Miten hyvää wokkiruokaa?
Haluaisin tietää miten teette hyviä wokkiruokia, miten maustatte ne...
Kiitos jo etukäteen.
Kommentit (2)
Kalkkunakasviswokki
tilkka rypsiöljyä
300 g marinoituja kalkkunasuikaleita
2 dl porkkana-, lanttu- ja sipulisuikaleita
1 dl vettä
2 dl kesäkurpitsakuutioita
1 dl paprikasuikaleita
2 dl tomaattilohkoja tai -murskaa
2 dl appelsiinimehua
1-2 rkl ohrakasta
Valmistus:
Kypsennä lihasuikaleita pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan porkkanan ja lantun kanssa. Lisää vesi ja anna ruuan hautua kannen alla viitisen minuuttia. Lisää loput kasvikset ja sekoita pari minuuttia. Sekoita ohrakas mehuun ja vatkaa liemi paitokseen. Anna hautua viitisen minuuttia. Tarkista maku.
Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kanssa.
Broileriwokki
broileria suikaleina
punasipulia
porkkanaa
paprikaa
ananaskuutioita mehuineen
soijakastiketta
inkivääriä
valkosipulia
chiliketsuppia
currya
öljyä
sherryä
1. Kuumenna öljy.
2. Paista sipulit ja porkkanat, lisää broileri.
3. Lisää curry, paprika ja inkivääri sekä ananakset.
4. Mausta ja lisää halutessasi ananas- tai omenamehua.
5. Suurusta varovasti ja hauduta.
6. Tarjoile vaihteeksi ohrasuurimoiden kera.
Kalkkuna-nuudeliwokki
Kalkkunaa suikaleina
sipulia
valkosipulia
lanttua
paprikaa
parsakaalia
öljyä
soijakastiketta
chilijauhetta
makeaa chilikastiketta
korianteri
nuudeleita
1. Suikaloi kasvikset.
2. Paista wok-pannulla ensin kalkkuna.
3. Ota se pois pannulla.
4. Lämmitä öljy ja paista kasvikset puolikypsiksi.
5. Lisää lihat ja mausta.
6. Kiehauta nuudelit,
7. Sekoita kaikki ainekset pannulle.
8. Tarjoa heti.
Kalkkuna-sipuliwokki
Kalkkunan fileetä
marinadi:
soijakastiketta
perunajauhoja
sipulia
purjosipulia
valkosipulia
bambun versoja
inkivääriä
chilikastiketta
soijakastiketta
sherryä
öljyä
1. Sekoita soijakastikkeesta ja perunajauhoista paksuhko marinadi ja kaada suikaloidun lihan päälle.
2. Anna marinoitua puolisen tuntia.
3. Leikkaa sillä aikaa kasvikset suikaleiksi.
4. Paista ensin lihat öljyssä ja ota pois pannulta.
5. Paista seuraavaksi kasvikset, lisää lopuksi maustekastikkeet ja sherryä.
6. Palauta lihat pannulle.
7. Anna hautua pari minuuttia.
Päärynäinen kalkkunawokki
300 g kalkkunanfileetä suikaleina
Lihan marinadi:
½ dl soijaa
2-3 rkl perunajauhoja
sipulia
porkkanaa
lanttua
kesäkurpitsaa
purjoa
paprikaa
päärynää
inkivääriä
sherryä
suolaa
öljyä
1. Sekoita marinadi ja lihat, anna kalkkunan maustua mielellään ainakin puolisen tuntia.
2. Pilko vihannekset.
3. Kuumenna öljy ja paista lihat, nosta ne pois pannulta.
4. Paista myös vihannekset nopeasti.
5. Laita liha takaisin pannulle.
6. Lisää inkivääri, ohueksi suikaloitu tai raastettu päärynä ja loraus sherryä.
7. Anna hautua hetken.
8. Lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.
Nakkiwokki
Nakkia
sipulia
perunaa kuutioina
mausteita
keitettyä riisiä
vähän pekonia
sieniä
ananasta + vähän mehua
sekavihanneksia
yms.
1. Paistat esim. wokkipannulla tai jossain laakeassa pannussa.
2. Ohjetta voi muuntaa miksi haluaa, vaikka laittaa kananmunaa tms. joukkoon tai jättää pois, ja on ruokaisa.
Wokkikanaa
2 annosta
1 iso broilerinfilee, tuore tai pakastetusta sulatettua
½ paprikaa
1 keltasipuli
½ kesäkurpitsaa
½ munakoisoa
1-2 rkl oliiviöljyä tai vastaavaa
½ kuorittua valkospipulin kynttä
suolaa
vastajauhettua pippuria
soijaa maun mukaan
1. Leikkaa broileri 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
2. Huuhtele ja puhdista vihannekset paisti valkosipulin kynsi ja leikkaa pienimmiksi paloiksi.
3. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa.
4. Varo, ettei öly kuumene liikaa, jolloin siitä nousee savua. Silloin se maistuu pahalta. Kokeile lämpö-tilaa pienellä vihannespalalla, jonka tulee heti ruskistua öljyssä.
5. Lisää kaikki vihannekset ja ruskista niitä kevyesti muutama minuutti niin, että ne tulevat lähes peh-meiksi.
6. Lisää broilerinsuikaleet ja ruskista vielä pari minuuttia niin, että suikaleet paistuvat läpikotaisin.
7. Purista valkosipulin kynsi joukkoon ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla.
8. Aloita soijalla, joka on sinänsä suolaista.
9. Tarjoa riisin kanssa ja aseta soijapullo esille.
Hunajaiset wokkikasvikset
3 porkkanaa
1-2 palsternakkaa
1 pienehkö kesäkurpitsa
2-3 naurista
2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
1-1½ tl raastettua tuoretta inkivääriä
muutama kierros mustapippuria myllystä
1-1½ rkl hunajaa
½-3/4 tl suolaa
1-2 dl vettä
2-3 rkl tuoretta hienonnettua korianteria tai persiljaa
(300-400 g broileri- tai possunlihasuikaleita)
1. Leikkaa kasvikset tulitikkumaisiksi suikaleiksi, mutta sipulit ensin kahteen osaan ja siitä ohuiksi viipaleiksi.
2. Pane kasvikset omiin ryhmiinsä odottamaan kypsennystä.
3. Kuullota kasvikset tilkassa öljyä wokkipannussa tai padan pohjalla aina laji kerrallaan.
4. Kun kasvikset ovat pehmeitä, mutta ei ruskistuneita, siirrä ne astiaan odottamaan yhdistämistä.
5. Yhdistä kasvikset ja lisää joukkoon puserretut valkosipulin kynnet, inkivääriraaste, mustapippuri, hunaja ja suola.
6. Sekoittele niitä hetki ja lisää vesi.
7. Anna hautua kannen alla 3-5 minuuttia.
8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja juuri ennen tarjoilua hienonnettua korianteria tai persiljaa.
9. Sekoita halutessasi joukkoon ruskistetut lihasuikaleet.