Kauanko ruokaa voi pitää jäähtymässä liedellä?
En viitsisi kuumaa kattilaa jääkaappiinkaan lykätä, mutta meneekö linssikeitto pilalle, jos se on tuossa liedellä vähän yli neljään asti? Mitään erityisen herkästi pilaantuvaahan siinä ei tietenkään ole, mutta mutta...
Kommentit (5)
Meillä nostetaan ruuan jälkeen kattila sivuun ja tuupataaan jääkaappiin kun tehdään iltapalaa, noin 3 tuntia myöhemmin. Näin menty jo mun lapsuudessa ja vielä ei ole ruoka pilaantunut. Kotona ei tarvi onneksi vielä mitään omavalvontalomakkeita täytellä :)
ei mene pilalle tuossa ajassa, mutta joskus kun teen illalla ruokaa valmiiksi seuraavaksi päiväksi, enkä jaksa illalla odottaa sen jäähtymistä, niin laitan sen ensin kyläään veteen jäähtymään ja sitten vielä pakastimesta kylmäkallet kattilan alle ja päälle jääkaappiin.
Eihän se niin pitkään pilaannu, kun se on kuumaa ja sitten kun se on kylmä niin voi laittaa jääkaappiin.
Muistelisin hygieniapassin opetuksesta että 4h on nyrkkisääntö sille että missä ruoka pitää huolehtia säilytykseen. Tietysti järki käteen tässäkin, eihän vaikka kala säily missään tapauksessa neljää tuntia jossa auringonpaisteisella pöydällä.
No ota se pois liedeltä, ja laita vaikka kylmään veteen se kattila jäähtymään.