Kanafileistä pamahti TAAS nesteet pannulle! :(
Ostin kariniemen hunajafileitä. Annoin olla tunnin huoneenlämmössä ennen paistamista. Sit kuumalle pannulle ja pienensin lämmön.
Pari viikkoa sit tein filesuikaleita ja sama juttu!
Mitä teen väärin??
Kommentit (28)
Osta maustamatonta. Noi marinoidut käyttäytyy just noin. Ja maistuu pahalle.
Yleensä johtuu siitä, että pääsevät kiehumaan eikä tule paistopintaa joka estäisi nesteiden valumisen.
Melkein heti pienensin lämmön. Miten se kuuluis paistaa? En osaa ite maustaa kanaa. Pakko varmaan opetella kun valmismarinadi on muutenkin niin epäterveellistä.
Olisko vinkkejä maustamiseen?
Älä pienennä lämpöä heti. Laita tosi kuumalle pannulle niin että pinta vähän rusahtaa. Älä kerralla laita mitään isoa määrää pannulle, koska se viilentää pannua.
Ota nopeasti hyvin kuumalla pannulla paistopinta kummallekin puolelle filettä. Pienennä lämpöä vasta sitten. Ei tule nestettä pannulle.
Mä itse kypsennän/haudutan loppuun kastikkeessa pannulla tai vaihtoehtoisesti uunissa. Eilen just haudutin uunissa smetanan kanssa. Suussasulavaa...
"Laadukkaat lihakuutiot ja –suikaleet ovat lisäaineettomia eikä niihin ole lisätty vettä tai käytetty ruiskusuolausta. Tuoreus kuluttajalle asti varmistetaan käyttämällä vain pakastamatonta lihaa. Näin liha ruskistuu kauniisti paistettaessa ja suikaleet pysyvät irtonaisina. Kun valmistat ruokia pakastamattomasta lihasta, voit huoletta pakastaa valmiit annokset. "
Kannattaa kysyä valmistajalat onko heidän tuotteensa valmistettu kutentuo ylhäällä oleva Snellmannin sivuilta lainattu teksti.
Se kiehuu siinä omassa marinadilitkussaan. Osta marinoimattomia ja paista kuumalla pannulla. Kypsälle puolelle riittää mausteeksi suola ja mustapippuri. Toki jos tykkäät, niin esim. curry ja paprikajauhe käy myös.
Idioottivarma vinkki maustamiseen: ota kanat jääkaapista ja ripottele päälle melko reilusti suolaa ja kanamausteseosta (kreikkalainen on hyvää). Lisää vähän oliiviöljyä ja pirskottele sitruunamehua päälle. Hiero mausteet kanoihin käsin ja jätä huoneenlämpöön tunniksi.
Paista kuumalla pannulla oliiviöljy-voiseoksessa, pienennä lämpöä vasta kun molemmat puolet on kauniin ruskeita.
Kiitos paistamis- ja maustamisvinkeistä! :) Kokeilen heti huomenna maustamattomia fileitä :)
Kauan pitää paistaa sitten miedolla lämmöllä?
Terveisin toinen,joka myös onnistuu aina pilaamaan kanan paistamisen..
Mausteeksi suolaa, pippuria, paprikaa, kurkumaa, currya, juustokuminaa, kardemummaa, neilikkaa jne. Mitta ei kaikkia samaan aikaan....
Se onkin sit toinen hyvä kysymys kauan miedolla lämmöllä paistetaan? Opin vasta tekemään täydellistä kalakeittoa kun sain vinkin että kala ja ruokakerma ihan viimeisenä kun perunat on lähes kypsiä ja sit pitää sammuttaa hella niin kala kypsyy jälkilämmöllä kannen alla täydelliseksi :P
T.ap
[quote author="Vierailija" time="16.06.2015 klo 18:43"]Se onkin sit toinen hyvä kysymys kauan miedolla lämmöllä paistetaan? Opin vasta tekemään täydellistä kalakeittoa kun sain vinkin että kala ja ruokakerma ihan viimeisenä kun perunat on lähes kypsiä ja sit pitää sammuttaa hella niin kala kypsyy jälkilämmöllä kannen alla täydelliseksi :P
T.ap
[/quote]
Mikä vitun ruokakerma? Voi itku teidän avuttomien kanssa, ruokakermaa kalakeittoon, ei voi olla totta! Joko täysin kokonaan täysmaitoon tai kuohukermaa keitinliemen sekaan, mutta ei mitään ruokakermoja käytetä kalakeitossa tai oikeastaan muissakaan ruuissa. Yyhhhyyy....itkettäää....
Ei sitä kanaa tarvitse tuntia pitää pöydällä, voi laittaa jääkaapista pannulle. Paa kuumalle pannulle ja paista niin kauan, kunnes on kokonaan ruskistunut joka puolelta. Tällöin lihassyyt palavat kiinni eikä nesteet karkaa pannulle. Pienennä lämpöä ja jätä hautumaan n. 10 minuutiksi.
Älä huoli vaikka et heti ensimmäisellä kerralla onnistu. Harjoitus tekee mestarin.
Kanan maustaminen: ei tarvitse muuta kuin tuoretta sitruunaa, suolaa & pippuria
Noi fileet on huonoa lihaa, sellaista purua, ei niistä saa meheviä vaikka paistais miten. Osta paistileikkeitä niissä on vähän rasvaakin. Ei tarvi mitään kuumaa pannua eikä tuu nesteet ulos.
Häh?