Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Raskausdiabeetikot: kuinka usein saa sortua...?

21.02.2007 |

Rv on 31 ja raskausdiabetes on pysynyt ruokavaliolla hyvin hallinnassa. Aamupaastot ovat alle viiden ja ruoan jälkeiset alle kuuden. Mutta, mutta. sorrun varmaan joka kolmas päivä herkuttelemaan niin että ruoan jälkeinen paasto nousee jonnekin vähän yli seitsemään. Onkohan siitä vauvalle haittaa..? Miten sitä saisi hillittyä itsensä?!?!

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
21.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei,

minulla on rv 35 menossa ja aloitin viime viikolla pitkävaikutteisen insuliinin pistämisen, koska vauva arvioitiin isokokoiseksi (rv 30 1,8kg). Mitkä sinun verensokerimittauksen tavoitearvosi ovat? Täällä palstoilla on keskusteltu paljon siitä, että joka paikkakunnilla on ihan erit tavoitearvot ja hoito-ohjeet raskausdiabetekseen.

Minulla (Pirkanmaalla) paastoarvot (ennen ateriaa) täytyy olla alle 5,8 ja tunti ruokailun jälkeen otettavat arvot oltava alle 7,5. Keskustelin diabeteshoitajan kanssa juuri tänään herkuttelusta ja hän sanoi että joskus esim kerran vkossa voi herkutella jotain, mutta toivomuksena siten että ruokailun jälkeinen arvo pysyisi alle 10. En ole vielä kokeillut mutta perjantaina ajattelin herkutella!

Minun ainoa herkku tähän asti on ollut tavallinen pulla, jonka voin syödä esim välipalalla ruisleivän kanssa. Mutta herkuttelua en ole harrastanut pariin viikkoon. Ja täytyy myöntää, että ajatukset pyörii jo aika paljon nameissa...

Tsemppiä sinulle, onneksi tämä on vain muutaman viikon juttu!

Terkuin,

Lenni ja Tiitiäinen rv 34+2

Vierailija
2/5 |
22.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

1,5 h ruokailun jälkeen vs pitäisi olla alle 7,4. Laskiaistiistaina söin oikein herkutteluiltapalan: kaksi palaa ruisleipää, porkkanan sekä aimo palan pannaria hillon ja kermavaahdon kera. Ajattelin mitata sokerin, kuinka korkealle se nouseekaan, mutta 1,5 h syömisestä arvo oli vain 5,7! Olisiko asiaa auttanut se, että otin ruisleipää alle? Jotkut ovat puhuneet, että ruisleipä tasoittaisi sokeria tehokkaasti.



Yleensä olen pysytellyt tehokkaasti erossa herkuista. Nyt on rv 33+1, ja tähänastinen painonnousu on 3,1 kg. Normaalioloissa olen normaalipainoinen.



Jos tulee mielitekoja, mulla auttaa se, että ajattelen vauvan alkavan voida huonosti. Kun kuvittelee huonosti voivan vauvan, alkaa kummasti tehdä mieli terveellisiä ruokia ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
22.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

tääl satakunnas arvot onki si ihan erilaiset mitä teillä on. Paasto täytyy olla alle 5, mut sit tunti ruuasta niin täytys olla alle 6.8, et eroa tuntuu olevan paikkakuntien systeemeis

Vierailija
4/5 |
22.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli OYS:n ohjeiden mukaan paasto alle 5.3 ja aterian jälkeen alle 6.7 ( 1,5h-2h ruokailusta) . Eli yhtä monta on ohjetta kuin käyttäjääkin, ainakin melkein =) ja sitten herkuttelusta, itselläni viime raskaudessa oltiin 5 viikkoa insuliinilla ( 2 yksikköä iltaisin ) ja kerran viikossa mulla oli herkuttelupäivä, karkkia, pizzaa tms.. Mulle sanottiin et saa olla yks päivä, jolloin vähän herkutteleekin, mutta kohtuudella.



Vierailija
5/5 |
22.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli paastosokeri alle 4,5 ja tarkoittaa aamupaastoa. Aterian jälkeinen 1/2h tai 1h alle 6,7. Itse olen aloittanut Guarem- rakeet ja niillä oneksi tuntuu olevan hyvä vaikutus. Herkutella en ole juuri uskaltanut, paitsi parina päivänä olen syönyt jäätelön ruuan yhteydessä.



Jännä, että joillakin paikkakunnilla mitataan 1,5h- 2h aterian jälkeistä sokeria. Minun terkka on puhunut vaan tuosta puolentunnin ja tunnin jälkeisestä arvosta ja sitä olen vaan mittaillutkin.



Mammuutti 23+0