Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

äidinmaidon pakastus

Vierailija
29.07.2009 |

miten pakastatte? Tarkoitus olisi tähän toivottavasti pystyä, kun vauva syntyy ja maitoa tulee paljon. Eli pumppaatteko suoraan astiaan, jossa pakastatte, vai siirrättekö johonkin toiseen astiaan? Vai käytättekö pusseja? Kertokaa joku kiltti, niin tiedän miten varautua hommaan...

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
29.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

oon pumpannu pulloon, sitten jäähdyttänyt maidon jääkaapissa jonka jälkeen pakastanut minigrip pussissa. Siihen pussiin sitten voi kirjoittaa et paljonko maitoa on ja milloin se on pakastettu.

Vierailija
2/7 |
29.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
29.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maitoa tullut sopivasti, ei siis mitään luovutusmääriä. Paras tyyli riippuu siis ihan miten paljon sitä maitoa tulee!

Vierailija
4/7 |
29.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt näin:



* Pumppaan maidon rintapumpusta pulloon.

* Pullo jääkaappiin viilenemään.

* Kerään joko koko päivän satsin TAI jos maitoa tulee paljon niin 2 dl pakkauksina pakastimeen.

Siis alussa voi tulla nihkeästi, kerää vaikka vaan yhden päivän saamiset, myöhemmin saatat saada kerralla pullollisen.



Maidot tarttee ennen yhdistämistä jäähdyttää saman lämpöisiksi. Suomeksi: laita aina jääkaappiin ennenkö kaadat vaikka yhteen tuttipulloon.

Tuttipullo toimii samalla mittana paljonko maitoa kertyy. Ovessa pitäminen on riski paikka koska ovea avataan ja maito altistuu lämpötilan heitolle, pidä maitoja mahdollisimman kaukana seinustalla.



Pussitus: Laita suosiolla eka pussi solmuun ja toisen pussin sisälle. Ulommaiseen kirjoita päivämäärä maidolle.

Maidoissa saattaa olla värieroa. Alussa keltasempaa mutta se muuttuu valkosemmaksi aikaa myöten. Tämä alkuimetysmaito on rasvasempaa ja tuhdimpaa, joten maitoa ei tarvitsekaan tulla paljoa. Lisäksi vauvan masu on herneen kokoinen.



Maito säilyy n. viikon jääkaapissa (vajaa) ja pakkasessa 2-3 kk.



Jos olet terve, et tupakoi niin kannattaa harkita maidon luovuttamista. Hinta on muistaakseni n. 15-20 e/litra.

Oma sairaala haki maitoa 3 kertaa viikossa ja vähintään 0,5 l kerralla. Eli vaivanpalkkaa saa ainakin reilu 20 e viikossa.



Alussa kannattaa ottaa ihan rauhassa ja imettää ihan vauvaa varten. Jos rinnat alkaa turpoamaan ja tulee hyvin tarjontaa niin ota pakkaseen ja kysy sairaalastasi, neuvolasta luovuttamisesta.



Itse olen pitänyt kirjaa miten paljon maitoa on tullut ylimääräistä, omaan muistiin en numeroissa ole luottanut ja määrän nousun pikkuhiljaa huomaa. Samoin mahdollisesti miten lapsi itse syö siitä?



Alussa määrä ei päätä huimaa, itselläni 20 senttilitraa ollut saavutus mutta maitoa olen luovuttanut kun kasteeseen päästy.



Pääasia että saat 5 pisuvaippaa päivässä niin vauva saa maitoa hyvin.

Vierailija
5/7 |
29.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

maidon pakastuksesta, löytyisiköhän.



Jäähdytin kylmässä vedessä ennen pakastusta, ja kysyjä kysyi uudelleen miksi täytyy, kun se jäähtyy pakastimessakin.



Jos jäähdyttää lypsetyn maidon lypsyastiassa, josta jaetaan pusseihin maitoa, niin päällä oleva rasvakerros on vaikeampaa jakaa tasaisesti maitopussien kanssa. Kannattaa laittaa lämmin sekaisin oleva maito määräannoksiin ja kylmentää sitten, niin rasvaa menee tasaisesti kaikkien pussien kanssa. Jääkaapissa kylmenee hitaammin kuin laittamalla astiaan jossa on tilkkanen kylmää vettä, pakastimessa voi olla jotain kylmää veden sekaan, niin nopeasti kylmenee...Nopea kylmentäminen takaa maidon laadun ja hyvän säilymisen.

Vierailija
6/7 |
29.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äidinmaidon pakastamisesta löytyy otsikolla



- Miten rintamaito pakastetaan oikeaop-

sesti?



Kelloaika näkyy olevan 12,52.34



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
29.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

28.7.09 ja tuo kelloaika 12.52.34



Terveisin "höppänä"

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä seitsemän yhdeksän