Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Allergiset:Mistä tietää onko sika(tai kana /kalkkuna) viljaruokittu vai ei?

23.02.2006 |

Meillä on vilja-allergioita ja tällä hetkellä muutkin allergiat pitäisi olla suht hallinnassa. Silti tuli oireita jostain vaikka ihan tuttuja ruoka-aineita oltiin syöty. Niinpä ihmettelenkin, että voiko se tulla esim. kinkusta jota söimme, oliko se mahdollisesti viljoilla ruokittua sikaa? kun joillekin tulee läpi nämäkin. Mistä siis tunnistan vilja-ruokitun lihan, kun ei pakkauksissa ole merkintöjä? Vai enkö ole huomannut? Mitä lihaa kannattaa ostaa, onko jotain tiettyjä merkkejä joita te allergiset käytätte. Vatajan tuotteet on kyllä ihan tuttuja, ne sopivat. Niin ja sika on ainut tällähetkellä mikä käy. Ajattelin kalkkunaa kokeilla taas lähi aikoina. Auttakaa viisaammat!

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
24.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset




Kinkussa, tavallisissa makkaroissa ja lihajalosteissa on useimmiten glukoosia, joka on vehnästä ja/ tai ohrasta valmistettua. Sitä ei tarvitse mainita, jos pitoisuus on alle jonkun tietyn prosentin. Vatajan allergiatuotteissa glukoosia ei taida olla. Eli oireet johtuvat siitä.



Jos ostat tavallista, maustamatonta kanaa, naudan lihaa, sian lihaa jne. raakana, ne eivät saa sisältää YHTÄÄN mitään muuta, kuin puhdasta lihaa. Siksi ne todennäköisesti myös käyvät. Eli osta kalkkuna, possu jne. raakana, ja valmista itse, niin todennäköisesti se sitten käy.



p.s. meillä ei käytetä lainkaan kaupassa pakattuja lihoja. LUotan siihen, että Kariniemi, Atria jne. osaavat pakata lihan puhtaasti, omaan lähikauppaan en aina voi luottaa...

Vierailija
2/6 |
25.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aivan kuten edellinen kirjoitti, kannattaa aina ostaa tuorelihaa, ei valmisteita, mutta ehkä oletkin jo niin tehnyt. Oletinkin että kysyit juuri tuorelihasta ja tätä samaa mietin itsekin n. vuosi sitten kun viljaallergian laajuus selvisi.



Kaupasta (parista olen kysynyt) vastasivat että jos pakkauksessa ei mainita että kyseessä on viljapossu niin sitten se on " tavallista" possua. Luomupossu tosin on aina viljapossua. Poikamme aloittaessa hoitopaikassa keittäjä soitti kaikille mahdollisille tavarantoimittajille - tuskin kuitenkaan kaikille lihantuottajille koko maassa vaan niille joilta hänen on sopimusten puitteissa mahdollisuus tilata (sanoi kuitenkin puhuneensa kaikkien kanssa). Vastaus oli joka paikassa ollut että eivät takaa että " tavallisen" possun seassa ei olisi lainkaan viljapossua. Annoin siten luvan hoitopaikkaan että saavat syöttää possua kunhan eivät ehdoin tahdoin syötä vilja- tai luomupossua. Meillä se on toiminut.



Kanasta (en muista kysyitkö siitäkin) allergologimme sanoi että kannattaa testata alussa jollain pakasteena saatavina ranskalaisilla (?) " onnellisilla" kanoilla jotka ovat syöneet vain ruohoa koska ovat " laiduntaneet" koko elämänsä. On kuulemma kallista, mutta siten voisi saada tietää onko kyseessä todellakin kana vai se mitä se on syönyt. Me ei kuitenkaan vielä olla kanaan päästy kokeiluissa joten en osaa kertoa sen tarkemmin. Juuri tämän " mitäköhän-ruoka-itse-on-syönyt" - ongelman takia olemmekin possun lisäksi syöttäneet poroa ja lammasta jotka kummatkin ovat käyneet. Seuraava liha onkin sitten joko nauta tai kana (tai niin ajattelin - onhan toki muutakin riistaa kuin poroa helposti saatavissa tänä päivänä). Kummassakin on kuitenkin omat ongelmansa maito-muna-vilja -allergikolle....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
27.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

joka on lihanjalostuksessa töissä sanoi, että melkein kaikki siat ruokitaan viljalla nykyisin toisin kuin ennen. Eli meillä ei käy sianliha juuri tämän takia ollenkaan, kun viljat tule läpi =( itse leikataan aina lihat ja ostetaan suoraan teollisuudelta, mutta ei silti juuri ko. liha käy. Minäkään en kyllä luota lähhikaupan tietoon aisan suhteen. Meillä käy poro ja hirvi, jotka tilataan suoraan " tantereelta" ja leikataan/ jauhetaan itse. Vpoisko olla joko lisäaine, säilöntäaine tai sitten ihan epäpuhtaus jos muuten ovat sopineet?

Vierailija
4/6 |
28.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Todennäköisesti ne oireet tulivat kinkusta. Katsoin pakkausta ja glukoosiahan siellä on. Enkä tiennyt, että se liittyy viljoihin... On niin paljon opitavaa vielä. Yleensä ostan lihan raakan ja pakattuna, kuten suosittelitte. Näistä ei ole tullut mitään, joten tuo kinkku pahalainen taisi olla nyt syypää. Menemme varmaan pikapuolin ravitsemusterapeutille, joten saan lisää tietoa näistä vilja-allergioista. Kiitos vastanneille!

Vierailija
5/6 |
01.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen itse koko elämäni joutunut metsästämään näitä viljatuotteita, sillä minulle kala aiheuttaa niin pahat reaktiot, jos on eläin sillä ruokittu. Nykyään tilanne on pikkuisen eri kuin ennen. Atria esimerkiksi syöttää kanoille suurtalous" jätettä" , joka saattaa sisältää melkein mitä vain. Minä en onneksi siihen enää reagoi. Pojalle testasin sitten kanssa fiksuna juuri viljasikaa enkä edes tajunnut heti, että mikä on kun posket lehahti punaisiksi ja poika siis vilja-allergikko.



Hankalia juttuja kyllä, ja vaatii aikamoista salapoliisin työtä.



Ja ei näitä läpitulevia aineita koskaan merkitä tuotteissa, koska kyllähän liha on 100% lihaa, vaikka se sika/kana olisi syönyt muuta.

Vierailija
6/6 |
01.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Onko kana/kalkkuna/broilerilla väliä, onko niiden ruokinnoissa eroa ja onko kellään tiedossa jotain merkkiä tms. millä kannattaisi kokeilut aloittaa??