Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

lihapullat=)

02.11.2005 |

hei laittakaanhan tähän lihapullataikinan ohjeita eli siis haluaisin tehdä itse lihapullia=)



kiitti etuk' teen...

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
02.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

500g jauhelihaa

1 prk kermaviiliä tai 2dl ruokakermaa

1½dl korppujauhoja

sipulikeittopussi

1 kananmuna



-turvota korppujauhot kermassa tai kermaviilissä

-lisää sipulikeittopussi ja kananmuna

-sekoita jauhelihaan

-pyörittele, ja paista uunissa 175c tai pannulla tilkassa öljyä

Vierailija
2/6 |
02.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

1dl korppujauhoja

2dl vettä/kermaa

400-500g jauhelihaa

(1 muna)

1 sipuli

suolaa

pippurisekoitusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
03.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aineet:



1 kg jauhelihaa (½ naudan paistista, ½ sika-nautaa)

2 kpl sipulia ja 1 nippu ruohosipulia

2 kpl kanamunia

½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

4 dl vispikermaa

3 dl korppujauhoja

5 tl suolaa

2-4 tl mustapippuria (maun mukaan)

1 tl valkopippuria



Aineet sekoitetaan hyvin ja leivotaan pieniksi lihapulliksi.

Paisto uunissa, lämpö ~ 200C

Vierailija
4/6 |
03.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohje " Kotipoppoon kokkauskirjasta" :



1dl korppujauhoja (tai kaksi keitettyä kylmää perunaa survottuna)

2dl vettä

1 kananmuna

500g jauhelihaa

2-3rkl tomaattipyreetä (tai 4-8 aurinkokuivattua tomaattia)

2 tl mustapippuria

tuoretta tai kuivattua basilikaa

1 valkosipulinkynsi

1 tl suolaa (ei ilmeisesti tarvita, jos käyttää aurinkokuivattuja tomaatteja, ne kait suolasia?!)



Korppujauhoja turvotetaan vedessä. Kananmuna, jauheliha ja tomaattipyre lisätään. maustetaan. Kypsennetään helpoiten uunissa 225 asteessa n. 20 min.



Tosi herkullisia, vähän vaihtelua perinteiseen lihapullaohjeeseen! Valkosipulia voi laittaa maun mukaan, me laitetaan usein kaksi-kolme kynttä tai välttämättä ei lainkaan, riippuen syöjistä.

Vierailija
5/6 |
03.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

...taas pussin kyljestä...



Teen lähes aina lihapullataikinan Mauste-korppujauhopussin kyljestä.

Maustamisessa ei voi epäonnistua, koska ovat kaikki siinä samassa.

Tarvitaan vain 500 g jauhelihaa, vettä ja kananmuna. Helppoa!

Vierailija
6/6 |
08.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on aika iso annos.



800g Jauhelihaa

1pss Ranskalaista sipulikeittoa

1prk Kermaviiliä

2rkl Tomaattipyrettä

(2dl Juustoraastetta)

2tl Pippurisekoitus jauhetta tai rouhetta



Sekoitan ainekset tasaiseksi massaksi ja pyörittelen käsissä pullia ja laitan pellille ja uuniin.

Tulee ainakin meidän perheen lemppari lihapullia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi kolme