Suklaamoussen ohje kiitos.
Kommentit (3)
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
Paloittele tummasuklaa kulhoon. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kummenna melkein kiehuvaksi. Kaada liemi suklaapalojen päälle kulhoon. Sekoita kunnes seos on sileää. Jäähdytä. Vatkaa seos kuohkeaksi.
Sulata 100g maitosuklaata ja 100g tummaa suklaata vesihauteessa kattilassa. Vatkaa 2 keltuaista ja 2dl sokeria vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa 2 valkuaista vaahdoksi. Yhdistä sulatettu suklaa (hieman jäähtyneenä) keltuaisvaahtoon. Tämän jälkeen kääntele valkuaisvaahto varovasti seokseen. Laita annosmaljoihin ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Aivan sairaan hyvä ja näin tulee paljon parempaa kuin jotkut liivatesotkut!
SUKLAAMOUSSE
100 g tummaa taloussuklaata
2 keltuaista
1 rkl sokeria
2 dl kermaa
Vaahdota keltuaiset ja sokeri hyvin monitoimikoneessa. Paloittele suklaa mikrokulhon pohjalle. Lisää 1 rkl kermaa ja sulata suklaa alhaisella teholla välillä sekoittaen. Vatkaa suklaa keltuaisvaahtoon pienin erin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se pieninä erinä suklaavaahtoon. Jaa seos annosmaljoihin ja anna seistä pari tuntia ennen tarjoilua.