Onko vihreä paprika = raaka punainen paprika?
Kasvihuoneessani kasvaa punaista paprikaa ja yksi oksa katkesi ja otin raa'an paprikan talteen. Se on ihan samanlainen kuin kaupassa myytävät vihreät paprikat. Eli sen voi varmaan syödä?
Kommentit (6)
on punainen raakana. maistuukin samalta
ku ihmettelin meidän yhtä marjapensasta, että kumma ku tuo pensas ei tee marjoja, kolmantrna syksynä yhtäkkiä huomasin, että se on täynnä vihreitä marjoja :) olikin viherherukka, samanlainen ulkonäöltään pensas ja marjat ku mustaherukka, mutta marjat vaan vihreitä...
on semmoinen rento ja vänkyrä
Viimevuotisessa porkkanasadossa oli muutama erikoisen värinen porkkana (kellertävä, lähes valkoinen). Luulin, että niissä on jotain vikaa, hyvän makuisia kuitenkin olivat. Tänä keväänä bongasin puutarhakaupassa, että tuollaiset porkkanat onkin ihan oma lajikkeensa, ei ollutkaan kyse mistään geenivirheestä. Olikin vain eksynyt pari siementä väärään pussiin.
paprikan pitäsi kypsyä irroneenakin, laita ikkunalle punastumaan
ku ihmettelin meidän yhtä marjapensasta, että kumma ku tuo pensas ei tee marjoja, kolmantrna syksynä yhtäkkiä huomasin, että se on täynnä vihreitä marjoja :) olikin viherherukka, samanlainen ulkonäöltään pensas ja marjat ku mustaherukka, mutta marjat vaan vihreitä...
"Värikirjoa riittää: tuttujen punaisten, keltaisten ja oranssien paprikoiden lisäksi on ainakin liloja, tummanvioletteja, valkoisia, ja ruskeita. Vihreitä vihannespaprikalajikkeita ei sen sijaan ole, vaan hedelmä saa aina jonkun muun värin kehittyessään riittävän kauan. Kaupassa myytävät vihreät paprikat ovat siis raakoja mutta syötäväksi kelpaavia. Jos niiden antaisi kypsyä, niistä tulisi punaisia, keltaisia tai oransseja."
http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Paprikaa-joka-makuun/424/?c=KevytKokki