Kasvissyöjä-äiti ja lihansyöjälapset ja -mies
Olen alkanut tympiintymään lihaan, ainoastaan kala maistuu. Miten olette ratkaisseet asian, kun äiti ei syö lihaa, mutta muut syövät? Teettekö kaksi eri ruokaa? Ja miten säästää kuitenkin rahaa ruuanlaitossa.
Kommentit (6)
Pääasiassa tekee kuten vauvalle tehtäisiin, eli erottaa itselleen ruoan ennen lihan lisäämistä ja sitten vetää kaikensortin kasviksia lisukkeeksi. Samalla hellallahan ne myös kypsyvät esim. keitetyt juurekset kun teet muulle perheelle ns. normiruokaa.
Olen alusta asti päättänyt että minä teen vain sellaista ruokaa mitä syön itse, eli en todellakaan kahta ruokaa. Teen siis kala- ja kasvisruokia mitä kaikki syövät. Joskus mies tekee itselleen oman ruoan ja lapset syövät molempia tai saavat valita kumpaa ottavat. Lähes aina haluavat kasvista mieluummin... Vauvalle olen joskus tehnyt jotain liharuokaa isomman erän ja pakastanut niitä, muuten en kyllä lihaan koske.
tämä tilanne ollut aina, eli äiti kasvissyöjä, muut (4hlöö) sekasyöjiä.
Riippuu aika paljon siitä, mitä on tarjolla, miten ruokailut hoidetaan.
Yleensä teemme niin kuten edellä, eli valmistamme ruuan ensin ilman lihaa, ja lopuksi lisäämme lihan.
Toisinaan teemme kasvisruokaa kaikille, joskus teen isomman satsin josta syön itse useamman päivän.
Äkkiä se siitä alkaa lutviutumaan!
Syksyllä ja keväällä kun väki on koulussa/päiväkodissa niin tehdään pääasiassa kasvisruokaa koska hoidossa/koulussa lapset syövät liharuuan.
jota syödään kaikki ja lisukkeeksi paistan muutamana päivänä viikossa lapsille ja miehelle sitten pihvit tai kanasuikaleita tai jauhelihaa erikseen.
Esim meidän perheen eilinen iltaruoka oli peruna-porkkana-raejuusto kiusaus ja siihen lisukkeeksi lapset ottivat lauantaina paistamiani jauhelihapihvejä.
Mies saa töissä syödä lounailla lihaa, jos mieli tekee. Kasvisruoka on ihan yhtä hyvää.
Muistakaahan, hyvät ihmiset, että kasviruoka ei ole täyspainoista, jos siitä on vain poistettu liha. Proteiinejakin tarvitaan, pavuista, soijasta jne.
ja runsaat kasvislisukkeet pihvinsä kanssa.