Kuinka paljon käytätte kasviksia ruuan seassa/osana?
Meillä laitetaan yleensä ruokaan kuin ruokaan sipulia, valkosipulia, paprikaa ja usein tomaattia jossain muodossa. Siihen päälle vielä mahdollinen kasvislisuke ja salaatti. Äsken tein tortilloja uunissa, joihin tuli jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, paprikaa, maissia, tomaattisosetta ja tuoretta tomaattia käärittynä tortillalättyihin ja päälle juustokastike, tomaattikastike ja juustoraaste. Lisukkeeksi fetasalaatti.
Usein näkee asennetta, että ne rehut ovat jotenkin irrallinen osa sitä ruokaa. Pieni kippo kurkkusiivuja pöydän laidalla tai lohko tomaattia ja salaatinlehti lautasen reunalla. Sieltä ne jäävät sitten helposti syömättä. Näin oli meilläkin kunnes aloin sisällyttää kasvikset ruuanlaittoon, ja nyt niitä rehuja pitää itsestäänselvänä osana ateriaa.
Kommentit (10)
Puoli kiloa päivässä per naama. Seassa ja erikseen.
Fiksua! Tuota pitää kokeilla tänään, alkoi tehdä tortilloja mieli. Jauhelihakastiketta jatkan yleensä porkkanaraaateella, tulee pehmeämpi maku ja täyteläisempi kastike.
Lasagneen lisään pastalevyjen sijasta välillä itkettyjä munakoison ja kesäkurpitsan siivuja.
[quote author="Vierailija" time="17.03.2015 klo 14:32"]
Fiksua! Tuota pitää kokeilla tänään, alkoi tehdä tortilloja mieli. Jauhelihakastiketta jatkan yleensä porkkanaraaateella, tulee pehmeämpi maku ja täyteläisempi kastike. Lasagneen lisään pastalevyjen sijasta välillä itkettyjä munakoison ja kesäkurpitsan siivuja.
[/quote]
Porkkana sopiikin jauhelihakastikkeeseen hyvin. Kuullotan kastikkeeseen usein ihan vain pilkottua porkkanaa sipulin kanssa.
Ap
Meillä ruuanlaitossa yleisimmät kasvikset taitavat olla tomaatti, paprika, kesäkurpitsa, porkkana, palsternakka, lanttu, kaali, sipuli. Näitä tulee käytettyä päivittäin tai viikottain. Näiden lisäksi harvakseltaan, sellerit, kyssäkaali, munakoiso, fenkoli, parsakaali, kukkakaali, ruusukaali vähän sesongin mukaan.
Joka päivä pääruoka sisältää jotain kasvista, lisukkeet ovat vielä sitten erikseen. Sekaruokaa syödään, eli ei olla kasvissyöjiä kuitenkaan.
Mä olen vähentänyt perunan, pastan riisin yms. syömistä, jotta tulisi syötyä enemmän kasviksia. en siis ole karppaaja enkä ole totaalisesti lopettanut perunankaan syöntiä. Mutta usein laitan esim. pihvin, kananfileen tms. kaveriksi pelkkiä kasvislisukkeita. Jos on sitä perunaa, niin ei niitä kasviksiakaan jaksa enää syödä.
Meillä ruuat on yleensä kasviksia ja papuja/kikherneitä eri tavoin valmistettuna. Noin kerran viikossa syödään pastaa vaikka pinaatti- tai sienikastikkeella.
Kukaan ei jaksa kokata- päivinä syödään lohkoperunoita hummuksella.
Meillä on viikoittain kasvislisuke/kasviksia ruoan seassa, mutta kaipailisin vinkkejä miten vielä lisätä niiden käyttöä. Nyt teemme esim. fetasalaattia, kukkakaali uunissa, höyrytettyjä kasviksia.. Silti tuntuu ettei vaihtelua ole. Ottaisin siis kiitollisena vastaan vinkkejä :)
Paljon. Tortilloihin (ja muutenkin ) teen useasti sipulista ja paprikasta pehmeäksi haudutettua lisuketta. Tuorewokit toimii minkä tahansa lihan/kalan kanssa ja voi varioida miten haluaa. Rakastamme kasvissosekeittoja ja erilaisia ruokaisia salaatteja. Perunamuussi on harvinaista meillä ihan sellaisenaan, yleensä laitan siihen erilaisia juureksia sekaan antamaan makua. Uunijuureksia teemme usein. Pataruuista esim gulassi on mun lemppari kun siinä on 4/5 kasviksia.
Ja tietty kaikki hummukset, tapenadet, tomaatti-sipulihässäkät, baba ganoushit yms pienten leipästen kanssa vaikka alkuruokina.
Ihastuin Tanskassa ruisleipiin missä oli täytteenä avokado-tonnikalahässäkkää ja sitä tulee syötyä viikottain. Sellaisenaan avokado on liian rasvainen mun makuuni.
Vähintään puolet lautasesta. Yleensä salaattia.
Aika usein syödään pelkkää kasvisruokaa. Silloinkin kun on lihaa tai kalaa niin sen kaverina on aina lämmin kasvislisuke.