Koulun tonnikalapastavuoka!!, Tiedätkö ohjeen?
Oma versio ei lapsille kelpaa, koulun versio kuulemma parempaa, siinä ei ole kasviksia mukana.
Tietäiskö joku ohjetta koulujen versioon?
Kiitos.
Kommentit (18)
kierrepastasta, en tiiä mitä ne on nimeltään, näyttää pieniltä simpukoilta, myydään täysjyvää ja vaikka mitä. Taitaa olla torino.
Sekaan kermaa, tilliä ja suolaa ja sitä tonnikalaa. Tässä koulun versio
Olen eri versioitakin kokeillut, mutta koulun on kuulemma parempaa...
Se koulun tonnikalavuoka tulee "äitien tekemänä" Saarioisilta tmv.?
Kannattaa myös miettiä mitä tonnikalaa laittaa siihen, itse en käytä "tonnikalahiutaleita", mutta ne kyllä maistuvat enemmän mitä "vaaleaa tonnikalaa paloina", eli ovat voimakkaamman makuisia.
Simpukka pastaa, tonnikalaa, tilliä, tomaattipyrettä ja sitten sellaista valmista pussissa olevaa voikastiketta (tyyliin lisää vain neste), johon tuli voita ihan kamalasti. Voin paljous lienee syy siihen, että siitä pidetään.
ja kun kalorimäärä pitää tulla täyteen per annos, moniin käytetään kermaa jne.
Esim. se ohrapuuro on ihan sikahyvää, ja tehdään kermaan hauduttaen. Oma suosikkini on meidän emännän tekemät salaatit, vähintään kahta erilaista per päivä.
t. opettaja
niin tekisin sitä heti kotona. Olen joskus kysynyt keittäjiltä ja vastaavat just nuo ainekset, mitä lueteltu jo. Mutta ei se silti onnistu kotona. On kyllä tosi hyvää.
t: Ope
sain reseptin muutama vuosi sitten, en muista määriä ulkoa, mutta pasta laitetaan keittämättä vuokaan, sotketaan se tonnikala joukkoon ja sit juustokastike sekaan. Kastikkeessa oli kermaa, maitoa, juustoa ja mausteena currya ja tilliä (jonka voi jättää poiskin ja tulee silti hyvää). Kevyesti suurustettu, koska saa olla aika löysää tuo kastike.
Sitä ei näytä kukaan tietävän. On varmasti niin salainen resepti. Monelta palstalta oon katsonut ja joka ainoossa on kaikilla eri ainesosat. Tää on sitä nykypäivän "varmaa tietoa". Eikö vois joku suurvalmistaja tehdä oikeesti kouluruoka reseptikirjan. Tuntuu olevan monessa perheessä sama ongelma... ei normi kotiruoka kelpaa lapsille.
Oon joskus aikanaan tehnyt harjoittelun suurtalouskeittiöllä josta oon ottanut tän "ohjeen" talteen. Määrä oli tyyliin 100 hengelle, joten oon pienentänyt siitä 10 henkilön version, siksi grammamäärät saattaa tuntua hassulle. Tän jaan teille syystä että luulin jo hukanneeni ohjeen ja puolipaniikissa sitä googlettelin, ja totesin ettei täältä löytynyt just sitä oikeaa ohjetta, ja moni muukin tuntui sitä kaipaavan.
Tonnikala-Pastavuoka 10 hengelle
1,5l vettä
1,3dl vehnäjauhoja
26,6g kasvisliemijauhetta
100g purjosipulia
0,3dl sitruunamehua
3g sokeria
1g kurkumaa
2g pippurisekoitus
10g valkosipulia
3g kalamaustetta
5g tilliä
4dl kermaa
500g tonnikalaa
400g simpukkamakaronia
11g suolaa
juustoraastetta päälle
Ohjeeksi en oo näköjään kirjoittanut perään muuta kuin:
Älä keitä makaronia!
175 astetta 1h
Kakkunen kirjoitti:
Oon joskus aikanaan tehnyt harjoittelun suurtalouskeittiöllä josta oon ottanut tän "ohjeen" talteen. Määrä oli tyyliin 100 hengelle, joten oon pienentänyt siitä 10 henkilön version, siksi grammamäärät saattaa tuntua hassulle. Tän jaan teille syystä että luulin jo hukanneeni ohjeen ja puolipaniikissa sitä googlettelin, ja totesin ettei täältä löytynyt just sitä oikeaa ohjetta, ja moni muukin tuntui sitä kaipaavan.
Tonnikala-Pastavuoka 10 hengelle
1,5l vettä
1,3dl vehnäjauhoja
26,6g kasvisliemijauhetta
100g purjosipulia
0,3dl sitruunamehua
3g sokeria
1g kurkumaa
2g pippurisekoitus
10g valkosipulia
3g kalamaustetta
5g tilliä
4dl kermaa
500g tonnikalaa
400g simpukkamakaronia
11g suolaa
juustoraastetta päälle
Ohjeeksi en oo näköjään kirjoittanut perään muuta kuin:
Älä keitä makaronia!
175 astetta 1h
Tämä täytyy testata! Ketju on vanha mutta eksyin tänne Googlen kautta etsiessäni parasta tonnikalapastan ohjetta - onkohan kukaan ehtinyt kokeilla tätä Kakkusen ohjetta?😇
Mä tein tänään!! Kelpasi lapsille 😊
Vierailija kirjoitti:
Mä tein tänään!! Kelpasi lapsille 😊
Tuo on kyllä hyvä ohje, teen itsekin säännöllisesti. Tonnikalan tilalle käy hyvin myös kypsä broilerikuutio/tms, jättää vaan kalamausteen ja tillin pois.
Tiedän kyllä että eri kouluilla on eri reseptit.
Vierailija kirjoitti:
Se koulun tonnikalavuoka tulee "äitien tekemänä" Saarioisilta tmv.?
Kannattaa myös miettiä mitä tonnikalaa laittaa siihen, itse en käytä "tonnikalahiutaleita", mutta ne kyllä maistuvat enemmän mitä "vaaleaa tonnikalaa paloina", eli ovat voimakkaamman makuisia.
Siis tietoisesti käytät mauttomampaa kalaa, koska maukkaammalla on "huonompi maine" (köyhyys, einekset, kouluruoka..)
opeta nyt lapsille, että äidin ruoka on aina parasta! =D
tee kuten makaronilaatikko / lasagne, mut makaronista? tunge vaan niitä kasviksia, minä ainakin ujutan aina mukaan.