Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Oletko koskaan leiponut kuivakakkua, jossa
17.12.2006 |
EI OLE kanamunaa? Minulla on sellainen juuri uunissa paistumassa. Koskaan ennen en ole törmännyt ohjeeseen, johon ei tulisi munaa. Saa nähdä pysyykö kasassa...
Kommentit (4)
Ihan hyvältä kyllä tuolla uunissa näyttää. -ap
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
laitoin hedelmäsekoitusta, korintteja ja sitruunankuoripaloja, hyvää tuli.
Eiks se niin ole, että ihan perinteisissä joulunajan piimäkakuissa (maustekakuissa) ei ole ollut kananmunaa. Hyvin ne on kautta aikain toimineet.
Alue: Aihe vapaa
Ja tein sillä kuivakakun, kun meillä yksi kananmuna allerginen lapsi. Laitan sen tähän, jos haluat kokeilla.
Hedelmäkakuista helpoin
Määrä Aines
(25 annosta, á 40 g)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1/2 tl inkivääriä
1 1/2 dl sokeria
1 dl rusinoita
100 g kuivattuja ananaspaloja
100 g kuivattuja papaijapaloja
2 dl rasvatonta piimää
1 dl siirappia
150 g margariinia
Pinnalle:
tomusokeria
Sekoita keskenään kulhossa puuhaarukalla vehnäjauhot ja sooda huolellisesti keskenään. Sekoita joukkoon inkivääri, sokeri, rusinat, ananas- ja papaijapalat. Lisää nopeasti sekoittaen piimä, siirappi ja sulatettu, jäähdytetty margariini. Sekoita vain sen verran, että aineet ovat sekaisin. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 1.8 l). Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Kumoa kakku haaleana. Jäähdytä kakku ja säilytä ainakin pari päivää muovikelmuun käärittynä. Tarjolle leikattaessa ripottele pinnalle tomusokeria.