Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

AV-palstan leipojat! Täytekakun päälle temppupotkulauta:

Vierailija
19.09.2014 |

eli lupasin pojalle, että synttärikakun päälle kokeillaan tehdä temppupotkulauta, onnistuuko se marsipaanista vai millä sitä voisi kokeilla tehdä?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
19.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Potkulauta, mutta kummalla tavalla toteutettuna; littea kuvio, joka makaa kakun päällä vai pystyssä oleva? Kuvion saa tehtyä helposti marsipaanista tai sokerimassasta, mutta pystyssä olevaan versioon tarvitaan jotain muutakin materiaalia, jos haluat että mittasuhteet on yhtään oikean suuntaiset.

Vierailija
2/8 |
19.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pystyssä oleva olisi kivempi. Mitä muuta siihen pitäisi laittaa?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
19.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos teet kolmiulotteisen, niin potkulaudan voisi laittaa vaikka nojaamaan jotain vasten, mutta siinä on jo vähän enemmän näpräiltävää kakun päälle.

Vierailija
4/8 |
19.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko sen oltava syötävä sen laudan? Et saa millään sitä ohutta vartta pysymään pystyssä, ellet työnnä grillivarrastikkua kakkuun pystyyn ja kakun päälle jäävää osiota kuorruta jollain (esim. Marsipaanilla). Koska jos teet niin rotevan potkulaudan että se pysy is ilman tukea, niin se painaa kakun lyttyyn. Yleensä tommoset vaikeimmat koristeet tehdään kehikosta(puutikkuja), jotka voidellaan voikreemillä ja sitten kuorrutetaan vaahtokarkkimassalla. Vaahtokarkkimassa on parempaa kuin marsipaani, pysyy kauniimpana. Marsipaani haurastuu ja lohkeilee kuivuttuaan, eli potkulauta ei välttämättä pysyis ollenkaan koossa.

Tai entä jos pyydät leipomosta että tekevät sulle sen koristeen? Ei maksa montaa euroa ja pääset itse helpommalla.

Vierailija
5/8 |
19.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos et ole himoleipuri, voit oikaista vaikka käyttämällä "suklaatikkuja" potkulaudan tankoihin ja muut osat massasta. En nyt muista niiden tikkujen nimeä, smurffin kuva siinä paketissa kuitenkin on ja löytyy tavallisista marketeista.

Vierailija
6/8 |
19.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ite tykkään enemmän sokerimassasta, se on helpompi työstää ja helppo värjätä elintarvikeväreillä. Mun mielestä marsipaani menee niin äkkiä löllöks eikä pysy muodossa, enkä itse tykkää sen mausta. Sokerimassa tosin kuivahtaa nopsasti. Jos laitat sen laudan pystyyn niin voithan laittaa sinne sisälle vaikka hammas- tai grillitikkuja tukirakenteiksi, jättää alapäästä ulos sitä tikkua, jonka painat kakun sisälle niin lauta pysyy pystyssä paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
19.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.09.2014 klo 10:15"]

Ite tykkään enemmän sokerimassasta, se on helpompi työstää ja helppo värjätä elintarvikeväreillä. Mun mielestä marsipaani menee niin äkkiä löllöks eikä pysy muodossa, enkä itse tykkää sen mausta. Sokerimassa tosin kuivahtaa nopsasti. Jos laitat sen laudan pystyyn niin voithan laittaa sinne sisälle vaikka hammas- tai grillitikkuja tukirakenteiksi, jättää alapäästä ulos sitä tikkua, jonka painat kakun sisälle niin lauta pysyy pystyssä paremmin.

[/quote]

Oho, luin alotusviestin nopeesti niin ajattelin skeittilautaa. No mut idea sama. Ne tangot on helppo tehdä grillitikusta jonka päällystää massalla.

-7

Vierailija
8/8 |
19.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.09.2014 klo 10:07"]Jos et ole himoleipuri, voit oikaista vaikka käyttämällä "suklaatikkuja" potkulaudan tankoihin ja muut osat massasta. En nyt muista niiden tikkujen nimeä, smurffin kuva siinä paketissa kuitenkin on ja löytyy tavallisista marketeista.
[/quote]

Lidlistä saa myös ja aika halvalla semmosia suklaatikkuja :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi viisi