Teenkö kolmen suklaan keksejä vai toffeesuklaakeksejä?
Kommentit (14)
[quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 10:11"]Onko noi kolmen suklaan keksit jotain suklaahippukeksejä? En tykkää sellaisista, paitsi ehkä jos siinä pohjataikinassakin on suklaata. Toffeesuklaakeksit kuulostavat hyvältä. Tosin ihan sama, jos et aio tarjota mammoille.
[/quote]
Joo, tai no siinä ne suklaapalat ovat lähes kokonaisia ja pohjataikinassa ei ole kaurahiutaleita tai mitään. Ne on sellasia pehmeitä ja paksuja
Anna toffeesuklaakeksienkin ohje! Alkoi sokerihammasta kolottaa :D
[quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 10:29"]Anna toffeesuklaakeksienkin ohje! Alkoi sokerihammasta kolottaa :D
[/quote]
Täältä tulee!
Toffeetäytteiset suklaakeksit (24 kpl)
115 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
(1 tl vaniljauutetta)
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl (40 g) kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1/2 tl ruokasoodaa
20-24 kpl Center-suklaita
Vaahdota huoneenlämpöinen voi molempien sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi (vaahdotusta muutaman minuutin ajan). Lisää (vaniljauute ja) muna ja vatkaa joukkoon.
Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe ja sooda. Sekoita ja lisää kolmessa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin n. tunniksi.
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Ota noin ruokalusikallinen taikinaa käteen, paina keskelle yksi konvehti ja pyöritä palloksi. Taikinaa tulee olla sen verran, että konvehti on kokonaan peittynyt. Pyörittele halutessasi sokerissa.
Asettele pallurat parin sentin päähän toisistaan leivinpaperille, paista uunissa n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
[quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 14:04"]
[quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 13:29"][quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 10:48"] [quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 10:29"]Anna toffeesuklaakeksienkin ohje! Alkoi sokerihammasta kolottaa :D [/quote] Täältä tulee! Toffeetäytteiset suklaakeksit (24 kpl) 115 g voita 1 dl fariinisokeria 1 dl sokeria (1 tl vaniljauutetta) 1 muna 3 dl vehnäjauhoja vajaa 1 dl (40 g) kaakaojauhetta (esim. Van Houten) 1/2 tl ruokasoodaa 20-24 kpl Center-suklaita Vaahdota huoneenlämpöinen voi molempien sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi (vaahdotusta muutaman minuutin ajan). Lisää (vaniljauute ja) muna ja vatkaa joukkoon. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe ja sooda. Sekoita ja lisää kolmessa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin n. tunniksi. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Ota noin ruokalusikallinen taikinaa käteen, paina keskelle yksi konvehti ja pyöritä palloksi. Taikinaa tulee olla sen verran, että konvehti on kokonaan peittynyt. Pyörittele halutessasi sokerissa. Asettele pallurat parin sentin päähän toisistaan leivinpaperille, paista uunissa n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. [/quote] Kiitos! Kauppaan -> [/quote] Kerro sitten millasia tuli!
