Muistaako kukaan muu kuin minä uutista ketsupin terveellisyydestä?
Se on siis terveellisempää kuin tuore tomaatti. Olisi pitänyt leikata talteen!
Kommentit (9)
Ketsupissa on aina suolaa ja sokeria ainakin, jos ei ole niin jotain makeutusainetta
kuten Felixillä, tosin on suolaa ja sokeria
Ainakin flavonoideja ketsupissa on moninkertainen määrä tuoreisiin tomaatteihin verrattuna. Ja eihän kunnon ketsupissa varsinaisia lisäaineita ole. Suolaa, sokeria ja etikkaa.
Eikös tomaattipyreessäkin ole? Meillä käytetään sitä suht. paljon (siis nimenomaan sitä, joka sisältää pelkästään tomaattia, eikä muuta).
joka on varsinkin urospuolisille hyväksi.
on aina suolaa ainakin mutta tuo kepsutin terveellisyys liittyy lykopeeniin joka prosessoidusta tai keitetystä tomaatista imeytyy paremmin elimistöön kuin tuoreesta tomaatista. Tuoreen tomaatin lykopeeni ei imeydy koska tomaatin solukalvot ovat ehjät.
Esim Citymarketissa on vaikka kuinka paljon erilaisia säilöttyjä tai muuten "prosessoituja" tomaattivalmisteita ilman sen suurempia lisäaineita. Valinnanvaraa on ja suolakin on tietyssä määrin ihmiselle välttämätön eikä sinänsä haitallinen lisäaine jos ei ole esim. verenpainetta jo valmiiksi.
Kuten kasviksia?