykseen, tuleeko pahaa, sanoisin, että riippuu siitä, mihin on tottunut. Toki oikea kerma on eri asia kuin maito. Varmasti tulee syötävää, mutta tuleeko yhtä hyvää, en tiedä.
Itse laitan voinokareita laatikkoruokiin, kermaa en käytä juuri koskaan etoo sen maku.
Itse olen kaikki laatikot tehnyt lihaliemeen tai vastaavaan. En ole kermaa laatikoissa käyttänyt koskaan.
Ei sulla varmaan sit tätäkään ole just nyt jääkaapissa, mutta Koskenlaskija sulatettuna veteen tekee paaaaljon maukkaamman laatikon (tai ainakin kiusauksen) kuin mikään kerma
Mistähän ne googletuksen tulokset tulee?
Mä en käytä missään laatikossa kermaa? Kiusauksia teen äärimmäisen harvoin mutta senkin voi tehdä kasvis tai lihalieneen
minä googletin jotta voiko kiusauksen tehdä ilman kermaa ja ensimmäiset vastaukset, jotka olivat heti tosi hyviä, tulivat tältä sivustolta. En ymmärrä lainkaan googletus kehottajan viestiä.
Mä en taida käyttää missään laatikkoruuassa kermaa?? Makaronilaatikko, kaalilaatikko, lohi-riisilaatikko, kiusaukset aina liha/kala/kanaliemellä
Kokeilisin korvata kerman maidolla ja voinökäreillä.
En kyllä itse käytä missään uuniruuassa, -kiusauksessa tai -laatikossa kermaa, munamaitoa tms. Kasvisliemi on aina hyvä vaihtoehto, jos nestettä pitää lisätä. Monet kasvisgratiinit ovat parempia ilman mitään lisänestettä, kun maustaa kunnolla. Kannattaa siis kokeilla esim. kasvislientä, koska se on ainakin miedon makuista (jotkut kun näkyvät sitäkin arvostavan). Voit lisätä myös muita sulatejuustoja (ei se Koskenlaskija kovin hyvää ole) kerrosten väliin, jos pidätte juuston mauista. Usein laitan itse fetaa tai salaattijuustoa esim. kesäkurpitsavuoan kerroksiin ja hyvää on. Pinnalle taas käy mikä tahansa juusto raasteena l. upota kuivat juustokannikat tähän. Ruuasta tulee ainakin mielenkiintoisempaa kuin kermapohjaisena ja paljon terveellisempää. ;)
[quote author="Vierailija" time="27.04.2015 klo 10:43"]
Onko googletus noin vaikeaa?
[/quote]
ootpa vittumainen ihminen!