paras espressokahvi ja miten
sen oikein tuolla keittimellä keitän? Siis jos haluan cappucinoa, niin annostelenko kahvia kahden espressokupin verran. KUn eikös espressokuppi ole sellainen pieni ja cappucino taas isompi?? Uusi keitin ja en nyt oikein osaa...Kiitos neuvoista!
Kommentit (5)
Muuten kahvista ei tule oikean vahvuista
Mutta siis tärkeää, että et käytä, mikäli haluat todella täyteläistä ' aitoa espressoa tai cappuccinoa' , ettet käytä näitä suomalaisia, eri aromein- ja vivahtein höystettyjä humpuuki-versioita.
Nuo klassiset nimet, joita käyttävät, ovat Cellini, Luigi Lavazza (yleensä pelkkä Lavazza), Segafredo, näitä saa Stockmannilta. Suomalaiset sekoittavat paljon erilaisia kaikenlaisilla aromeilla höystettyjä sekoituskahveja näihin keittimiin ja se ei tosiaan ole italialaisen kahvi-ideologian mukaista. Vain ns. genuiinia kahvia sinne tulee laittaa, mielellään tietty noista alkuperäisistä merkeistä, noita myyty satoja vuosia siellä ja pehmeitä ovat.
Se on sitten eri asia, jos haluaa nimenomaan juoda aromikkaita sekoituksia, aivan ok, mutta italialaisiksi aidoiksi kahveiksi niitä ei kyllä tule kutsua
Olen asunut Italiassa 4 vuotta ja aivan käsikäyttöisellä espressoa tai cappuccinoa, tyypillisimmin kuitenkin espressoa pienellä vaahdotetulla maidolla höystettynä (espresso macchiato) sitä tehtiin kaikissa kodeissa.
Eli ei muuta kun keität (italialaiset vannovat Luigi Lavazzan Cafe Crema e Gusto -pehmeämpi paahdon perään, on myydyin paahto Italiassa, myös Segafredon parhaimmat pehmeät paahdot ovat hyviä, en usko että Suomessa on Segafredolta muuta myynnissä kuin se peruskarvainen maku) kahvin. Jos haluat espressoosi maitoa, vaahdotat punaisen maidon ja lisäät sitä vähän espressoosi. Cappuccinossa taas suhde on toinen, tavallista vahvaa espressoa pohjalle, sitten vaahdotettua normaalirasvaista maitoa varovasti espresson päälle, lopuksi muistaakseni kanelia tuon kuohun päälle, jonka jälkeen voit taiteilla siihen vielä jonkin kuvion, lusikan ja kanelin avulla.