Mihin TE käytätte seuraavia aineksia: mascarponejuusto, lime-valkosuklaarahka ja cocos&lime-kerma?
Enkä tarkoita, että ne pitäisi samalla kerralla käyttää, mutta mulla on noita kaikkia kaapissa ja vikat käyttöpäivät alkaa tulla vastaan, enkä keksi, mitä niistä tekisin.
Ton kerman johonkin ruokaan, mutta mihin? Tietenkin sen voi periaatteessa laittaa mihin tahansa ruokaan tavallisen kerman tilalle, mutta mikä ois sellainen ruoka, mikä oikein "vaatisi" just tuon makuista kermaa???
Mascarponejuustoa olen elämässäni käyttänyt vain yhteen ihanaan täytekakkuun, mutta just sitä kakkua en aio nyt tehdä.
Ja tota lime-valkosuklaarahkaa en ole ikinä ennen ostanutkaan. Tietty voin sen syödä pelkästäänkin, mutta tekisi mieli käyttää se johonkin leivonnaiseen. Siinä taitaa olla huomenna se viimeinen käyttöpäivä, mutta uskaltaisko sitä käyttää vielä sunnuntaina, jos tekis äitienpäiväksi jotain kakkua? Kuinka helposti noi maustetut rahkat menee vanhaksi, kun tavallinen rahkahan ei ihan heti mene? Itse asiassa katsoin purkista, että se onkin "parasta ennen" eli voi varmasti käyttää vielä sunnuntaina.
Mihin te muut käytätte noita edellä mainittuja tuotteita? Suosikit?
Kommentit (15)
Kaikki noi kävisivät kerralla valkosulkaa-daimkakkuun! Googlaa, "makunautintoja mimmin keittiöstä"-sivuilta löytyy ainakin ko. hyytelökakun ohje! Toimisi varmaan ilman valosuklaatakin ja daimiakin ja toi kookos antaisi ehkä kivan säväyksen... Tulisi kookos-lime-hyytelökakku.
Mä laittaisin tuon kerman broilerkastikkeeseen tai kanawokkiin.
Valkosuklaa-lime-rahkasta teksiin ehdottomasti tuorejuustokakkua. Voisin laittaa tuon rahkan lisäksi kermaa ja sokeria, vaniljasokeria ja hyydyttäisin liivatteella. Tai sitten laittaisin tuon mascarponen sen rahkan ja pienemmän määrän kermaa kanssa siihen tuorejuustokakkuun.
Tuo mascarpone on tosi hyvä tuote,voisin pistää sellaisenaankin makeutettuna marjojen päälle tai vaikka kerman kanssa. Kakun täyteeksikin sopisi loistavasti vaikka mansikoiden kanssa.
Tuon rahkan voisin hyödyntää myös rahkapiirakassa tai rahkapullissa, nam nam!
sen mascarpone juuston voi käyttää vaikka johonkin juustokakkuun.. netistä löytyy hurjasti hyviä ohjeita. esim. minttudomino-pätkisjuustokakku
sen rahkan johonki piirakkaan tai sit kääretorttuun.. netistä vaan ohjeita kattelmaan ni kyllä löytyy ja toki tästä rahkastakin voi tehä juustokakun!
Ja sitten sen kerman laitat vaikka johonki broilerruokaan. teet vaikka jonkuu broiler kastikkeen jonne laitat sen ja sit jotaa basmatiriisiä tai jasminriisiä.. varmasti tulee hyvää!
"en ole ikinä käyttänyt mihinkään ja en tule käyttämään. "
Tuo kai nyt on ihan vain sun oma häpees!
"en ole ikinä käyttänyt mihinkään ja en tule käyttämään. "
Tuo kai nyt on ihan vain sun oma häpees!
Lähdenkin tästä nurkkaan häpeämään.
että mä en haluaisi tehdä mitään liivatetta vaativaa "juustokakkua", vaikka sellaiseenhan (keksipohjalla) toi lime-valkosuklaarahka kävisi tosi hyvin.
Jos käyttäisin sen äitienpäivänä täytekakkuun, niin mitkä marjat sen kanssa kävisi parhaiten? Mansikka, mustikka, vadelma, punaherukka vai mustaherukka? Kaikkia noita on pakkasessa.
Kana mullakin tuli ekana mieleen, mikä sopisi ton cocos&lime-kerman kanssa, mutta oisko jotain muuta, mihin se sopisi?
ap
että googlesta jo etsin kaikkia reseptejä, mutta niitä on niin tajuttomasti, että mulla menis koko ilta jos käyn ne kaikki läpi =)
enkä siis osaa niissä auttaa. Mutta mascarponesta tulee ihana vaahto, kun sitä sekoittaa kerman kanssa. Sopii esim. mutakakulle tai marjoille kaveriksi. Tai jäätelön päälle.
Lisäksi jotain thai-mausteita. Tosi hyvää!
noita muita tuotteita en käytä. Suhtaudun niihin vähän epäillen, niissä on ehkä makuesansseja, lisä- ja säilöntäaineita.
Kookoskermaa tai -maitoa ja limeä käytän thaimaalaisiin ruokiin.
Valkosuklaata en käytä mihinkään, koska se on liian makeaa eikä maistu suklaalle.
Mascarpone on muuten yllättävän hyvää pizzassa. Yhdessä ravintolassa on jumalainen pizza, jossa on kylmäsavulohta ja mascarponejuustoa. Ja tiramisu on aina hyvä. Noista muista en oikein sitten osaa sanoa... Cocos & lime -kerma varmaan tosiaan sopis johonkin itämaiseen kanajutskaan.
enkä siis osaa niissä auttaa. Mutta mascarponesta tulee ihana vaahto, kun sitä sekoittaa kerman kanssa. Sopii esim. mutakakulle tai marjoille kaveriksi. Tai jäätelön päälle.
Enkä kyllä häpeä, etten ole noita muita käyttänyt. Rahkaa osaan maustaa itsekin käyttämättä lisäaineita ja maustettuja ruokakermoja ei kai kukaan itseään kunnioittava mamma käytä?
Tee tuosta rahkasta paistettava juustokakku. Tarvitset lisäksi tuorejuustoa ja hieman kermaa. Myös mascarponen voi heittää mukaan. Aineet sekaisin ja uuniin 175 astetta / 20 min. Tämän jälkeen lämpötila lasketaan 150 asteeseen ja paistetaan toiset 20 min. Päälle hyydykesokerilla tehty kiille tai ihan marjoista paseerattu kastike.
Tuo kerma taas sopisi kanan lisäksi myös kalan kanssa.
lime-valkosuklaarahkan voisi kipata mustikoiden päälle ja cocos&lime-kermalla voisi maustaa kananfileet.