Auttakaa jauhelihapihveissä!
Teen huomenna ruuaksi jauhelihapihvejä. Huomenna on kuitenkin kiire, jos teen "taikinan" nyt ja laitan jääkaappiin tuleeko pihveistä silti yhtä hyviä huomenna? Eli vaikuttaako koostumukseen tai makuun mitenkään huonosti jos taikina on jääkaapissa yön yli ja osan päivästä? Taikinaan tulee siis mm. korppujauhetta, maitoa ja kananmunaa.
Tarvitsen vastauksia ja arveluja, kiitos
Kommentit (7)
Laittaisin ne korppujauhot+nesteen+sipulit nyt sekaisin ja loput sitten huomenna. Jauheliha harmaantuu äkkiä ilman suojakaasua..
Ei vaikuta mitään.
Mutta miksi korppujauhoja ja muuta? Ei tarvi kuin lihaa, hienoksi hakattua sipulia, suolaa ja pippuria.
Jos laitat raakaa sipulia niin pihvit pitää paistaa heti, jos kuullotat/paistat sipulit niin taikina voi odottaa hyvin huomiseen jääkaapissa kelmun alla.
Ei oo harmaantuneen lihan ostajat tainneet koskaan ostaa suojakaasuun pakkaamatonta lihaa. Tuore liha ei harmaannu yhdessä yössä.
Jauhelihataikinan sekoittaminen on sen verran nopea juttu, että jos niitä ehtii paistaa, ehtii tehdä taikinankin?
[quote author="Vierailija" time="19.09.2013 klo 21:34"]
Avuttomia kokkeja liikenteessä.
[/quote]
No ainakin erittäin kiireisiä. Huomenna hyvä kun ehdin huokaista. Ja en halua vielä tehdä pihvejä, koska haluan tarjota ne uunituoreina enkä jääkaapista vetästynä.
Kiitos kaikille vastauksista!
-ap
Pahoin pelkään, että jauheliha saattaisi alkaa mennä harmaaksi. Mikset tee jauhelihapihvejä samalla vaivalla tänään valmiiksi? Tai sitten tee huomenna kokolihapihvejä, maustat jauhelihan, painelet pihveiksi ja paistat?