Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Koulun tonnikalapastavuoka!!, Tiedätkö ohjeen?

Vierailija
14.10.2009 |

Oma versio ei lapsille kelpaa, koulun versio kuulemma parempaa, siinä ei ole kasviksia mukana.



Tietäiskö joku ohjetta koulujen versioon?



Kiitos.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
14.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

opeta nyt lapsille, että äidin ruoka on aina parasta! =D



tee kuten makaronilaatikko / lasagne, mut makaronista? tunge vaan niitä kasviksia, minä ainakin ujutan aina mukaan.

Vierailija
2/18 |
14.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kierrepastasta, en tiiä mitä ne on nimeltään, näyttää pieniltä simpukoilta, myydään täysjyvää ja vaikka mitä. Taitaa olla torino.

Sekaan kermaa, tilliä ja suolaa ja sitä tonnikalaa. Tässä koulun versio

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
14.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen eri versioitakin kokeillut, mutta koulun on kuulemma parempaa...

Vierailija
4/18 |
14.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se koulun tonnikalavuoka tulee "äitien tekemänä" Saarioisilta tmv.?



Kannattaa myös miettiä mitä tonnikalaa laittaa siihen, itse en käytä "tonnikalahiutaleita", mutta ne kyllä maistuvat enemmän mitä "vaaleaa tonnikalaa paloina", eli ovat voimakkaamman makuisia.

Vierailija
5/18 |
14.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Simpukka pastaa, tonnikalaa, tilliä, tomaattipyrettä ja sitten sellaista valmista pussissa olevaa voikastiketta (tyyliin lisää vain neste), johon tuli voita ihan kamalasti. Voin paljous lienee syy siihen, että siitä pidetään.

Vierailija
6/18 |
14.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja kun kalorimäärä pitää tulla täyteen per annos, moniin käytetään kermaa jne.

Esim. se ohrapuuro on ihan sikahyvää, ja tehdään kermaan hauduttaen. Oma suosikkini on meidän emännän tekemät salaatit, vähintään kahta erilaista per päivä.



t. opettaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
14.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin tekisin sitä heti kotona. Olen joskus kysynyt keittäjiltä ja vastaavat just nuo ainekset, mitä lueteltu jo. Mutta ei se silti onnistu kotona. On kyllä tosi hyvää.

t: Ope

Vierailija
8/18 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sain reseptin muutama vuosi sitten, en muista määriä ulkoa, mutta pasta laitetaan keittämättä vuokaan, sotketaan se tonnikala joukkoon ja sit juustokastike sekaan. Kastikkeessa oli kermaa, maitoa, juustoa ja mausteena currya ja tilliä (jonka voi jättää poiskin ja tulee silti hyvää). Kevyesti suurustettu, koska saa olla aika löysää tuo kastike.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
11.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä ei näytä kukaan tietävän. On varmasti niin salainen resepti. Monelta palstalta oon katsonut ja joka ainoossa on kaikilla eri ainesosat. Tää on sitä nykypäivän "varmaa tietoa". Eikö vois joku suurvalmistaja tehdä oikeesti kouluruoka reseptikirjan. Tuntuu olevan monessa perheessä sama ongelma... ei normi kotiruoka kelpaa lapsille.

Vierailija
10/18 |
27.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon joskus aikanaan tehnyt harjoittelun suurtalouskeittiöllä josta oon ottanut tän "ohjeen" talteen. Määrä oli tyyliin 100 hengelle, joten oon pienentänyt siitä 10 henkilön version, siksi grammamäärät saattaa tuntua hassulle. Tän jaan teille syystä että luulin jo hukanneeni ohjeen ja puolipaniikissa sitä googlettelin, ja totesin ettei täältä löytynyt just sitä oikeaa ohjetta, ja moni muukin tuntui sitä kaipaavan.

Tonnikala-Pastavuoka 10 hengelle

1,5l vettä

1,3dl vehnäjauhoja

26,6g kasvisliemijauhetta

100g purjosipulia

0,3dl sitruunamehua

3g sokeria

1g kurkumaa

2g pippurisekoitus

10g valkosipulia

3g kalamaustetta

5g tilliä

4dl kermaa

500g tonnikalaa

400g simpukkamakaronia

11g suolaa

juustoraastetta päälle

Ohjeeksi en oo näköjään kirjoittanut perään muuta kuin:

Älä keitä makaronia!

175 astetta 1h

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kakkunen kirjoitti:

Oon joskus aikanaan tehnyt harjoittelun suurtalouskeittiöllä josta oon ottanut tän "ohjeen" talteen. Määrä oli tyyliin 100 hengelle, joten oon pienentänyt siitä 10 henkilön version, siksi grammamäärät saattaa tuntua hassulle. Tän jaan teille syystä että luulin jo hukanneeni ohjeen ja puolipaniikissa sitä googlettelin, ja totesin ettei täältä löytynyt just sitä oikeaa ohjetta, ja moni muukin tuntui sitä kaipaavan.

Tonnikala-Pastavuoka 10 hengelle

1,5l vettä

1,3dl vehnäjauhoja

26,6g kasvisliemijauhetta

100g purjosipulia

0,3dl sitruunamehua

3g sokeria

1g kurkumaa

2g pippurisekoitus

10g valkosipulia

3g kalamaustetta

5g tilliä

4dl kermaa

500g tonnikalaa

400g simpukkamakaronia

11g suolaa

juustoraastetta päälle

Ohjeeksi en oo näköjään kirjoittanut perään muuta kuin:

Älä keitä makaronia!

175 astetta 1h

Tämä täytyy testata! Ketju on vanha mutta eksyin tänne Googlen kautta etsiessäni parasta tonnikalapastan ohjetta - onkohan kukaan ehtinyt kokeilla tätä Kakkusen ohjetta?😇

Vierailija
12/18 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up, mäki haluun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Iski nostalgia. Kiitos!

Vierailija
14/18 |
05.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tein tänään!! Kelpasi lapsille 😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
05.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä tein tänään!! Kelpasi lapsille 😊

Tuo on kyllä hyvä ohje, teen itsekin säännöllisesti. Tonnikalan tilalle käy hyvin myös kypsä broilerikuutio/tms, jättää vaan kalamausteen ja tillin pois.

Vierailija
16/18 |
27.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nam

Vierailija
17/18 |
27.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedän kyllä että eri kouluilla on eri reseptit.

Vierailija
18/18 |
25.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se koulun tonnikalavuoka tulee "äitien tekemänä" Saarioisilta tmv.?



Kannattaa myös miettiä mitä tonnikalaa laittaa siihen, itse en käytä "tonnikalahiutaleita", mutta ne kyllä maistuvat enemmän mitä "vaaleaa tonnikalaa paloina", eli ovat voimakkaamman makuisia.

Siis tietoisesti käytät mauttomampaa kalaa, koska maukkaammalla on "huonompi maine" (köyhyys, einekset, kouluruoka..)