Miten valmistan parsaa?
Mulla on vihreitä pötkylöitä. Jos vaan grillaan ne grillipannussa, niin tuleeko niistä riittävän kypsiä, vai pitääkö laittaa vielä uuniin tai ensin keittää tai jotain?
Kommentit (4)
oli uusimmassa Ihana piha -ohjelmassa
1. Kuori kuorimaveitsellä parsat (ei kukintoja).
2. Kääri pekoniviipale varrenympärille (puolikas paketin siivusta)
3. Grillaa tai paista pannulla n. 5 minuuttia välillä käännellen. Varo polttamasta
4. Syö salaattipedin kanssa
Markuksella oli vielä kastikekin. Jos en väärin muista, niin siihen tuli hunajaa, sinappia ja öljyä -> sekoitetaan.
jk. Kokeilin ohjetta perjantaina, ja hyvää oli. Jätin lautaselle ne kovat tyvet, jotka tuntuivat puisevilta.
Ota kiinni parsasta molemmilla käsillä ja katkaise lähempää tyveä, varsi katkeaa itsestään oikeasta kohdasta, eli sitä puisevaa osaa ei tule parsaan yhtään. Keitä suolavedessä 5-6 minuuttia, yleensä 5 riittää. Parsaa voi käyttää miten vain, syödä pelkän voin kanssa tai laittaa jotain hyvää kastiketta. Erityisen hyvää vaalealla paahtoleivällä, juuston ja kinkun kanssa, grillissä tai mikrossa kuumennettuna.
Leikkaa parsojen tyvestä kolme-neljä senttiä pois. Yleensä se osa on hieman violettiin vivahtava väriltään. Se on niin puisevaa ettei sitä voi syödä.
Sitten kuori noin 2/3 osaa parsan pituudesta.
Luin juuri jostain, että parsasta tulee paistamalla paremman makuista kuin keittämällä, koska parsan jotkut makuaineet ovat rasvaliukoisia.
Laittaisin pari ruokalusikallista öljyä pannulle, kääntelisin parsoja hetken siinä ja lisäisin tipan vettä. Anna olla kunnes kypsiä.
Vaikea sanoa paistoaikaa. Kiehuvaan veteen lisättyinä parsan kestää kypsyä pari minuuttia. Riippuu parsojen paksuudesta.