miten pakastus onnistuu käytännössä pilttipurkeissa...?
eli mitä olette pakastaneet itsetehdyistä vauvan ruuista?meneekö peruna " huonoksi" pakastaessa?säilyykö kauan purkeissa pakkasessa?haittaako kun kannet eivät enään mene niin tiiviiisti kiinni?Miten sulatatte ruuat purkeissa?Kiitos jos vastailette,vaikka kysymykset voivat kuulostaa hölmöiltä,mutta ei kokemusta asiasta.
Kommentit (5)
olen vähän pihalla tästä jutusta kuten huomaa...Onko ideana mikä kun tekee itse soseet?eli tuleeko esim halvemmaksi kuin kaupasta ostetut vai onko jollain joku muu syy miksi tekee itse?
vaikka kyllä ne junnulle tuntuvat kelpaavan. :)
Mutta siis teen soseita paljon itse koska a) tulee halvemmaksi (70 snt:llä saa 2 desiä kaupan peruna-porkkanasosetta, mutta yhteensä 2kg tuoretta perunaa ja porkkanaa..), b) ei tule ihan sikana lasijätettä, c) kaupan soseet eivät tuoksu niille aineille, joista ne sanotaan valmistetun (paitsi hedelmä- ja marjasoseet tuoksuu) ja d) taatusti lisäaineetonta sapuskaa, jonka ainesten puhtauteen voin itse vaikuttaa..
Toisaalta välillä tulee niin kiireisiä aikoja, ettei ehdi edes miettiä itsetekemistä, tai lähdetään matkoille tai käydään kylässä jossain, ja silloin kaupan soseet on tosi hyviä.
Minä olen keittänyt pakkaseen yksittäisiä ruoka-aineita ja pakastanut joko jääpalarasiaan ja siitä siirtänyt jäätyneet palat pusseihin tai sitten laittanut lusikalla pusseihin " kokkareita" kustakin ruoka-aineesta ja sitten jäädyttänyt. Näin olen voinut tehdä ruoka-aikaan milloin mitäkin miksejä: yksi pala perunaa, kaksi bataattia, kuutio possua...
Pilttipurkkiin tosin täytyy tehdä valmis satsi, koska joutuu sulattamaan koko purkin. Se, että kansi ei mene tiiviisti kiinni ei haittaa, koska nythän purkissa ei tarvitse olla tyhjiö, kun se pakastetaan. Pakkanen säilyttää ruoan.
Itse teen soseita lähinnä siksi, että on " oikeampaa" ruokaa... Tarkoitan sitä, että kaupan soseista suuri osa on tärkkelystä/vettä/jotain muuta " ei oikeaa" , kun taas omassa ruoassa on taatusti täyttä ruokaa. Myös lisäaineet minua arveluttavat, vaikka vauvanruokien seuranta onkin huippuluokkaa ja ruoat tosi tutkittuja. 10kk lapselle kaupan ruokien ongelmaksi on koitunut myös se, että niissä on lähes kaikissa porkkanaa tai tomaattia, joka ei meidän vauvalle sovi - siispä teen itse.
Minä olen keittänyt pakkaseen yksittäisiä ruoka-aineita ja pakastanut joko jääpalarasiaan ja siitä siirtänyt jäätyneet palat pusseihin tai sitten laittanut lusikalla pusseihin " kokkareita" kustakin ruoka-aineesta ja sitten jäädyttänyt. Näin olen voinut tehdä ruoka-aikaan milloin mitäkin miksejä: yksi pala perunaa, kaksi bataattia, kuutio possua...
Pilttipurkkiin tosin täytyy tehdä valmis satsi, koska joutuu sulattamaan koko purkin. Se, että kansi ei mene tiiviisti kiinni ei haittaa, koska nythän purkissa ei tarvitse olla tyhjiö, kun se pakastetaan. Pakkanen säilyttää ruoan.
Itse teen soseita lähinnä siksi, että on " oikeampaa" ruokaa... Tarkoitan sitä, että kaupan soseista suuri osa on tärkkelystä/vettä/jotain muuta " ei oikeaa" , kun taas omassa ruoassa on taatusti täyttä ruokaa. Myös lisäaineet minua arveluttavat, vaikka vauvanruokien seuranta onkin huippuluokkaa ja ruoat tosi tutkittuja. 10kk lapselle kaupan ruokien ongelmaksi on koitunut myös se, että niissä on lähes kaikissa porkkanaa tai tomaattia, joka ei meidän vauvalle sovi - siispä teen itse.
Mä olen keittänyt pottuja, kukkakaalia, parsakaalia ym. Ja tehnyt soseen, jotka laitan pilttipurkkeihin. Kannet kiinni niin hyvin kun menee, jonka jälkeen annan vähän aikaa jäähtyä. Sitten vaan pakkaseen!
Kyllä me on syöty soseita pakkasesta niin pitkään kuin on riittänyt. Välillä myös kaupasta ostettuja, jotta uusia makuja tulee paljon.
Otan purkit pakkasesta jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä.
Heather ja Neiti-Nessukka 6kk
P.S. Siis kukkakaalin, parsakaalin ja porkkanat olen höyryttänyt... potut keittänyt :0)!