Mihin voi käyttää sinappia ja ketsuppia, itse en tykkää
Eli vieraita varten ostettu sinappia ja ketsuppia. Ketsuppia voi lorauttaa kastikkeeseen varovasti. Inhoan kummankin makua, mihin niitä voisi käyttää niin ettei maistu? Sinappi hernekeittoon ei käy, kun vatsani ei kestä hernekeittoa. Joulukinkun kuorrute, mutta en halua omassa osuudessani sinapin maistuvan siinäkään. Miten kauan säilyvät hyvänä avattuina?
Kommentit (16)
[quote author="Vierailija" time="23.06.2015 klo 06:34"]
Oletpas nirso
[/quote]
Joo. Näiden lisäksi en pidä viilistä, piimästä ja punajuuresta. Muuta ei tule mieleen, mikä mielestäni on suorastaan pahaa. Punajuurenkin saan alas, mutta nuo muut neljä ovat tosi pahan makuisia. Eli olen kamalan valikoiva, eiköstä vaan?
Käytä pikkuisia määriä mausteena esim. marinadeissa ja dipeissä?
Sinappi säilyy vuosia, mutta maku saattaa hieman muuttua.
Jos vieraita on tulossa niin sekoita pari tippaa konjakkia (jallua) sinapin sekaan.
Sinappi sopii yhteen porsaanlihan kanssa muulloinkin kuin jouluna ja se sopii hyvin kastikkeen maustamiseen, siis nimenomaan maustamiseen, ei kastikkeen päämauksi, kun et sinapin mausta pidä. Salaatin kastikkeissakin on usein sinappia mausteena.
Minä en juurikaan käytä salaatinkastikkeita, ja jos ostan sellaista, valitsen sinapittoman. En noita valmiiksi tehtyjä juttuja yleensä käytä. ap.
Ihan hirvee ongelma. Ihan alkoi itkettämään. Mitäs, jos AP, antaisit ne lahjaksi jollekulle, vai jäisikö sen sinapin ja ketsupin muisto vainoamaan sinua loppuelämäksi.
Kutsu lisää vieraita. Grillatessa ne hupenee todella nopsaan. Sitten vaan lisäksi ujuttaa sitä sinappia ja ketsuppia kastikkeisiin ja salaatteihin yms ja tarjoaa vieraille.
Ap taitaa olla vähän yksinkertainen? Jos niiden mausta ei pidä niin ei niille ole mitään käyttöä. Heitä pois tai toivo että voit syöttää ne vieraille ennen kuin ne pilaantuvat.
En ole tottunut heittämään ruokaa pois. Ei tämä nyt mikään ongelma ole, höh. Kunhan kysyin. Voi teidän kanssanne.
Sinappi sopii myös moneen kastikkeeseen.
Sinappi ja grillimakkara..NAM parasta kesäherkkua.
[quote author="Vierailija" time="23.06.2015 klo 08:49"]
En ole tottunut heittämään ruokaa pois. Ei tämä nyt mikään ongelma ole, höh. Kunhan kysyin. Voi teidän kanssanne.
[/quote]
Molemmissa on etikkaa, eli elukoille ne ei kelpaa. Toisaalta hieman vaikea keksiä jotain muuta käyttöä kuin syöminen. Talon maalaus sinapilla esim. ei taida kannattaa.
Ehkä noista voisi joku kemisti keitellä väriaineet irti? Epäilisin kuitenkin että valmiin värin ostaminen on sekä halvempaa että helpompaa kuin koittaa sinapista eroittaa se sinapin väriaine :)
Syödähän noita ei voinut jos ei pidä mausta.
Asutko yksin, vai eivätkö muutkaan perheenjäsenet pidä sinapista ta ketsupista? Antaisin pois ellei lähiaikoina olisi tulossa enemmän käyttöä noille.
[quote author="Vierailija" time="23.06.2015 klo 08:44"]
Minä en juurikaan käytä salaatinkastikkeita, ja jos ostan sellaista, valitsen sinapittoman. En noita valmiiksi tehtyjä juttuja yleensä käytä. ap.
[/quote]
Tee se kastike itse ja käytä sinappia siihen, jos et halua heittää sinappia pois, valmiita en suositellutkaan ostamaan. Jos et voi muuta kuin valittaa jääräpäisesti en tykkää, enkä siitäkään tykkää, miksi yrität väkisin käyttää? Olisit antanut vieraiden mukaan, kun lähtivät.
Viskaa mäkeen, ei ne niin arvokkaita ole että kantsii väkisin säilyttää.
Oletpas nirso