Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Valurautainen pata

Vierailija
18.06.2015 |

Ostin tänään 3-litraisen valurautaisen padan ihan päivittäistä käyttöä varten. Aion puhdistaa ja rasvapolttaa sen, mutta mitä vielä?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
19.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.06.2015 klo 23:59"]

Seuraavaksi olisi tulossa munkkipannu, mutta ongelma on että se on ilmeisesti tarkoitettu puuhellalle. Eli pohja ei ole tasainen (huonosti selitetty mutta asiasta tietävät ymmärtää mitä tarkoitan). Kannattaako sellainen hankkia sähköhellaa varten?

[/quote]

Pyöreäpohjaisella padalla paistettu munkkeja, no ei tosiaan käy kuin puuhellaan kun renkaat irrottaa.

Mikä estää käyttämästä tasapohjaista munkinpaistoon?

Vierailija
2/10 |
19.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuutonen antoi oikeat ohjeet

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
19.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on rautapata ja kaksi sileää paistinpannua ja parillapannu. Teflonilla en tee kuin kananmunat, mutta en siis lettuja. Nekin tulee paremmat rautapannulla.

Vierailija
4/10 |
19.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä löysit parilapannusi?

Vierailija
5/10 |
18.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ööö... nosto? Kai joku sentään on huomannut valuraudan edut teräskattilaan verrrattuna?

Vierailija
6/10 |
18.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oma parani on vanha ja perintönä saatu. Joten oli heti käyttövalmis. Tuohon raivaamiseen en osaa ottaa kantaa.
.
Itse olen leiponut pataleipää aika usein, on hyvää. Padassa onnistuu hyvin kaikki laatikot ja erilaiset pataruuat. Tosi hyvää tulee, kun pataan nakkaa esim. lohkottuja pottuja ja porkkanoita sekä sipulia ja valkosipulia. Liha kannattaa laittaa päällimmäiseksi. Nestettä ei tarvitse laittaa, lihasta ja kasviksista tuleva neste riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
18.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on Sarpanevan pata ja se on aarteeni. Ruoka hautuu ihan itsestään.

Rautapata on kaikkein paras haudutukseen. Kokeilepa karjalanpaistia uunin jälkilämmössä vaikka leivänpaiston jälkeen. NAM

Valiitettavasti en osaa neuvoa miten padasta poltetaan rasvat, mutta nettaile .

Onnea hyvästä ostoksesta.

Vierailija
8/10 |
18.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pata kattilaa soimaa. Musta kylki kummallakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
18.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sain ikivanhan ja täysin ruosteessa olevan padan eräältä mökkireissulta mukaani. Mies puhdisti sen ensin metalliharjan ja vielä jonkun poraan laitettavan hiontalaikan avulla ruosteesta. Sen jälkeen pinta oli kirkas teräksen värinen ja ihan sileä. Rasvasin padan talilla ja laitoin tulikuumaan leivinuuniin, jossa sai jäähtyä kylmäksi. Pari kertaa tein rasvapolton uusiksi ja nyt on kiiltävän musta ja tarttumaton pinta padassa. Pesuaineella ei saa pestä, muuten pinta rikkoontuu. Yleensä lika lähtee ihan vedellä, joskus olen kiehauttanut veden tai hinkannut suolan avulla puhtaaksi. 

Vierailija
10/10 |
18.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Seuraavaksi olisi tulossa munkkipannu, mutta ongelma on että se on ilmeisesti tarkoitettu puuhellalle. Eli pohja ei ole tasainen (huonosti selitetty mutta asiasta tietävät ymmärtää mitä tarkoitan). Kannattaako sellainen hankkia sähköhellaa varten?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yhdeksän viisi