[/quote]
Aivan mahdottoman hyviä tuli! Korvasin puoli desiä jauhoista perunajauhoilla, ja ennen uuniin laittoa/uunista ottamisen jälkeen ripottelin keksien päälle tomusokeria. Niin täyteläisiä ja pehmeitä
[quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 10:48"]
[quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 10:29"]Anna toffeesuklaakeksienkin ohje! Alkoi sokerihammasta kolottaa :D [/quote] Täältä tulee! Toffeetäytteiset suklaakeksit (24 kpl) 115 g voita 1 dl fariinisokeria 1 dl sokeria (1 tl vaniljauutetta) 1 muna 3 dl vehnäjauhoja vajaa 1 dl (40 g) kaakaojauhetta (esim. Van Houten) 1/2 tl ruokasoodaa 20-24 kpl Center-suklaita Vaahdota huoneenlämpöinen voi molempien sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi (vaahdotusta muutaman minuutin ajan). Lisää (vaniljauute ja) muna ja vatkaa joukkoon. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe ja sooda. Sekoita ja lisää kolmessa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin n. tunniksi. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Ota noin ruokalusikallinen taikinaa käteen, paina keskelle yksi konvehti ja pyöritä palloksi. Taikinaa tulee olla sen verran, että konvehti on kokonaan peittynyt. Pyörittele halutessasi sokerissa. Asettele pallurat parin sentin päähän toisistaan leivinpaperille, paista uunissa n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
[/quote]
Kiitos! Kauppaan ->
[quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 13:29"][quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 10:48"]
[quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 10:29"]Anna toffeesuklaakeksienkin ohje! Alkoi sokerihammasta kolottaa :D [/quote] Täältä tulee! Toffeetäytteiset suklaakeksit (24 kpl) 115 g voita 1 dl fariinisokeria 1 dl sokeria (1 tl vaniljauutetta) 1 muna 3 dl vehnäjauhoja vajaa 1 dl (40 g) kaakaojauhetta (esim. Van Houten) 1/2 tl ruokasoodaa 20-24 kpl Center-suklaita Vaahdota huoneenlämpöinen voi molempien sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi (vaahdotusta muutaman minuutin ajan). Lisää (vaniljauute ja) muna ja vatkaa joukkoon. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe ja sooda. Sekoita ja lisää kolmessa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin n. tunniksi. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Ota noin ruokalusikallinen taikinaa käteen, paina keskelle yksi konvehti ja pyöritä palloksi. Taikinaa tulee olla sen verran, että konvehti on kokonaan peittynyt. Pyörittele halutessasi sokerissa. Asettele pallurat parin sentin päähän toisistaan leivinpaperille, paista uunissa n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
[/quote]
Kiitos! Kauppaan ->
[/quote]
Kerro sitten millasia tuli!
Hmm, tee noita toffeesuklaakeksejä. Kuulostaa hyvältä! :)
[quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 10:02"]Hmm, tee noita toffeesuklaakeksejä. Kuulostaa hyvältä! :)
[/quote]
Kiitos mielipiteestä. Muita?
Kolme suklaata vois olla just sopivan makea mut toffee menee jo vähän OTT?
Mikset tekisi molempia? Osaan taikinasta kolme suklaata ja osaan toffee.
Molempia tietty. Herkkuja ei ole koskaan liikaa.
Onko noi kolmen suklaan keksit jotain suklaahippukeksejä? En tykkää sellaisista, paitsi ehkä jos siinä pohjataikinassakin on suklaata. Toffeesuklaakeksit kuulostavat hyvältä. Tosin ihan sama, jos et aio tarjota mammoille.
[quote author="Vierailija" time="26.06.2015 klo 10:03"]anna minulle kolmen suklaan ohje!
[/quote]
Tässä olisi, tosin englanniksi.
200g butter
300g caster sugar
1 large egg
275g self-raising flour
75g cocoa powder
a little dash of milk
a large bar of milk chocolate (Cadburys is my fave)
a large bar of white chocolate
a large bar of dark chocolate (this is totally optional - only add if you are a dark choice fan. Sometimes I add Daim bars instead of dark choc for a yummy toffee crunch!)
Method:
Pop your oven on to 200 degrees celsius
Cream together your butter and sugar
Crack in your egg
Stir in all the dry ingredients
Add a dash of milk if your mixture is looking dry
Break up all of your chocolate and throw it in, using your hands to get it into the dough
Line 2 trays with baking paper (the cookies will spread in the oven so don't place them close together)
Pick up a 10 small handfuls of cookie dough and place them onto your trays
Pop them into the oven for 11 minutes - I have found this to be the perfect baking time. When you get them out they will not look cooked, it is vital you know this, as it will be very tempting to leave them in for longer and then they'll be hard and overcooked once they are cool. Just take your cookies out after 11 minutes and leave them to cool for about 30 minutes.