Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Karjalanpiirakoiden kuljetuksesta, jäisinä vai jo paistettuina, apua?!?!

Vierailija
22.08.2010 |

Olen viemässä cocktailpiirakoita ulkomaille ja mietin nyt miten ne parhaiten sinne säilyisivät ja mikö olisi paras tapa saada ne sinne ilman että ne liiskaantuisivat?



Matkustamme keskiviikkona ja matkaan menee koko päivä, ja piirakat olisi tarkoitus viedä syötäväksi lauantaina.



Voisinko esim.ostaa laatikollisen jäisiä cocktailpiirakoita ja pakata ne leivinpaperin sisään yksitellen siihen laatikkoon ja sitten paistaa ne torstaina, mutta miten säilyvät?



Onko cocktailpiirakoita olemassakaan enää kuin jäisinä myynnissä?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
22.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

helpompi kuskata.

Vierailija
2/4 |
22.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

säilytän ne sinne lauantaiksi asti? Voiko niitä paistettuina enää siten uudelleen pakastaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
22.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viet ehdottomasti jäisinä ja pakkaat paketin vielä useaan sanomalehtikääreeseen ja folioon, etteivät ehdi täysin sulaa. Perillä paistat ne välittömästi ja laitat nopean jäähdytyksen jälkeen jääkaappiin tai pakkaseen.



Tai jos paistat valmiiksi, pakkaat ne kylminä kylmäkallejen, em. kääreiden kanssa niin, ettei lämpötila kohoa yli jääkaappilämmön.



Ei tartte täten ruokamyrkyttää tuliaisten saajia.

Vierailija
4/4 |
22.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

(ja tämä ei ole vitsi!) että ostaisin Suomesta piirakoiden tekoon tarvittavat aineet ja leipoisin ne ko. paikassa vasta lauantaina (tai ehkä perjantaina-iltana). Karjalanpiirakoiden tekeminen ei ole vaikeaa! Toki jos ensi kertaa tekee eivät ne välttämättä maailman kauneimpia ole, mutta hyvän makuisia kuitenkin :)



JOS olisi aivan pakko ottaa mukaan valmispiirakoita, niin ottaisin ne mukaan jäisinä. Oleellista on myös se millä tavoin matkustatte? Jos omalla autolla niin kuljetus helpompaa vert. esim. lentokoneella.

Olettaen etteivät tullimääräykset estä asiaa, pakkaisin piirakat myös lentokoneeseen kylmälaukkuun. Osta sellainen joka "pehmeää" materiaalia, eli styroksia, oleva laukku, vuoraa se jäisillä kylmäkalleilla ja aseta piirakat jäisinä keskelle. Tuolla tavoin pysyvät kyllä jäisinä perille saakka. Jos ostat piirakakoita jotka pahvilaatikossa, se pitää paremmin jäisinä ne vert. muovipussissa olevat. Ja kylmälaukku joko auton perään TAI ihan lentokoneen ruumaan "matkatavarana" (jos tosiaan tullimääräykset eivät asiaa estä). Käsittääkseni muuten siellä ruumassa on kylmää? Sitä ei lämmitetä samoin kun matkustamoa ja kun kone nousee ilmaa menee lämpötila siellä aina pakkasen puolelle.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän seitsemän kolme