Mites se oli juustokakun kanssa?
Suositeltiinko se jättämään väliin odotusaikana vai saiko syödä hyvällä omallatunnolla? En muista enää vaikka edellisestä raskaudesta ei ole kauaa aikaa.
Lähinnä mietin sitä, kun juustokakuissa taitaa olla tuorejuustoa ja raakaa kananmunaa? Ja tämä kakku tarjotaan illanvietossa, missä en saa selvitettyä tarkempia raaka-aineita :(
-piirakka
Kommentit (8)
Kiitos graniitti, katson onko paistettuna muuten jätän herkuttelun väliin :)
-piirakka
Minkälainen on paistettu juustokakku? Ne on niin hyviä ainaki hyydytettyinä, että tekis mieli syyä nytki...!:)
Siis olisiko kellään reseptiä paistettavaan juustokakkuun??
Miten poikkeaa tavallisesta, poikkeaako maku?
t.mimosa
ps. hyvää tulee myös kun hyydyttää soseutettua persikkaa, rahkaa ja kermaa (=persikkarahkaa) sopivasti sokeroituna seoksena ja alla kaurakekseistä murupohja
löytyy ohjeita myös paistettaviin. Ja ainakin amerikkalaisen juustokakun nimellä olen joskus nähnyt jossain. On todella ihanaa ja maistuu esim lakkasoseen kanssa vielä paremmalta. Yritä kaivaa ohjeen arkistoistani jos et muuten löydä.
Kertokaahan tietämättömälle, onko sulatejuusto sama asia kuin tuorejuusto? En tosiaankaan ajatellut, ettei juustokakkua pitäisi syödä, mutta toivottavasti ei nyt mitään seuraa...
Ainoastaan pastöroimattomasta maidosta valmistetut tuorejuustot ovat kiellettyjä. Valion sivuilta lainattua: " Sulatejuustot ja Viola tuorejuustot kuumennuskäsitellään ja pakataan kuumina, mikä takaa niiden turvallisuuden ja säilyvyyden."
http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Palaute/Usein_kysytyt_kysy…
Myöskään raa' at kananmunat eivät Suomessa kuulu kiellettyjen listalle:
" -- tutkimuksessa rakennetun matemaattisen mallin mukaan keskimäärin vain 0,3 prosentissa munantuotantoparvista ja noin 0,0002 prosentissa tuotetuista kananmunista esiintyy salmonellaa.
Toimivan salmonellavalvontaohjelman ansiosta Suomessa voi huoletta syödä myös raakoja kananmunia. Muualla Euorppassa tautiriski on huomattavasti suurempi. Siksi ulkomailla kannattaa varmistaa, että kananmunat ovat kypsennettyjä." .
Lisätietoja esim. EELA.
KL.
Hei! Minä olen ainakin syönyt rohkeasti juustokakkuja ja terveänä pysynyt. En ehkä suosittele kauan pöydässä, lämpimässä seissyttä juustokakkua, mutta etenkin, jos tekijä, ym. on tuttuja, niin eiköhän kakku juustoineen ole kelvollista. Toki kukin saa olla niin varovainen kuin haluaa eikä siitä varovaisuudesta ainakaan haittaa ole.
tämä ohje on aivan ihana!
todella suussa sulavaa... ja on paistettu juustotorttu...
http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Keittokirja/Hakutulos/Ruok…
-Sylinalle
sen näkee väristä, pinta ruskistunut. Sellaista voi syödä, mutta ne moussemaiset on " kielto" listalla