Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten ihmeellä saatte lehtisalaatin säilymään?

Vierailija
30.11.2013 |

Mikä näitä salaatteja nykyään vaivaa! Ostin eilen illalla lehtisalaatin (ruukussa) ja tänä aamuna se oli jo ihan nuivettunut, lehdet löysät ja nahistuneet. Pidin sen huoneenlämmössä, olisiko pitänyt laittaa jääkaappiin? Mutta toisaalta vain yksi yö: ei kai siihen voi vaikuttaa pitääkö huoneessa vai jääkaapin vihanneslokerissa. Pitääkö kastella vai ei? Tää sama juttu näillä salaateilla on nyt ollut koko syksyn. Omasta mielestäni en palelluta salaattia kauppakassissa matkalla kaupasta autolle ja eihän alkusyksystä ole ollut edes pakkasta ja kylmää, mutta silti joka kerta sama juttu.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
30.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sama ongelma. Salaatit nahistuvat/pilaantuvat liian nopeasti.

Vierailija
2/10 |
30.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Talvella sisätilojen ilma on niin kuivaa, että kasvi nahistuu nopeasti. Kastele muutamalla tipalla ja pidä jääkaapissa, jossa haihtuvuus on hitaampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
30.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äiskä pitää noita aina vesilasissa, säilyy hyvin. Itse laitan nuo aina jääkaappiin, ei nahistu. (Meillä on kissoja, jotka "mussuttavat" noita lehtiä eli turvallisempaa laittaa jääkaappiin :D).

Vierailija
4/10 |
30.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasta koko nivaska kylmään veteen.

Vierailija
5/10 |
30.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä säilytän salaattilingossa pesun jälkeen, siellä jääkaapin viileäosassa. Lingon pesen koneessa joka salaattinipun välillä, joten ei mitään mikrobeja pyöri siellä.

On säilynyt paremmin, kuin pelkässä vihanneslokerossa.

Vierailija
6/10 |
30.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Salaatti säilyy hyvänä useita päiviä jääkaapin vihanneslokerikossa, sellaisessa tupperin salaattiboksissa (en muista ko. lootan oikeaa nimeä)..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
30.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kastele astiapyyhe, purista kosteaksi ja kääri salaatti siihen (ja sitten jääkaappiin).

Vierailija
8/10 |
30.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen aina niin että kastelen ruukkusalaatin ja laitan jääkaappiin. On hetken parin tunnin päästä ja seuraavana päivänä rrrapeaa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
30.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

pesu, salaattilingolla kuivaus ja ilmavasti Tupperin salaatinsäilytysastiaan. Jääkaapin alaosassa säilyy freshinä monta päivää ja mukavan helppo napata sopiva määrä leipää tehdessä.

Vierailija
10/10 |
30.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lehdet kokonaisina kylmään veteen ja kansi päälle