Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten saisi 1-vuotiaan syömään "kuivaa" ruokaa?

Vierailija
19.11.2013 |

Siis esim. kanaa/lihaa sellaisenaan ja lisäkkeenä kasviksia/juureksia. Lapsi si juuri suostu tuollaista ruokaa syömään. Allergioiden takia kastikkeiden tms. tekeminen ei onnistu. Toki, jos joku keksii, miten vedestä saa maukkaan kastikkeen, neuvoja otetaan mielellään vastaan :)

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko lapsi sormiruokaillut?

Vierailija
2/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menisikö soseena? Jauhelihaa + niitä kasviksia mössöksi mitä voi syödä. Entä keitot? Menisikö lihapullat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hmm.. Jokin patatyyppinen ruoka, jossa olisi siis "kastikkeena" ihan vain se vesi ja suolaa? Tyylillä karjalanpaisti, mutta ilman mausteita, jos niillekin on allerginen. Voi olla aika mautonta, mutta jos se kynnysasia on siinä kuivuudessa, niin saattaahan se auttaa...

Vierailija
4/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

On sormiruokaillut ja hedelmät/kasvikset meneekin ja kyllä lihaakin, mutta vain todella pieniä määriä. Ei syö sillä lailla mahaansa täyteen vaan on enemmän napostelua. Soseet ei juuri uppoa enää vaan haluaisi selvästi samanlaista ruokaa kuin muukin perhe.

 

ap

Vierailija
5/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytyy kokeilla jotain pataruokaa. Kiitti vinkistä!

 

ap

Vierailija
6/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitoissahan myös vesi tai maito "kastikkeena". Kasvis, kala, liha, jauhelihakeitto...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun lapsi oppi näkkileivällä. Annoin ensin sellaisen aina järsittäväksi, sittten oppi muutakin.

Vierailija
8/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mille kaikelle on allerginen? Kastikkeenhan voi tehdä kermasta tai kaura/soijakermasta, tomaattikastike, perus ruskeakastike jauhoilla suurustettuna, kastikkeen voi tehdä myös paistiliemestä tai liha/kanaliemestä kokoon keittämällä tai maizenalla suurustamalla - eikö mikään käy?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kastikkeeksi tomaattimurskaa maissijauholla saostettuna?

Myös sosekeitot toimivat "kastikkeena". Voisiko dippailla kuivempia ruokia johonkin keittoon/kastikkeeseen? Saisi sitä kostuketta samalla.

Vierailija
10/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap hyvä, aika vaikea neuvoa, kun et kerro, mille lapsesi on allerginen.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

On pikkuisen pölvästi tää aloitus. Ap, meidän on vähän nyt vaikea antaa sulle neuvoja, kun et kerro olennaisia tietoja. Mille lapsesi on allerginen? Meinaan sen kerrot, että vihanneksia ja lihaa lapsi voi syödä, joten oletettavasti sentään jotain muutakin, mitä?

 

Vierailija
12/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap taas linjoilla :-) Ei käy mikään maito, kerma, soija, kauramaito, maizena, tomaatti, viljat. Kalalle myös allerginen eli siksi vain lihaa tai kanaa. Riisimaitoa ei saisi antaa näin pienelle mutta kokeilin sitä ja koko vaippa-alue meni rikki, joten ei käy sekään. Keittoja syö mutta ei kovin mielellään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilepa riisipastaa, ja sen kanssa sitten voit tehdä lihasta ja vihanneksista kastikkeen niin, että paistat öljyssä porkkanaa ja sipulia, soseutat ja maustat timjamilla ja ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekaan lihaa.

 

Riisipastaa saa mm. täältä:

 

http://www.gluteenitonruokakauppa.fi/Pastaa-poytaan

 

Tai sitten tattari-bataattinuudeleita tai tattarimakaroneja, jos riisi ei käy, kuten voi olla, jos riisimaito aiheuttaa iho-oireita.

 

Kastiketta voi tehdä muistakin juureksista, kuullota pieni määrä sipilin kera ja soseuta ja mausta. Mm. bataatti käy hyvin, on pehmeän makuista.

 

Saisi vähän vaihtelua ruokaan.

 

 

Vierailija
14/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.11.2013 klo 19:07"]

Kokeilepa riisipastaa, ja sen kanssa sitten voit tehdä lihasta ja vihanneksista kastikkeen niin, että paistat öljyssä porkkanaa ja sipulia, soseutat ja maustat timjamilla ja ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekaan lihaa.

 

Riisipastaa saa mm. täältä:

 

http://www.gluteenitonruokakauppa.fi/Pastaa-poytaan

 

Tai sitten tattari-bataattinuudeleita tai tattarimakaroneja, jos riisi ei käy, kuten voi olla, jos riisimaito aiheuttaa iho-oireita.

 

Kastiketta voi tehdä muistakin juureksista, kuullota pieni määrä sipilin kera ja soseuta ja mausta. Mm. bataatti käy hyvin, on pehmeän makuista.

 

Saisi vähän vaihtelua ruokaan.

 

 

[/quote]

 

Kiitos näistä vinkeistä! Olen aika tumpelo ruoanlaitossa mutta kovasti yritän oppia koko ajan uutta.

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muusia perunoista,liemenä tietenkin keitinvesi, suolaa ja ehkä porkkanaakin keitettynä perunan kanssa soseeksi. Jos kananmuna sopii?? Niin tee liha- perunalaatikko. Perunasose, keitinvettä, suolaa, ehkä sipulia hienonnettuna, suolaa, selleristäkin tulee hyvä maku, lipstikkaa jos ei saa lihaliemikuutiota käyttää, jauhelihaa paistettuna joukkoon tai vaikka kanasuikaleita. 

Tulee varmaan hyvää ja kelpaa koko perheelle. 

Vierailija
16/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muusia perunoista,liemenä tietenkin keitinvesi, suolaa ja ehkä porkkanaakin keitettynä perunan kanssa soseeksi. Jos kananmuna sopii?? Niin tee liha- perunalaatikko. Perunasose, keitinvettä, suolaa, ehkä sipulia hienonnettuna, suolaa, selleristäkin tulee hyvä maku, lipstikkaa jos ei saa lihaliemikuutiota käyttää, jauhelihaa paistettuna joukkoon tai vaikka kanasuikaleita. 

Tulee varmaan hyvää ja kelpaa koko perheelle. 

Vierailija
17/17 |
19.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Risottoa :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi kahdeksan