Taaperon ruokailu
Syökö teidän taaperot kaksi lämmintä ateriaa kotihoidossa? Jos syö, miten käytännössä toteutatte? Onko joku ruoka pakastettua, teettekö molemmat ruoa itse? Lähinnä kysymys niille joiden taaperot eivät syö enää soseita vaan kotiruokaa. Meillä muksu 1v ja kovaa vauhtia ollaan siirtymässä kotiruokaan. Lämpimiä soseita on jonkun aikaa mennyt 2krt/pv ja nyt mietin mites kotiruoan kanssa.
Kommentit (6)
Lounaaksi keitän perunaa tai makaronia, lisäksi ota pakkasesta jo aiemmin sinne valmiiksi keittamiäni vihanneksia kuten kukkakaalia, parsakaalia, kesäkurpitsaa. Lisäksi mulla on pakkasessa aina myös aikaisemmin keittämääni jauhelihaa tai kanaa, joskus kalaa. Perunaa en pakasta, koostumus muuttuu. Pakkasesta siis otan perunan tai makaronin kaveriksi vihanneksia ja lihaa. Illalla teen koko perheelle ruuan, jota taaperokin sitten syö. Jos sitä jää yli, pakastan pieniin rasioihin, sitä voin sitten joku päivä myös syöttää taaperolle tarvittaessa.
Joskus teen myös niin, että jos ei vaan ole pakkasessa mitään kummoista enää jäljellä, enkä jaksa ruveta lounaaksi keittelemään mitään, annan purkkiruuan. Illalla saa sitten taas kotiruokaa.
että syödään sitä sitten kaksi kertaa. Helpointa on, kun illallista on sen verran, että siitä riittää seuraavan päivän lounas. Me yleensä ulkoillaan aamupäivä, joten sitten sen lounaan onkin jo oltava valmis, ulkoilun jälkeen lapsi ei jaksa enää kauaa odottaa ruokaa tai menee kiukuksi.
Välillä teen myös pakkaseen jotain, esim. lihapullia tai lasagnea tai kaalilaatikkoa, joten joskus sitten otetaan vaan sieltä ja lämmitetään.
Hätävarana mulla on kaupan pinaattikeittoa pakkasessa, se menee kiireessä.
Nopeita pikalounaita saa aikaan myös munakkaasta tai puurosta.
syö aivan samaa kotiruokaa kuin mekin. Eilisiä tähteitä on aina niin että kaksi eri lämmintä ruokaa tarjotaan per päivä.
Mies töissä eväänä ja me lapsen kanssa kotona.
Yleensä lounas on edellisen päivän päivällisen jämät. Jos ei ole, jota sattuu harvoin, niin kaapissa on lohipurkkiruokaa varalla.
teen aina lapselle ruokaa ison satsin, että saa osan pakkaseen. Erityisesti pakastan kastikkeita ja sitten laitan vain pastaa, perunaa tai ohraa sen kanssa.
Usein lapsi syö kaksi kertaa samaa ruokaa, lounaalla ja päivällisellä. Saatan tuunata joukkoon toisella kertaa vähän eri salaatin tai vaikka raejuustoa. Tällä systeemillä olen pärjännyt niin, että teen kunnolla ruokaa vain muutaman kerran arkiviikossa. Viikonloppuisin tehdään ruokaa koko perheelle.
Ja siis viikolla syön välillä lapsen kanssa näitä tekemiäni ruokia, välillä taas syön lämpimän "aikuisten ruuan" vasta illalla miehen kanssa. Esim. sushia tms, mitä lapsi ei vielä syö.
lounaalla tarjoan edellisen illan päivällisen tähteitä ja sitten päivälliselle teen uuden ruoan.