Lue keskustelun säännöt.
Gluteiiniton piirakkapohja haussa (suolainen)
04.11.2005 |
Osaisiko joku kertoa millaisen pohjan voin tehdä että keliakiaa sairastavakin voi sitä syödä? Eli normaalistihan käytetään vehnäjauhoja. Täytteeksi tulee suolakurkkua ja kinkkua eli suolainen piirakka kyseessä. Millä siis voisin nuo vehnäjauhot korvata ja millaisessa suhteessa? Tai onko jollain joku pohjan ohje suoraan mitä voisin käyttää? Kiitos tiedoista jo etukäteen!
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Piirakkavuoallinen:
1dl perunahiutaleita (vastaa muistaakseni puolta desiä perunasosejauhetta)
2dl gluteenitona jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
100g margariinia
1dl kylmää vettä.
sekoita kuivat ainekset keskenään, nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
tässä toinen pohja-ohje:
2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
100g margariinia
0,5dl vettä
valmistetaan kuten edellinekin.