Miten ihmeellä saatte lehtisalaatin säilymään?
Mikä näitä salaatteja nykyään vaivaa! Ostin eilen illalla lehtisalaatin (ruukussa) ja tänä aamuna se oli jo ihan nuivettunut, lehdet löysät ja nahistuneet. Pidin sen huoneenlämmössä, olisiko pitänyt laittaa jääkaappiin? Mutta toisaalta vain yksi yö: ei kai siihen voi vaikuttaa pitääkö huoneessa vai jääkaapin vihanneslokerissa. Pitääkö kastella vai ei? Tää sama juttu näillä salaateilla on nyt ollut koko syksyn. Omasta mielestäni en palelluta salaattia kauppakassissa matkalla kaupasta autolle ja eihän alkusyksystä ole ollut edes pakkasta ja kylmää, mutta silti joka kerta sama juttu.
Kommentit (10)
Talvella sisätilojen ilma on niin kuivaa, että kasvi nahistuu nopeasti. Kastele muutamalla tipalla ja pidä jääkaapissa, jossa haihtuvuus on hitaampaa.
Äiskä pitää noita aina vesilasissa, säilyy hyvin. Itse laitan nuo aina jääkaappiin, ei nahistu. (Meillä on kissoja, jotka "mussuttavat" noita lehtiä eli turvallisempaa laittaa jääkaappiin :D).
Kasta koko nivaska kylmään veteen.
Mä säilytän salaattilingossa pesun jälkeen, siellä jääkaapin viileäosassa. Lingon pesen koneessa joka salaattinipun välillä, joten ei mitään mikrobeja pyöri siellä.
On säilynyt paremmin, kuin pelkässä vihanneslokerossa.
Salaatti säilyy hyvänä useita päiviä jääkaapin vihanneslokerikossa, sellaisessa tupperin salaattiboksissa (en muista ko. lootan oikeaa nimeä)..
Kastele astiapyyhe, purista kosteaksi ja kääri salaatti siihen (ja sitten jääkaappiin).
Mä teen aina niin että kastelen ruukkusalaatin ja laitan jääkaappiin. On hetken parin tunnin päästä ja seuraavana päivänä rrrapeaa..
pesu, salaattilingolla kuivaus ja ilmavasti Tupperin salaatinsäilytysastiaan. Jääkaapin alaosassa säilyy freshinä monta päivää ja mukavan helppo napata sopiva määrä leipää tehdessä.
Lehdet kokonaisina kylmään veteen ja kansi päälle
Sama ongelma. Salaatit nahistuvat/pilaantuvat liian nopeasti.